Ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko

Oglasno sporočilo

Ogrevanje in hlajenje je s Samsungovo tehnologijo možno s samo eno zunanjo enoto, na katero lahko povežete toplotno črpalko in klimo.

Spoznajte unikatno integrirano rešitev za ogrevanje, oskrbo s toplo vodo in hlajenje s toplotno črpalko Samsung ClimateHub, primerno tako za visokotemperaturno kot za nizkotemperaturno ogrevanje, s preprosto namestitvijo, enostavnim zagonom, tihim delovanjem ter pametno povezljivostjo. Sodobne toplotne črpalke so dovršene do te mere, da jim modularna zasnova omogoča preprosto postavitev dejansko v vsako hišo ali stanovanje, postavimo jih lahko tudi v kuhinjo ali na hodnik, če na voljo ni drugih prostorov.

 

 

Ogrevanje s toplotno črpalko Samsung ClimateHub sodi v vrh toplotne tehnike

Toplotna črpalka Samsung ClimateHub deluje reverzibilno, ogreva in hladi s hladilnim sredstvom R32, integrirani bojler pa ima veliko prostornino za ogrevanje sanitarne vode. Natančno zasnovana vodna enota za sanitarno vodo je od zdaj na voljo v dveh različicah, z volumnom 200 ali 260 litrov.

Toplotna črpalka Samsung ClimateHub je opremljena je z integriranim bojlerjem sanitarne vode, na izbiro sta dve izvedbi, mono in split, z energijsko nalepko A+++ pa povprečno sezonsko učinkovitost ogrevanja prostora doseže pri temperaturi vode 35 °C.

Pametna povezljivost in nadzor toplotne črpalke

 

Samsungov krmilnik na dotik je na voljo v več jezikih, opremljen je s svetlim barvnim zaslonom, omogoča nastavitev temperature, nadzor porabe energije, nastavitev poletnega časa in hitro spremljanje napak.

Komplet Wi-Fi omogoča upravljanje in nadzor raznih funkcij sistema, med drugimi upravljanje in nadzor do 16 notranjih enot, prek aplikacije SmartThings. Če imate več aparatov ali elektronskih naprav proizvajalca Samsung v hiši, lahko prek aplikacije Samsung SmartThings App nadzorujete delovanje toplotne črpalke in drugih pripomočkov na pametnem telefonu.

 

Samsung ClimateHub je nova rešitev za ogrevanje prostorov in sanitarne vode s toplotno črpalko, z enostavno namestitvijo, nadpovprečno tihim delovanjem in pametno povezljivostjo.

 

Učinkovito in tiho delovanje toplotne črpalke do 35 dB (A)

Od sodobnih toplotnih črpalk zrak/voda se zaradi hrupa, posebno ponoči, zahteva čedalje nižja raven zvoka. Po slovenskih predpisih raven zvočnega tlaka toplotnih črpalk zrak/voda v bivalnih naseljih ne sme presegati vrednosti 45 dB (A). Samsung od zdaj omogoča modele toplotnih črpalk, ki imajo z uporabo 4-stopenjskega tihega načina za nočno delovanje pri določenih pogojih znižano raven hrupa zunanje enote na 35 dB (A).


baner toplotne crpalke


Integriran sistem za gretje in hlajenje s toplotno črpalko z nižjimi stroški

EHS TDM lahko greje ali hladi vodo in zrak z eno samo zunanjo enoto. Sistem zrak/zrak hitro doseže stabilno temperaturo, medtem ko sistem zrak/voda zagotavlja vročo vodo za radiatorje, talno gretje in sanitarne potrebe. Stroškovno učinkovita in okolju prijazna tehnologija je vgrajena v eno samo zunanje ohišje, zato je idealna za okolja z omejenim razpoložljivim prostorom.


Ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko z eno zunanjo enoto

Prednost povezovanja klimatske naprave s toplotno črpalko je koristna za mnoge uporabnike, ki pogosto nimajo na voljo možnosti za postavitev zunanjih enot. Hlajenja zaradi tehnologije “brezvetrja” v prostoru sploh ne boste občutili, ogrevanje pa bo potekalo samodejno. Tehnologija Samsung Wind-free je odlična izbira za vse, ki v prostoru ne marate neposrednega izpihovanja hladu.

Novi modeli te klima naprave Samsung vključujejo pametni nadzor in so po udobju v prednosti pred vso konkurenco. Prednost je v sistemu izpihovanja hladnega zraka, ki potuje skozi 23.000 mikro luknjic. Zrak se razprši po prostoru na nemoteč način, brez neposrednega pihanja. V sklopu ponudbe EHS – s toplotno črpalko Samsung, se klima naprava Wind-Free™ Deluxe lahko kombinira s sistemom TDM Plus. To je sistem “vse v enem”, ki po načelu zrak/voda in zrak/zrak omogoča popolno udobje ogrevanja in hlajenja hkrati. Naprave lahko priključimo na talno gretje ali gretje z radiatorji in na hlajenje s toplotno črpalko zrak/zrak.

 

Novi Samsung tandem za ogrevanje in hlajenje z eno zunanjo enoto. Toplotna črpalka in klimatska naprava z eno zunanjo enoto.


Kaj pa stroški delovanja toplotne črpalke

Samsung ClimateHub spada med toplotne črpalke za ogrevanje z energijsko nalepko A+++, in sicer za povprečno sezonsko učinkovitost ogrevanja prostora pri temperaturi vode 35°C.

A+++ energijsko nalepko imajo toplotne črpalke najboljših ocen in karakteristik, ocena pa se nanaša na novo klasifikacijo energijskih nalepk.

 

Priročnost in izgled notranje enote toplotne črpalke Samsung

Notranja enota toplotne črpalke Samsung ClimateHub je kompaktnih mer, prijetna na izgled, ter priročna za postavitev v kuhinjo, pralnico ali drug bivalni prostor v katerokoli stavbo, priklopi se nahajajo nad enoto zgoraj, omogočena je postavitev naprave tik ob steni.

 

Zakaj Mono in Split konfiguracija

ClimateHub Mono konfiguracija toplotne črpalke se sestoji iz ene zunanje enote, ki vključuje hidravlični sistem, kar olajša namestitev brez dovoljenja za F-plin. ClimateHub Split konfiguracija pa ima eno zunanjo enoto s cevjo hladilnega sredstva povezano z integriranim rezervoarjem. Obe konfiguraciji sta lahko povezani v pametno mrežo – recimo  v kombinaciji s sistemom sončne elektrarne, kar uporabnikom omogoča izkoristek ekonomsko učinkovitega in trajnostnega napajanja objekta, zagotavlja pa tudi varčevanje z energijo iz obnovljivih virov. Monterji  lahko zagon in vzdrževanje toplotne črpalke opravijo z uporabo Micro SD kartice ali mobilne aplikacije Samsung S-Checker.


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Tratnjek d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI