Geotermalno ogrevanje s toplotno črpalko prihrani do 85 % pri stroškov

Geotermalno ogrevanje zagotavlja trajno in zanesljivo pridobivanje toplote ter skoraj brezplačno hlajenje, prihranki pa so tudi do 85 %.

V Sloveniji traja kurilna sezona kar 6–8 mesecev. Izbira sistema za ogrevanja je zato eno ključnih vprašanj, ki se nam zastavijo pri načrtovanju prenove ali gradnji nove hiše. Odločitev je povezana z visokimi stroški investicije, vplivala pa bo na naše bivalno udobje in s tem povezane stroške v prihodnjih desetletjih. Pri trenutnih nestabilnih cenah energentov vsi iščemo čim bolj energetsko neodvisne rešitve. Pri tehtanju alternativ tako stremimo k izbiri rešitve, ki nam bo čez celotno življenjsko dobo naše hiše zagotavljala dovolj toplote za prijetno bivanje in omogočala kar največjo energetsko neodvisnost. Z omenjenih vidikov je izbira geotermalne toplotne črpalke z geosondo najučinkovitejša rešitev na dolgi rok, saj nam geotermalno ogrevanje zagotavlja trajno zanesljivo pridobivanje toplote in skoraj brezplačno hlajenje.

 

Geotermalno ogrevanje

Geotermalno ogrevanje s toplotno črpalko izkorišča temperaturo zemlje. Geosonda je nameščena v vrtino do globine 150 m, toplotna črpalka pa je nameščena v notranjosti objekta, kar ji podaljšuje življenjsko dobo.

Katere prednosti ima geotermalno ogrevanje z geosondo? 

Geotermalno ogrevanje in hlajenje z geosondo ima mnogo prednosti pred ostalimi načini, tudi pred ostalimi tipi toplotnih črpalk. Je neopazno, vrtina je namreč skrita pod zemljo, tudi jaška ni nad njo. Je tudi zanesljivo, saj je temperatura na globini 50–150 m, kolikor je običajna globina vrtine za geosondo, stabilnih +5 do +10 °C – kar je za toplotno črpalko idealni delovni pogoj.


Za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke lahko pridobite tudi subvencijo Eko sklada do 5.000 EUR in eko kredit s subvencionirano obrestno mero


baner toplotne crpalke

Ogrevanje pozimi, hlajenje poleti in dovolj tople vode čez vse leto

Geotermalna toplotna črpalka z geosondo je optimalna rešitev ogrevanja in hlajenja, ki zagotavlja popolno udobje bivanja čez vse leto. Vse to pri najnižjih možnih stroških obratovanja. To pomeni energijsko učinkovito ogrevanje pozimi, prijetno in skoraj brezplačno naravno hlajenje v vročih poletnih dneh ter obilo vroče sanitarne vode čez vse leto.

Geotermalno ogrevanje geotermalna toplotna crpalka thermia calibra eco

Geotermalna toplotna črpalka Thermia Calibra Eco

Toplotna črpalka z daleč najdaljšo življenjsko dobo

Geotermalna toplotna črpalka deluje vsaj dvakrat dlje kot npr. zračna toplotna črpalka in ima zanemarljivo verjetnost okvare. Na podlagi 50-letnih izkušenj proizvajalca Thermia je pričakovana življenjska doba toplotnih črpalk Thermia za geotermalno ogrevanje več kot 25 let. K temu pa pripomore tudi dejstvo, da je toplotna črpalka nameščena znotraj objekta, kar ji zagotavlja stalno delovno temperaturo, ki je recept za dolgo delovno dobo brez motenj, okvar in potrebe po vzdrževanju.

 

Najnižji strošek lastništva 

Ko se odločate za investicijo, je poleg začetne investicije in mesečnih stroškov energije, ključna informacija, ki jo morate upoštevati, skupni strošek lastništva, torej seštevek vseh stroškov v življenjski dobi. Čeprav je investicija v toplotno črpalko z geosondo nekoliko višja, pa uporabniku zagotovi najnižji strošek na mesečni ravni. Medtem ko bo v roku 10–15 let lastnik zračne toplotne črpalke ali drugega sistema na biomaso ali fosilna goriva že razmišljal o zamenjavi sistema, bo življenska doba sistema za geotermalno ogrevanje s toplotno črpalko približno enkrat daljša, uporabnik pa bo dlje užival koristi investicije.


 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija geotermalnega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI