Celovit sistem za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje

Dobava sistemov ogrevanja, prezračevanja in hlajenja na enem mestu je, zaradi zanesljivosti delovanja in cene, velika prednost.

Bi želeli zamenjati star ogrevalni sistem, hkrati urediti prezračevanje in hlajenje v vašem dom? Preverite pogoje in cene različnih kombinacij za vgradnjo  toplotne črpalke Bosch in prezračevalnega sistemi Sabiana ter si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Za varčevanje z energijo in tudi za zaščito zdravja brez vlage in plesni je zelo pomembno, kako ogrevamo in zračimo prostore. To je treba upoštevati, ko razmišljamo o prenovi doma ali o gradnji nove hiše. Večina ne ve, da je tudi v obstoječih hišah mogoče ob prenovi poskrbeti za vse troje v enem in za tak sistem vložiti optimalno investicijo.

 

ogrevanje prezracevanje in hlajenje

Ogrevanje, hlajenje in prezračevanje – celovita rešitev na enem mestu

 

Bivanje postane ekonomično in veliko bolj zdravo

Vemo, da na kakovost zraka največ vpliva okolje v katerem živimo. Če k zastarelim in okolju neprijaznim sistemom ogrevanja prištejemo še onesnaženje zraka zaradi prometa, odpiranje oken ni vedno najboljša rešitev za prezračevanje, saj se izpostavljamo izpušnim prašnim delcem, alergenom in ne nazadnje tudi hrupu; skozi odprta okna pa se izgublja tudi energija. Sodobna trajnostna rešitev za čistejši zrak, okolju prijaznejše ogrevanje in varčevanje z energijo je vgradnja prezračevalnega sistema Sabiana skupaj s toplotno črpalko Bosch z vgrajenim bojlerjem.

 

Nagrajena toplotna črpalka ima vgrajen bojler

Inovativne in večkrat nagrajene toplotne črpalke Bosch zrak – voda Compress 6000 imajo vgrajen bojler, zato so idealna trajnostna rešitev za ogrevanje, pripravo tople sanitarne vode in hlajenje. Toplotne črpalke za delovanje ne izkoriščajo zgolj poceni energije iz zraka, ampak uporabijo tudi odvečno toploto iz naprav. Z njimi lahko ogrevamo enostanovanjske in manjše večstanovanjske hiše, primerne so tako za novogradnje kot za prenovo obstoječih objektov, za aktivno hlajenje preko konvektorja z ventilatorjem ali pasivno hlajenje, za kar je potrebno stensko, stropno ali talno ogrevanje.

 

ogrevanje prezracevanje in hlajenje toplotna crpalka bosch notranja in zunanja enota

Zunanja in notranja enota toplotne črpalke Bosch

Zakaj toplotna črpalka z vgrajenim bojlerjem in moduliranim delovanjem

Oba sistema Bosch toplotne črpalke z vgrajenim bojlerjem – Compress 6000 AW in Compress 3000 AWS – sestavljata le po ena zunanja in notranja enota in sta najboljša rešitev, kadar imate prostorsko stisko. Notranja enota je dobavljiva v 4 različicah, v odvisnosti od potreb uporabnikov in tako izpolnjuje vsa njihova pričakovanja. Modulirano delovanje prinaša pomembne koristi: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, majhno porabo elektrike, dolgo življenjsko dobo kompresorja, nizke obratovalne stroške in preprosto vzdrževanje. Možnost ogrevanja in hlajenja z isto napravo pomeni tudi priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Nove Bosch toplotna črpalka ima visok izkoristek – COP do 4,9 (A 7°C / W 35°C) in je izredno učinkovita. Deluje do zunanje temp. -20 °C. Temperaturo pretoka 55°C zagotavlja še vedno pri zunanji temperaturi – 13 °C . Vodo ogreje do 62 °C brez vklopa elektro grelcev. Je zelo kompaktna in tiha. Raven zvočnega tlaka zunanje enote Compress 6000 AW znaša  le 40 dB (po EN 12102, (40 % A7/W35) ), kar je tišje od sodobnih pomivalnih strojev. Integriran inteligentni krmilnik omogoča zelo enostavno regulacijo, svoje nastavitve lahko shranite, možno je upravljanje s pametnim telefonom ali tablico.

 

ogrevanje prezracevanje in hlajenje toplotna crpalka bosch zunanja enota

Zunanje enote toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AW je izjemno tiha in nemoteča za okolico


baner toplotne crpalke


Na voljo nova toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW

Na voljo je novi, izboljšani model toplotne črpalke Bosch z imenom Compress 7400i AW. Naprava, ki je sestavljena s sodobnimi sestavnimi deli in za delovanje uporablja invertersko tehnologijo, ima izboljšano grelno število (SCOP) in pridobljen energetski (ErP) razred A+++. V zunanjo enoto toplotne črpalke je vgrajen dušilec zvoka, ki omogoča skoraj neslišno delovnanje toplotne črpalke.

 

toplotna crpalka Bosch Compress 7400i

Nova toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW je med najučinkovitejšimi napravami za ogrevanje na trgu. Tudi pri zunanji temperaturi -13 stopinj Celzija zagotavlja temperaturo vode do 55 stopinj Celzija, brez vklopa dodatnih električnih grelcev.


Več informacij o Boschovi novi toplotni črpalki si lahko preberete TUKAJ!


Kaj pa prezračevanje?

S svežim zrakom 24 ur na dan in visoko učinkovitostjo filtriranja zraka lahko zmanjšamo tveganje za nastanek ali poslabšanje bolezni dihal ter nastanek plesni. Za prijetnejše bivanje je smiselno skupaj s toplotno črpalko Bosch z vgrajenim bojlerjem izbrati sistem nadzorovanega mehanskega prezračevanja Sabiana Energy Smart Pro, ki zagotavlja pravilno izmenjavo zraka z največjim upoštevanjem energetske učinkovitosti. Visoko učinkovit prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Sabiana preprečuje vlago in plesen, pri novogradnjah pa tudi hitrejše sušenje vgrajenih materialov in vselitev. Prezračevalni kanali so iz visoko kakovostne polietilenske plastike (antistatične in antibakterijske notranje površine), ki zagotavljajo dovod svežega zraka brez vnosa škodljivih snovi.

ogrevanje Prezracevanje z rekuperacijo

Prezračevalni sistem Sabiana

Mesto vgradnje za prezračevalni sistem Sabiana ni ovira

V odvisnosti od tipa naprave za prezračevanje Sabiana je omogočena vertikalna ali horizontalna montaža, izbirate lahko med stensko, talno ali stropno opcijo ter način nadzora avtomatsko ali časovno. Sabiana prezračevalni sistem je opremljen z vmesnikom za daljinsko upravljanje in avtomatskim odvodnim (Baypass) sistemom, ki v celoti omogoča nadzor nad porabo energije. Digitalna upravljalna enota zagotavlja enostavno upravljanje in delovanje enote.

 

ogrevanje prezracevanje in hlajenje prezracevalni sistem Sabiana


baner prezracevanje


Koristi za uporabnika:

  • Visoka učinkovitost filtriranja zraka in dovod svežega zraka, brez vnosa škodljivih snovi – vgrajen filter F7 na dovodu zraka odstrani nečistoče (ogljikov dioksid, cvetni prah, škodljive snovi).
  • Popolno udobje – zdrava in udobna klima brez prepiha, izredno tiho delovanje in ustrezna količina zraka v posameznem prostoru, ne glede na število prisotnih oseb ali gospodinjskih opravil.
  • Varčnost in učinkovitost – nizka poraba energije pri izmenjavi zraka zadrži več kot 90 % toplote.
  • Enostavna in hitra montaža – za vsak model je na voljo celoten pribor za distribucijo zraka, ki se sestavlja kot kocke.
  • Združljivost med sistemi za izmenjavo različnih vrst kanalov.
  • Enostavno vzdrževanje in čiščenje prezračevalne naprave.
  • Moderen v celoti prilagodljiv dizajn – velika izbira različnih modelov, ki ustrezajo različnim arhitekturnim slogom, od čiste klasike do najsodobnejših sistemov prezračevanja.

Predstavljamo vam okvirno ceno za ogrevanje + prezračevanje do 150 m2:

  • Toplotna črpalka za ogrevanje Bosch Compress 3000 ODU 8/AWMS, 8kW
  • Prezračevalni sistem Sabiana ENY-SPEL-370, s cevnim razvodom do 150m2
  • Montaža obeh sistemov – toplotne črpalke in prezračevalnega sistema

Okvirna cena z montažo: 18.0000 EUR

Možnost subvencije Eko sklada. Subvencija v ceni ni obračunana!


Za več informacij o akcijski ponudbi izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI