Primeri dobre prakse
- Podrobnosti
- Prispeval Henrik Homšak
Prisotnost kalcijevih in magnezijevih karbonatov v vodi povzroča trdoto vode. Trda voda zaradi izločanja vodnega kamna zmanjšuje toplotno...
- Podrobnosti
- Prispeval UR
Gospodinjstva porabijo od 10 do 40 % vse načrpane vode, od tega večino za stroje in pranje. Vsak dan iztočimo za splakovanje okoli 150 do 500 l vode....
- Podrobnosti
- Prispeval Tihec
Če pozorno beremo napovedi klimatologov, lahko deževnica kmalu postane enako dragocena kot pitna voda.
- Podrobnosti
- Prispeval Tihec
Težave z legionelami so stalnica onkološkega inštituta. Vzrok so tudi premajhni pretoki in zastajanje vode v redko uporabljanih odsekih.
- Podrobnosti
- Prispeval Simon Tihec
Med varovanje vodnih virov spada tudi zmanjšanje porabe pitne vode. S tem zmanjšamo število kroženj vode, kar je pomembno zlasti zaradi vedno ...
- Podrobnosti
- Prispeval Tihec
Najprej jezikovni del. V časopisih vidimo novo oznako za objekt, v katerem hranimo vodo, ki se sedaj uradno imenuje vodohran. Logično, saj v njem...
- Podrobnosti
- Prispeval Miro Čeh
Poročilo European Environmental Agency ima pomenljiv naslov: Vodni viri v Evropi ter soočanje s pomanjkanjem vode in sušo. Poudarek poročila se...
- Podrobnosti
- Prispeval Simon Tihec
