Daikin toplotna črpalka še vedno vodi v panogi

Oglasno sporočilo

Nova toplotna črpalka Daikin izgleda odlično in tudi üe pri zunanji temperaturi -15°C. dosega temperaturo izhodne vode 70°C .

Daikin toplotne črpalke se proizvajajo že več kot 60 let. Ta proizvajalec vgrajuje lastne kompresorje in lasten freon. V Daikinu Letno za razvoj namenijo 300 milijonov dolarjev in vodijo po številu inovacij v branži. Uporaba hladilnega medija R32 zdaj ni več novost, je pa novost Daikin toplotna črpalka 3H HT in njena zmogljivost. Pred dobrim desetletjem je Daikin postavil pomemben mejnik za visokotemperaturne toplotne črpalke zrak – voda in predstavil toplotne črpalke DAIKIN Altherma HT za ogrevanje starejših privatnih hiš, ki niso nujno novogradnja.

 

toplotna črpalka Daikin

 

Kaj je dobro vedeti pred vgradnjo toplotne črpalke?

Preden se boste odločili za vgradnjo toplotne črpalke je pomembno, da znate oceniti kakšne so toplotne izgube vašega objekta? Kakšen bo letni strošek delovanja toplotne črpalke? Ali potrebujemo visokotemperaturno toplotno črpalko? Kaj je COP – grelno število? Obstaja maksimalna in integrirana vrednost COP, ki že vključuje vpliv odmrzovanja zunanje enote? Kdaj je toplotna črpalka predimenzionirana, ter kako predimenzionirana toplotna črpalka vpliva na krajšo življenjsko dobo sistema?

 

toplotna črpalka Daikin zunanja enota

 Daikin toplotna črpalka 3H HT je s privlačnim videzom in univerzalnostjo najboljša možna izbira za katerikoli objekt, naj gre za stari, novi ali slabo izoliran objekt.

 

Izziv Daikin razvijalcev

Daikin strokovnjaki so želeli narediti toplotno črpalko, ki bo podobno temperaturo vode dosegla le z enim kompresorjem. Ob tem je bil cilj zmanjšati količino hladilnega sredstva, povečati izkoristek in dodatno zmanjšati hrup. Najprej je bilo potrebno zamenjati hladivo. Dokaz zato je dejstvo, da do danes še noben proizvajalec toplotnih črpalk, ki uporablja le en kompresor s hladivom R410A, ni naredil toplotne črpalke, ki bi pri -15°C zunanje temperature s kompresorjem, torej brez potratnih električnih grelnikov, dosegala temperaturo ogrevalne vode višjo od 55°C. Da bi lahko uresničili te cilje, je bilo potrebno najti za toplotne črpalke z novo tehnologijo kompresorja.

 

Daikin toplotna črpalka Altherma 3 H HT je dejansko zmogla več

Daikin toplotne črpalke so sinonim za revolucionarno tehnologijo ogrevanja. pri modelih Daikin Altherma 3 H HT so prenovili kompresor, ki uporablja novo hladivo R32 in tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano »double injection technology«. Daikin je v vrhu med proizvajalci toplotnih črpalk, ker hkrati proizvaja in razvija nova hladiva, kompresorje in toplotne črpalke in ima na trgu konkurenčno prednost, ki se kaže tako v tehnološki prednosti, kot tudi v največjem tržnem deležu med vsemi toplotnimi črpalkami v Evropi.

 

Toplotna crpalka Daikin zunanja enota

Notranjo enoto toplotne črpalke Daikin lahko izberete talno z integriranim INOX bojlerjem ali pa stensko brez bojlerja, z uporabniku prijaznim upravljanjem ter unikatnim Daikinovim očesom ‘Daikin eye’, ki signalizira obratovalni status.

 

Daikin toplotna črpalka 3H HT  z delovanjem do -28 C

Daikin dokazuje primat pri razvoju toplotnih črpalk z modelom 3H HT, ki je prijetno osvežila ponudbo z kar nekaj koristnih tehničnih novosti, razen tega ta model Daikin toplotne črpalke odlično izgleda. Zmore dosegati temperaturo izhodne vode 70°C vse tja do zunanje temperature -15°C. Meja, do katere toplotna črpalka še deluje znaša vse do -28°C in ob tem dosega temperaturo izhodne vode 65°C. Zaradi zmožnosti doseganja visokih temperatur, je primerna tako za slabo izolirane objekte z radiatorskim ogrevanjem, kot tudi za novogradnje s talnim ogrevanjem.  Cena toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT je nekoliko višja od konkurenčnih, vendar gotovo vredna svoje cene, saj se z nižjimi obratovalnimi stroški za ogrevanje investicija hitreje povrne .

 

baner toplotne crpalke

 


Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT: tišja, učinkovitejša, z dvojno »injection« tehnologijo

Že znano tehnologijo BLUEVOLUTION so nadgradili in razvili kompresor z dvojnim direktnim vbrizgom in tako dosegli dvoje:

–              Toplotna črpalka lahko z enim kompresorjem dosega tako visoke temperature, da jo brez težav vgradimo v hišo, ki nima izolacije.

–              Kapaciteta toplotne črpalke je izjemno visoka tudi pri nižjih temperaturah okolice.


 

Nova toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 H HT bo brez uporabe električnega grelnika, torej samo z visoko učinkovitim kompresorjem, ogrela celotno hišo brez izolacije s površino okoli 250 m2 ali pa na primer hišo z novejšimi okni, 5 cm izolacije fasade ter površino do 300 m2 ali več. Ogrevanje bo potekalo z visokimi celoletnim izkoristkom A+++ ter nizko hrupnostjo.

 

30% manj hladiva in 4 manj vpliva na okolje

Brez uporabe električnih grelnikov dosega Altherma 3 H HT pri -15°C zunanje temperature moč 15 kW in ogrevalno vodo segreje na 70°C, kar dokazuje kako edinstvena je ta toplota črpalka. Ob tem dosega učinkovitost A+++, vse to pa zmore s 30 % manj hladiva v primerjavi s prejšnjim modelom.

Ker je novo hladivo 3 x manj obremenjujoče za okolje, nam kombinacija daje izjemen okoljevarstveni rezultat in sicer več kot 4 krat manjšo obremenitev na okolje v primerjavi s predhodnim modelom.

 

Nemoteča tudi za sosede

Med obratovanjem zunanja enota toplotne črpalke proizvaja samo 38 dB hrupa. Lahko pa toplotno črpalko preklopimo na tišje delovanje in dosegamo na razdalji 3 metre celo 35 decibelov, kar je manj od zvoka v knjižnici. Trdimo lahko, da toplotna črpalka Daikin 3H HT preprosto navdušuje!

 

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT že na voljo za slovenske kupce

Toplotno črpalko Altherma 3 H HT so pričeli proizvajati  konec lanskega leta, za ceno toplotne črpalke in ostale infomacije pišite na spodnji kontaktni obrazec.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI