Zračna toplotna črpalka Thermia Athena z invertersko tehnologijo investitorju nudi zanesljivo in dolgoročno ekonomično rešitev ogrevanja, hlajenja in pripravo tople vode. Sezonski koeficient učinkovitosti (SCOP) je 4,87, kar zagotavlja največje prihranke energije, deluje pa lahko pri temperaturah do –20 °C. Invertersko krmiljeni kompresor nenehno prilagaja toplotno moč trenutni potrebi po toploti, zato nikoli ne porabite več energije, kot je potrebno, kar dodatno zniža vaš račun za energijo.

 

toplotna crpalka Thermia Athena

Toplotna črpalka zrak/voda Thermia Athena

 

Thermia Athena HC je zračna toplotna črpalka, ki zagotavlja, da je v hiši vedno toplo in prijetno ter da je na voljo dovolj vroče vode za vso družino, vse leto in z nizkimi stroški, tudi ko je zelo mrzlo. Energija se pridobiva iz zunanjega zraka in se uporablja za ogrevanje sanitarne vode ter za različne ogrevalne sisteme, kar zagotavlja učinkovito varčevanje z energijo pri temperaturah do –20 °C. Inverterska tehnologija zagotavlja izjemno letno učinkovitost s SCOP 4,87. Model HC ima vgrajeno tudi funkcijo hlajenja. Ta zagotavlja prijetno klimo v prostorih tudi v najbolj vročem obdobju leta.

toplotna crpalka Thermia Athena ogrevanje pozimi

toplotna crpalka Thermia Athena hlajenje poleti

Toplotna črpalka Thermia Athena pridobiva toploto na nizki ravni iz ozračja in zvišuje njeno temperaturo. Nato se toplota prenese v sistem za distribucijo energije v gospodinjstvu (radiatorji, talno gretje ali ventilatorski konvektorji) ter za pripravo tople sanitarne vode. Poleti je postopek obraten. Toplota iz hiše se absorbira in odvaja, podobno kot deluje vaš hladilnik.


baner toplotne crpalke


 

Zelena rešitev

Toplotna črpalka Thermia Athena je zelena rešitev, ki preprečuje čezmerno porabo energije in bo vaši hiši še vrsto let zagotavljala zeleni odtis:

  • zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za 75 % ali več,
  • učinkovito delovanje pri temperaturah do –20°C,
  • izjemno nizka raven hrupa toplotne črpalke 32 dB(A),
  • velika količina sanitarne tople vode (300 litrov).

Inverterska tehnologija in tehnologija TWS

Z invertersko tehnologijo in tehnologijo TWS je Athena najhitrejši in stroškovno najučinkovitejši sistem za proizvodnjo vroče vode v svojem segmentu, ki pri 40 °C zagotavlja 417 litrov* tople sanitarne vode. Vgrajen ima namreč 300-litrski grelnik tople sanitarne vode s tehnologijo stratifikacije vode v grelniku (TWS). Ta patentirana tehnologija zagotavlja 15 % več tople vode, bistveno hitreje in na višji temperaturi od tradicionalnih sistemov. Poleg tega zmanjšuje stroške priprave tople sanitarne vode in izboljšuje sezonsko učinkovitost naprave.

Toplotna črpalka je na voljo v dveh zmogljivostnih različicah (8–14 kW in 8–18 kW) in je sestavljena iz dveh delov: zunanje in notranje enote. Izbirate lahko med tremi različicami notranje enote, od katerih ima vsaka drugačne lastnosti. Izbira je odvisna od nastavitev ogrevalnega sistema in od tega, kaj je potrebno za zagotavljanje vašega udobja. Notranjo enoto odlikujejo sodoben dizajn z elegantno stekleno ploščo ter pametni in intuitivni barvni zaslon na dotik. Aplikacija Thermia Online je vključena kot del paketa in vam omogoča upravljanje in spremljanje toplotne črpalke prek pametnega telefona, računalnika ali tablice.

 

toplotna crpalka Thermia Athena karakteristike

Tehnični podatki toplotne črpalke Athena H / Athena HC

Ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu

Thermia Athena je z 32 dB(A) merjeno na razdalji 5 metrov od zunanje enote, ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu. Zaradi odličnih akustičnih lastnosti lahko zunanjo enoto postavite na najbolj primerno mesto, ne da bi vas skrbelo, da bo zvok motil okolico.


Vse toplotne črpalke Thermia so izdelane v Arviki (Švedska), v tovarni s skoraj 100-letnimi izkušnjami na področju ogrevanja in več kot 40-letno tradicijo proizvodnje toplotnih črpalk.


Vas zanima pomoč pri izbriri toplotne črpalke? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.