Zelena streha

Zelena streha Novi sistem za ozelenitev streh, Urbanscape, zmanjša porabo energije za hlajenje do 25%, za hlajenje pa kar 75%.

Novi sistem za ozelenitev streh, Urbanscape, zmanjša porabo energije za ogrevanje do 25%, za hlajenje pa kar 75%. Pri tem zmanjšuje možne netesnosti strehe, glavni del pa je plast mineralnih vlaken, v katero se vsidrajo korenine rastlin in ki zadržuje vodo v sušnih obdobjih. Streha zagotavlja najvišjo požarno odpornost, izjemno dobro zadržuje vodo med hudimi nalivi, v mestih pa zmanjšuje temperaturo zraka ter zajema ogljikov dioksid, kar 5 kg na kvadratni meter letno. Sistem je zelo lahek, odlikuje ga hitra montaža, zato ga lahko namestimo na vsako obstoječo strešno konstrukcijo.

Zeleno streho Urbanscape

Zeleno streho Urbanscape lahko zaradi izjemno majhne teže namestimo na vse obstoječe strehe

Plast mineralnih vlaken lahko nase veže veliko vode in hranilnih snovi za rastline, zato dodaten namakalni sistem ni potreben. Zelena streha je vedno dodana vrednost zgradbe, sistem Urbanscape proizvajalca Knauf Insulation  pa že dolgo uporabljajo na Nizozemskem in v ZDA, vedno pogosteje pa ga vgrajujejo tudi pri nas.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI