Toplotna črpalka LG monoblok S spada med najtišje toplotne črpalke

Oglasno sporočilo

Toplotna črpalka LG Monobloc S zagotavlja odlično zmogljivost ogrevanja, zlasti pri nizkih temperaturah okolice ter spada med najtišje toplotne črpalke.

Gigant LG je predstavil najnovejšo različico toplotne črpalke zrak/voda Therma V Monobloc z imenom Therma V R32 Monobloc ‘S’. Črka ‘S’ po navedbah proizvajalca pomeni ‘Silence’ in ‘Supreme’, kar poudarja nizko raven hrupa in izjemno zmogljivost, ki jo premore ena od najtišjih toplotnih črpalk –  toplotna črpalka LG monoblok S.

toplotna crpalka LG monoblok S najtisja toplotna crpalka

Toplotna črpalka LG monoblok S

LG navaja, da je že prva izvedba toplotnih črpalk LG Therma V Monobloc na evropskem trgu dosegla velik uspeh, saj se je prodaja toplotnih črpalk LG Monobloc v letu 2021 potrojila v primerjavi s prejšnjim letom. Novi model tako kot prvotna različica v enem modulu združuje notranje in zunanje komponente, v čemer se ta tip toplotne črpalke razlikuje od »klasičnih« split oz. ločenih sistemov. Poleg tega je priključen samo na cevi za vodo, zato cevi za hladilno sredstvo niso potrebne.

 

Izboljšave toplotne črpalke LG Monoblock

Komponente vodnega sistema, kot so izboljšani ploščati toplotni izmenjevalnik, ekspanzijska posoda, vodna črpalka, senzor pretoka, senzor tlaka, ventil za odzračevanje in varnostni ventil, so vse po vrsti predhodno nameščene v zunanji enoti. Toplotna črpalka Monobloc ‘S’ zagotavlja odlično zmogljivost ogrevanja, zlasti pri nizkih temperaturah okolice, hkrati pa zmanjšuje izpuste ogljika z uporabo hladilnega sredstva R32. Primerna je tako za objekte, kjer je vgrajeno talno ogrevanje kot tudi radiatorskim ogrevanjem.

toplotna crpalka LG monoblok S najtisja toplotna crpalka ucinkovitost

Učinkovitost različnih moči toplotnh črpalk LG monoblok S

Ne glede na vrhunsko specifikacijo obstoječega modela, novosti v novem modelu »S« obsegajo vgrajene senzorje pretoka in tlaka vode za spremljanje vodnega krogotoka v realnem času, napredno krmiljenje vodne črpalke, izboljšano logiko drugega krogotoka, energetski nadzor ocenjene porabe energije, napredno upravljanje cirkulacijske črpalke tople sanitarne vode ter povezljivost MODBUS.

Nova toplotna črpalka LG Monobloc S je opremljena z novim naprednim daljinskim upravljalnikom, ki podpira številne funkcije. Gre za estetsko dovršen 4,3-palčni barvni LCD-zaslon, uporabniku prijazen vmesnik, ki zaradi grafične podobe in strukture menija omogoča preprosto uporabo, omogoča preprosto nastavitev urnika in namestitvenega programa ter omogoča nadzor porabe energije brez vmesnika oz. števca za zagotavljanje podatkov o ocenjeni porabi energije. Spremljate lahko ne le temperaturo vodnega krogotoka, temveč tudi pretok in tlak. Te informacije monterjem, kot tudi uporabnikom zagotavljajo zanesljivejše podatke za namestitev in vzdrževanje.

toplotna crpalka LG monoblok S najtisja toplotna crpalka monoblok

Toplotna črpalka LG monoblok je ena bolje prodajanih toplotnih črpalk za ogrevanje na trgu

Zakaj spada toplotna črpalka LG monoblok S med najtišje toplotne črpalke na trgu?

Že prvotna različica ni bila glasna, LG pa navaja, da je nova različica ‘S’ še tišja, saj izpolnjuje zahteve najbolj striktnih držav o sprejetem sklepu hrupnosti tovrstnih naprav, kot so Švica, Nemčija, Nizozemska itd. Eno ventilatorski modeli, kapacitet 5, 7 in 9kW delujejo 4 metre od naprave pri neverjetnih 35 dB, dvo ventilatorski 12, 14 in 16kW modeli pa dosegajo enak rezultat pri oddaljenosti 5 metrov.

Nova različica LG Monobloc v zunanji enoti ponuja dodatno izolativnost, katera pripomore k manjši hrupnosti kompresorja, nov toplotni izmenjevalnik s črnimi rebri, nov senzor pretoka vode in nov senzor vodnega tlaka. Obstaja tudi možnost dograditve električnega grelnika z močjo 3 kW ali 6 kW, ki se vgrajuje ločeno od naprave, v kurilnico in ni serijsko vgrajen v napravo.

najtisja toplotna crpalka LG monoblok S

Toplotna črpalka LG monoblok S spada med najtišje toplotne črpalke na trgu

Enostavno upravljanje toplotne črpalke LG Monoblok S

Z uporabo LG-jeve tehnologije ThinQ lahko lastniki naprav LG na daljavo, preko pametnega telefona spremljajo in upravljajo svojo toplotno črpalko Monobloc LG kadarkoli iz kjerkoli. Ob nakupu je cenovno dostopen modul za upravljanje na daljavo potrebno dokupit, ker ni serijsko vgrajen v napravo. Tehnologija ThinQ deluje tudi z glasovno aktivacijo z Google Home, Alexa itd.

Enota ima sezonski koeficient učinkovitosti SCOP do 4,67 (uporaba v povprečnem podnebju/pri nizkih temperaturah) in energetsko oceno A+++. Koeficient učinkovitosti COP se dvigne do 4,9 (zunanja temperatura 7 °C/temperatura izstopne vode 35 °C) in lahko po potrebi zagotovi temperaturo izstopne vode 65 °C ter zagotavlja delovanje do -25°C. Enota pri -7°C zunanje temperature še vedno zagotavlja 100% kapaciteto pri izhodni vodi 50°C ter pri -15°C, izhodne vode 35°C. Te parametri uvrščajo toplotno črpalko LG Monobloc v sam vrh po zmogljivosti.

baner toplotne crpalke

Pri uvozniku in distributerju za Slovenijo, podjetju Dines d.o.o. so izjavili: »Nahajamo se v zanimivem obdobju za toplotne črpalke in tudi za podjetje LG, saj opažamo izjemno povečano zanimanje in prodajo naših uveljavljenih naprav Therma V. Lansiranje nove naprave Monobloc ‘S’ nam daje dodaten zagon, saj lahko ponudimo vodilno napravo v tem segmentu.«

»Za novo napravo že opažamo veliko zanimanje investitorjev, ki želijo najti najboljšo možnost za projekte ogrevanja iz obnovljivih virov. V novi napravi opažajo prisotnost najnovejših razvojnih trendov, ki jih bomo lahko uporabljali še naprej v prihodnosti.« 

 

LG Monobloc S na seznamu Eko sklada – po novem tudi v Ljubljani

Toplotna črpalka LG Monobloc S je na seznamu ustreznih naprav za pridobitev subvencije EKO Sklada. Višina nepovratnih sredstev je višini 20% investicije oz. do 1000€ v primeru novogradnje oz. dograjevanja obstoječega sistema, ter 40% investicije oz. do 2500€ v primeru menjave stare kurilne naprave. Od 1.3.2022 je subvencija za toplotno črpalko omogočena tudi občanom mestne občine Ljubljana.

toplotna crpalka LG monoblok S najtisja toplotna crpalka eko sklad

Več o toplotnih črpalkah LG Monobloc in Monobloc »S« si lahko preberete na spletni strani uvoznika in distributerja za Slovenijo, podjetja Dines d.o.o..


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija za toplotne črpalke LG Monobloc S? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI