Toplotne črpalke iz serije Aquarea T-CAP so odlična rešitev za novogradnje ali obnovljene starejše hiše na hladnejših območjih.

 

panasonic ths toplotna zunanja

 

 

Poudarek na visoki učinkovitosti

Visoko stopnjo učinkovitosti, tudi ko se zunanje temperature spustijo do -15°C, dosegajo toplotne črpalke Aquarea T-CAP predvsem po zaslugi visoko kakovostnih črpalk razreda A. Rešitev ogrevanja stavbe s Panasonic T-CAP tako zagotavlja:

•             Visoko učinkovitost s črpalkami razreda A

•             Konstantno zagotavljanje toplote tudi ob zunanjih temperaturah -15°C

•             Visoko učinkovitost tudi pri nizkih temperaturah

•             Tri različne izvedbe moči: 9kW, 12kW in 16kW (1 fazno in 3 fazno)

•             5 letno garancijo na kompresor

•             Nove možnosti daljinskega upravljanja

•             Povezavo v sistem pametnega upravljanja stavbe

 

panasonic ths toplotna

 

Aquarea T-CAP prepriča s svojim edinstvenim COP 4.74 (ob pogojih zunanje temperature 7°C in temperaturi ogrevalne vode 35°C). Zagotavlja temperaturo ogrevalne vode do 55°C, v toplejših mesecih pa nudi tudi možnost preklopa na hlajenje s temperaturo vode do +5°C. Hladilno sredstvo ustreza zahtevam varovanja okolja, uporablja se plin R410A.

Rešitev je prepričala že mnoge lastnike stanovanjskih objektov z varčnim delovanjem in konstantno oskrbo s toplo sanitarno vodo in ogrevanjem. Učinkovito delovanje naprave zadostuje vsem potrebam stavbe brez dodatnih peči ali drugih virov toplote – tudi ob ekstremno nizkih temperaturah.

 

Možnost izbire

Aquarea T-CAP proizvodna linija vsebuje črpalke z 9kW, 12kW in 16kW izhodne moči, 1 fazni ali 3 fazni priklop. Poleg tega je možno naročiti samostojno enoto (vse v enem) ali deljeno (split) enoto. Ta visoko učinkovita toplotna črpalka deluje ob zunanjih temperaturah do -15°C ter omogoča hlajenje v poletnih mesecih.

 

Prilagodljiva instalacija

T-CAP je možno namestiti na obstoječ sistem ogrevanja skupaj z morebitno obstoječo pečjo (kot dopolnilno ogrevanje) ali na nov sistem ogrevanja s talnim ogrevanje, nizkotemperaturnimi radiatorji ali celo v povezavi z ventilatorskimi grelniki, ko npr. AquareaAir. Rešitev je možno integrirati z ostalimi okolju prijaznimi rešitvami ogrevanja, kot na primer sončnimi kolektorji, kar še dodatno povečuje učinkovitost in prijaznost do okolja.

 

panasonic ths toplotna regulacija

 

Spremljanje delovanja in napredno upravljanje

Današnji uporabniki tovrstnih naprav so vse bolj osveščeni o možnostih in novih tehnologijah. Zato je v sklopu rešitve na voljo IntesisHome aplikacija, ki omogoča prikaz tedenske, mesečne in letne porabe energije in s tem pripomore k bolj učinkovitemu upravljanju porabe energije v stanovanjskem objektu. Spremljanje delovanja toplotne črpalke s pomočjo rešitve v oblaku (Cloud-based) uporabniku ponuja vrsto prilagodljivih in naprednih možnosti. Uporabnik lahko preverja in upravlja toplotno črpalko preko pametnega telefona (Android) ali preko osebnega računalnika z dostopom do interneta, vse s klikom ali pritiskom na gumb.

 

panasonic ths toplotna upravljanje

 

Možnosti daljinskega upravljanja

Prednost Aquarea T-CAP je v upravljanju naprave z novimi in naprednimi funkcijami ter možnostmi preko daljinskega upravljalnika. Ta vključuje:

•             Avtomatski način. Gre za možnost, ki uporabniku nudi maksimalno udobje in optimalno klimo v stanovanju s stalnim avtomatskim prilagajanjem.

•             Počitniški način delovanja. Ta način uporabniki izberejo ob odsotnosti, počitnicah ali daljših potovanjih. Zagotavlja znižanje temperature, manjšo porabo elektrike, manjše stroške, hkrati preprečuje zmrzovanje ogrevalnega medija, vode.

•             Sušenje estrihov. Gre za prednost, ki jo s pridom uporabijo inštalaterji. S posebnim programom sušenja omogoča skrajšanje sušenja estrihov ter hitrejše nadaljevanje instalacijskih in montažnih del v objektu.

•             7 hitrosti toplotne črpalke. Izbiranje med sedmimi hitrostmi delovanja črpalke omogoča natančno prilagajanje potrebam stanovanja.

 

Kombinacija z grelniki sanitarne vode

Opisana rešitev T-CAP se odlično kombinira s paleto Panasonicovih visoko kakovostnih grelnikov sanitarne vode. Grelniki sanitarne vode zagotavljajo visoko učinkovitost s pomočjo velike površine toplotnega izmenjevalnika in dobre izolacije z minimalnimi toplotnimi izgubami. 

 

O Panasonic-ovih sistemih ogrevanja in hlajenja

Z več kot 30 leti izkušenj, izvažanjem v več kot 120 držav po celem svetu in 100 milijonov izdelanih kompresorjev, je Panasonic eden vodilnih ponudnikov v sektorju ogrevanja in klimatizacije.

Panasonic ponuja štiri linije inovativnih rešitev za ogrevanje in klimatizacijo: za hiše, pisarne, podjetja in industrijske objekte.

Panasonic posebno pozornost namenja kakovosti rešitev, kar se odraža v premišljenem dizajnu in jamstvu zdravega zraka. Pri tem se zagotavlja skladnost z najstrožjimi standardi glede porabe energije ter upošteva pomembne okoljske vidike in emisije hrupa.

 

Podobni članki

Varčevanje toplotne energije

Kako deluje toplotna črpalka zrak - voda v praksi

Pri energetskem svetovalcu Mateju Kramar iz Murske sobote smo preverili kako se toplotna črpalka zrak-voda obnese v praksi, kako se giblje cena za toplotne črpalke ali ta deluje zanesljivo tudi, ko je...

Vrhunska toplotna črpalka Mitsubishi Electric

Toplotna črpalka Ecodan Mitsubishi Electric v izvedbi zrak-voda je izjemno učinkovita, tiha in energetsko varčna v delovanju, zato je v samem svetovnem vrhu.

Geotermalna toplotna črpalka -  ogrevalni sistem v ponovnem vzponu

Geotermalna toplotna črpalka - ogrevalni sistem, ki v Sloveniji vztrajno raste tudi na račun skandinavskega razvoja sodobne ogrevalne tehnike. Kako je razširjeno koriščenje geotermalnih virov energije v Sloveniji in...

Trije odločilni dejavniki pri izbiri toplotne črpalke

Vgradnja toplotne črpalke je dolgoročna investicija. Na toplotno črplako se lahko zanesete, da bo zagotavljala udobno bivalno klimo ob največjih možnih prihrankih. Leto za letom, dan za dnem. Ob izbiri toplotne...

GRADNJA IN OBNOVE

Pasivna lesena hiša - kako izbrati pravo, zame najprimernejšo

Lesene hiše izpodrivajo klasične zidane hiše, nakup hiše izpodriva gradnjo hiše, energijsko varčne pasivne hiše izpodrivajo energijsko potratne hiše, obnovljivi viri izpodrivajo fosilna goriva. Ta štiri dejstva so bila vodilo, da smo se v reviji odločili za podrobnejše predstavitve nekaterih...

Enostavne sodobne, moderne hiše

Pri gradnji stavbe je odnos  "vzrok – posledica" praviloma nedvoumen. Toplotna izolacija ovoja stavbe določa potrebno moč ogrevalne naprave, ta pa razvod, ogrevala ter energent. Pri parceli pa je ta odnos...

Kako zmanjšati izgubo energije v hiši?

Ob prenovi hiše lahko z razmeroma majhnim vložkom zmanjšamo porabo energije za približno 60%, kolikor znašajo izgube skozi zidove in streho. Naslednji pomembnejši sklop prenove stavbe so vrata in okna, ki lahko...

Trajnostna gradnja - učinkovita in trajno neškodljiva

»Sodobna družba je postavljena pred izzive, ki jih povzročajo klimatske spremembe, naraščajoča energijska odvisnost Evrope, omejenost naravnih virov in prizadevanja za zdravo okolje in čim bolj neokrnjeno...

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Sončna elektrarna poskrbi za ogrevanje vaše hiše

Zadnje desetletje zaznamuje solarna revolucija in umik fosilnih goriv. Še pred desetletjem nihče ni pomislil na samooskrbo z elektriko, kot jo danes omogoča sončna elektrarna, še manj smo verjeli, da bi lahko sončna elektrarna napajala vse potrošnike elektrike v hiši, povrhu pa gnala še električni avto.

Kako deluje samooskrba z elektriko

Samooskrba z elektriko je regulirana z Uredbo za samooskrbo gospodinjstev, ki  velja od januarja 2016 in predstavlja temelj net metering...

Izgradnja sončne elektrarne - kaj vas utegne zanimati

Sončna elektrarna za samooskrbo je donosna in za gospodinjstva zelo mikavna investicija, v luči nove državne uredbe o samooskrbi z električno energijo pa je mogoče ugodno subvencijo, razen za sončne elektrarne,...

Ogrevanje hiše s sončno elektrarno

S sprejetjem Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov (Net metering), je možno z vgradnjo mikro sončne elektrarne na streho objekta, v večji meri znižati stroške za ogrevanje.

Aktualne novice

Cena elektrike 2020 drastično navzdol

Cena elektrike bo v letu 2020 glede na razmere s korona virusom padala. Energija plus je za naslednje 3 mesece znižala cene elektrike za pet odstotkov, cene zemeljskega plina pa celo za tretjino.

Cena elektrike v marcu drastično nižja

Preverjamo kakšna je cena elektrike v mesecu marcu 2020 na račun znižanja omrežnine, ki bo trajala začasno vse do 1. junija 2020. Agencija za energijo je v času krize s korona virusom znižala omrežnino za...

Cooper & Hunter prezračevanje, toplotne črpalke in klime

Cooper & Hunter je moderna in tehnološko napredna blagovna znamka opreme za hlajenje in ogrevanje z obnovljivimi viri energije. Sledijo svetovnim trendom, s širokim naborom različnih naprav pa se uvrščajo v...

Sejem Dom 2020 : zanimivi dogodki, urnik

Sejem Dom kot vsako leto ponudi množico zanimivih dogodkov. Tokrat Gradbeni inštitut ZRMK vabi na podelitev novih okoljskih certifikatov in njihove druge dogodke, ki bodo potekali v Ljubljani od srede, 4. marca do...

Prezračevanje, klimatizacija

Prezračevanje Lunos - novi ventilatorji Silvento

Kopalnica je prostor, v katerem je zaradi prhanja, kopanja, delovanja pralnega stroja in morda še sušenja perila vedno veliko vlage. Z odpiranjem oken se je znebimo le malo, preostala zastaja v kopalnici ali prehaja v druge prostore v stanovanju in povzroča nevšečnosti.

Brezplačno ogrevanje, prezračevanje in razvlaževanje

Solarventi obratuje s pomočjo sončne energije, ne potrebuje elektrike. Hkrati omogoča prezračevanje, razvlaževanje ter tudi dogrevanje stanovanjskih objektov, počitniških hiš, vikendov, garaž, mobilnih hiš,...

Plesen na steni - je odstranjevanje vnaprej izgubljena bitka?

Boj z zidno plesnijo je ena najpogostejših težav, s katero se srečujemo lastniki stanovanj in družinskih hiš. Na srečo obstaja kar nekaj načinov, da plesen odstranimo, še bolje pa je da sploh prepečimo njen...

Prezračevanje zrakotesnih hiš in stanovanj je nujno

Gradbena stroka v Sloveniji že od leta 2000 daje prednost zrakotesni gradnji, kar je sicer v skladu z evropskimi (in slovenskimi) standardi, ki so usmerjeni v zmanjševanje porabe energije za ogrevanje in hlajenje....

Varčevanje vode

Nova biološka čistilna naprava »one2clean+«

Popolno biološko čiščenje odplak je danes pri nas postalo nujno, saj je skoraj 3/4 površine Slovenije označeno kot vodovarstveno. To je posledica desetletij nespametnega ravnanja in odvajanja onesnaženih vod tja, kamor so pač odtekle. Samo čistilna sposobnost  zemlje  ima svoje meje, zato je potrebno...

Vodni kamen in čista pitna voda

Vodni kamen se neprenehoma nabira na vodovodni napeljavi, ventilih, grelcih, pralnih in pomivalnih strojih, umivalnikih, koritih, pipah in njihovih mrežicah, tuših, kopalnih kadeh, sanitarni keramiki, wc kotličkih in...

Zbiralnik deževnice - banka lastne deževnice

Okoljske ekstreme z močnimi nalivi in sušnimi obdobji smo si povzročili sami. Sami lahko tudi ukrepamo in z enostavnimi ukrepi omilimo posledice.

Nasveti za zbiranje deževnice

Za namakanje vrtov zadostuje že enostavna in cenovno ugodna rešitev. Če imate velik vrt z večjo potrebo po vodi ali pa želite deževnico izkoristiti tudi v hiši, je priporočljiva vgradnja podzemne naprave (na...

ZELENA MOBILNOST

Kako deluje električni avto?

Elektromotor je najboljši pogonski stroj, ki je bil do danes izumljen. V primerjavi z motorjem z notranjim zgorevanjem je tri do štirikrat bolj učinkovit. Sestavljen je samo iz statorja in rotorja, njegova dodatna prednost v avtu pa je, da med zaviranjem deluje kot generator in polni baterijo.

Muskova revolucionarna vizija električnega avta

Tovarna električnih avtomobilov Tesla je začela obratovati 2003, že čez pet let je bil v prodaji njihov Model S. Na začetku so želeli izdelati vozilo iz uporabnih delov običajnih avtov in vstaviti električni...

Kako se obnese električni avto v praksi?

Društvo za električna vozila Slovenije (DEVS) je zgleden znanilec elektro mobilnosti v Sloveniji. V neprofitnem društvu so že nekaj let uporabniki električnih avtomobilov, ki se jim prevozi na elektriko vsakodnevno...

Polnilnica za električni avto v vse nove hiše

Angleška vlada sprejema predpis, ki bo v vseh novih zgrajenih enodružinskih hišah z lastnim parkirnim mestom zahteval vgradnjo polnilnice za električni avto.

Inštalacije

Kako učinkovito je ogrevanje sanitarne vode v Sloveniji

Vse prevečkrat se javnost zavaja z premalo točnimi navedbami o učinkovitosti posameznih ogrevalnih sistemov. Zaradi česar uporabnik, preden zamenja ogrevalni sistem, recimo za ogrevanje sanitarne vode, ne pridobi dovolj natančnih informacij, posebaj pa je pomembno, da se sisteme...

Talno ogrevanje - suhomontažni sistem

Pri adaptacijah starih zgradb se pogosto pojavijo potrebe po vgradnji talnega ali stenskega ogrevanja, saj se običajno investitorji odločijo za vgradnjo ogrevalnega sistema, ki bi deloval najbolj učinkovito in tudi...

Tako lahko lastniki varčujejo

Fosilna goriva se bodo zagotovo dražila, kar naredi obnovljive vire energije za ogrevanje objektov še bolj zanimive. Pri tem so zelo priročne toplotne črpalke, čeprav niso...

Talno ogrevanje v starejši hiši - primer

Pri adaptacijah starih zgradb si prenekateri lastnik zaželi, da bi vgradil talno ogrevanje. Izvedba le-tega je odvisna od razpoložljive višine tal, ki pa je v takšnih primerih običajno ni dovolj.

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.