LG toplotne črpalke – več toplote in manj hrupa

Oglasno sporočilo

LG monoblock toplotne črpalke, katere najbrž še ne poznate. Predstavljamo izjemno tiho in učinkovito LG Therma V S, monoblok toplotno črpalko.

Podjetje LG ima dolgoletno tradicijo proizvodnje in razvoja tako imenovanih monoblok toplotnih črpalk. Nova, izjemno tiha monoblock LG toplotna črpalka zrak-voda Therma V R32 S A+++ je zadnji razvojni dosežek LG-jevih inženirjev.

 

LG monoblock toplotne crpalke

LG toplotna črpalka za ogrevanje prostorov

 

Pomen črke S v imenu naprave pomeni “silent” in supreme”. Gre za eno najtišjih in eno najučinkovitejših toplotnih črpalk zrak-voda na trgu. Nasploh velja, da so monoblok toplotne črpalke nekoliko cenejše od klasičnih, ločenih sistemov, oziroma split toplotnih črpalk. Cenejše so predvsem zaradi enostavnejše montaže, saj ne potrebujejo plinske napeljave. Montažo monoblock toplotnih črpalk lahko opravijo tudi vodovodni inštalaterji.

Pri monoblok toplotnih črpalkah so vsi vitalni deli naprave, kot so kompresor, izmenjevalnik toplote in uparjalnik, vstavljeni v zunanji enoti. S sistemom za ogrevanje v stavbi je povezana le vodna povezava. Zato se o teh napravah velikokrat sliši kot o sistemu all-in-one (vse-v-enem). Pri klasičnih split sistemih zrak-voda so ti elementi vgrajeni v notranji in zunanji enoti, ki sta med sabo povezani s plinsko povezavo.

Na evropskem trgu je povpraševanje po monoblok toplotnih črpalkah vsako leto večje. Pri podjetju LG so v letu 2022 prodali za tri krat več teh naprav kot leto prej. Tudi v Sloveniji se priljubljenost teh sistemov nenehno povečuje. Kljub nižji ceni so danes monoblok toplotne črpalke še vedno prevečkrat spregledane, čeravno so običajno bolj učinkovite od klasičnih split izvedb zrak-voda. Še posebej primerne so za ogrevanje novogradenj in boljše izoliranih ter energetsko saniranih stavb.

 

LG z več desetletno tradicijo proizvodnje toplotnih črpalk

LG je eno največjih korejskih podjetij. S proizvodnjo klasičnih toplotnih črpalk so začeli že v začetku 80-ih let prejšnjega stoletja. Od takrat so pri LG-ju toplotne črpalke nenehno razvijali in tehnološko nadgrajevali. Danes je na voljo velik izbor toplotnih črpalk za ogrevanje in hlajenje. Znane so po trajnosti in učinkovitosti. Prve LG monoblock toplotne črpalke so prišla na trg leta 2010. Prva monoblok serija je dosegla izjemen tehnološki preboj, kateremu svetovna konkurenca še danes težko sledi.


Zadnji model monoblock LG toplotne črpalke Therma V R32 S je tako v Evropi kot tudi v Sloveniji izredno priljubljen predvsem zaradi:

  • Učinkovitosti: toplotna črpalka je zasnovana za zagotavljanje izjemne učinkovitosti, sezonska učinkovitost (SCOP) dosega do 4,67, kar jo uvršča v najvišje razrede toplotnih črpalk po učinkovitosti.
  • Tihega delovanja: sestavljna je z naprednimi komponentami, ki zmanjšujejo raven hrupa med delovanjem, kar je predvsem pomembno, ko je toplotna črpalka nameščena blizu sosednje hiše ali na območju z omejitvijo hrupa.
  • Preproste namestitve: ker ne potrebujemo notranje enote, je čas montaže monoblok toplotne črpalke LG Therma V R32 S krajši, strošek montaže pa manjši.
  • Naprednih funkcij: z modelom LG Therma V R32 S lahko ogrevamo tudi sanitarno vodo, lahko jo povežemo s solarnimi sistemi in ima možnost upravljanja s pametnim telefonom (vgrajen Wi-Fi).
  • LG Therma V R32 S je okolju prijazna naprava za ogrevanje, uporablja hladilno sredstvo R32, ki ima majhen vpliv na okolje in je bolj učinkovito kot tradicionalna hladilna sredstva.

baner toplotne crpalke

Napredni kompresor R1 je srce te toplotne črpalke

Model LG Therma V R32 Silent uporablja napredni in zelo tih inverterski R1 kompresor. Ta predstavlja enega glavnih adutov, da je ta serija tako učinkovita in zmogljiva, saj ima zmožnost regulacije hitrosti kompresorja. Kompresor R1 lahko deluje v razponu od 10 do 150 Hz.

 

LG monoblock toplotne crpalke R1 kompresor

 

Monoblock LG toplotna črpalka zanesljivo ne bo povod za slabe odnose med sosedi

Ker je v zadnjih letih po svetu montiranih vse več toplotnih črpalk za ogrevanje, so v nekaterih državah že sprejeli predpise, kjer hrup zunanje enote TČ v strnjenih naseljih med deseto uro zvečer in šesto uro zjutraj ne sme presegati 35 dB(A). To pa je jakost zvoka, ki je primerljiva s komaj slišnim zvokom računalniškega ventilatorja. Za primerjavo, v knjižnicah je jakost zvoka dovoljena do 40 dB(A).

 

LG monoblock tiha toplotna crpalka


LG je predstavil novo različico svoje toplotne črpalke LG Therma V R32 Silent and Supreme moči 9KW, ki je sedaj na voljo tudi v trifazni izvedbi. Trifazni električni sistem zagotavlja bolj uravnoteženo porazdelitev obremenitve električnega omrežja, kar vodi v manjše nihanje napetosti in boljšo učinkovitost delovanja toplotne črpalke.  


Zanesljivo ogrevanje pri nizkih zunanjih temperaturah

Toplotna črpalka LG Therma V S je uvrščena v visok energijski razred A+++, saj je njen sezonski SCOP faktor kar 4,9 (A7/W35). Najvišja temperatura izstopne vode je 65 °C, ogreva pa še lahko pri zunanji temperaturi -25 stopinj Celzija.

Polno, 100 % učinkovito delovanje še vedno dosega pri -15 °C zunanje temperature, če vodo ogrevamo do 35 °C. Če vodo grejemo do 55 °C, je 100-odstotno učinkovita še pri -7 °C zunanje temperature.

 

LG monoblock toplotne crpalke delovanje


Monoblok toplotna črpalka LG Therma V S spada v razred visokoučinkovitih naprav z razredom energijske učinkovitosti A+++. Garancijska doba toplotne črpalke je 60 mesecev.


Nadzor toplotne črpalke

Sodoben 4,3-palčni barvni LCD zaslon za nadzor toplotne črpalke je preprost za uporabo. Omogoča enostaven grafični prikaz delovanja naprave, temperature zraka, vode in ostale potrebne regulacije. Tudi porabo energije lahko spremljamo brez dodatnega vmesnika. Upravljanje toplotne črpalke pa je z aplikacijo LG ThinQ in Wi-Fi omrežjem omogočeno tudi preko sodobnih mobilnih naprav.

 

LG monoblock toplotne crpalke nadzor monitor


Uvoznik in distributer toplotnih črpalk LG je podjetje Dines, d.o.o. iz Ljubljane. Za več vprašanj o LG monoblock toplotnh črpalkah lahko pišete v spodnji kontaktni obrazec.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI