Toplotne črpalke iz serije Aquarea T-CAP so odlična rešitev za novogradnje ali obnovljene starejše hiše na hladnejših območjih.

 

panasonic ths toplotna zunanja

 

 

Poudarek na visoki učinkovitosti

Visoko stopnjo učinkovitosti, tudi ko se zunanje temperature spustijo do -15°C, dosegajo toplotne črpalke Aquarea T-CAP predvsem po zaslugi visoko kakovostnih črpalk razreda A. Rešitev ogrevanja stavbe s Panasonic T-CAP tako zagotavlja:

•             Visoko učinkovitost s črpalkami razreda A

•             Konstantno zagotavljanje toplote tudi ob zunanjih temperaturah -15°C

•             Visoko učinkovitost tudi pri nizkih temperaturah

•             Tri različne izvedbe moči: 9kW, 12kW in 16kW (1 fazno in 3 fazno)

•             5 letno garancijo na kompresor

•             Nove možnosti daljinskega upravljanja

•             Povezavo v sistem pametnega upravljanja stavbe

 

panasonic ths toplotna

 

Aquarea T-CAP prepriča s svojim edinstvenim COP 4.74 (ob pogojih zunanje temperature 7°C in temperaturi ogrevalne vode 35°C). Zagotavlja temperaturo ogrevalne vode do 55°C, v toplejših mesecih pa nudi tudi možnost preklopa na hlajenje s temperaturo vode do +5°C. Hladilno sredstvo ustreza zahtevam varovanja okolja, uporablja se plin R410A.

Rešitev je prepričala že mnoge lastnike stanovanjskih objektov z varčnim delovanjem in konstantno oskrbo s toplo sanitarno vodo in ogrevanjem. Učinkovito delovanje naprave zadostuje vsem potrebam stavbe brez dodatnih peči ali drugih virov toplote – tudi ob ekstremno nizkih temperaturah.

 

Možnost izbire

Aquarea T-CAP proizvodna linija vsebuje črpalke z 9kW, 12kW in 16kW izhodne moči, 1 fazni ali 3 fazni priklop. Poleg tega je možno naročiti samostojno enoto (vse v enem) ali deljeno (split) enoto. Ta visoko učinkovita toplotna črpalka deluje ob zunanjih temperaturah do -15°C ter omogoča hlajenje v poletnih mesecih.

 

Prilagodljiva instalacija

T-CAP je možno namestiti na obstoječ sistem ogrevanja skupaj z morebitno obstoječo pečjo (kot dopolnilno ogrevanje) ali na nov sistem ogrevanja s talnim ogrevanje, nizkotemperaturnimi radiatorji ali celo v povezavi z ventilatorskimi grelniki, ko npr. AquareaAir. Rešitev je možno integrirati z ostalimi okolju prijaznimi rešitvami ogrevanja, kot na primer sončnimi kolektorji, kar še dodatno povečuje učinkovitost in prijaznost do okolja.

 

panasonic ths toplotna regulacija

 

Spremljanje delovanja in napredno upravljanje

Današnji uporabniki tovrstnih naprav so vse bolj osveščeni o možnostih in novih tehnologijah. Zato je v sklopu rešitve na voljo IntesisHome aplikacija, ki omogoča prikaz tedenske, mesečne in letne porabe energije in s tem pripomore k bolj učinkovitemu upravljanju porabe energije v stanovanjskem objektu. Spremljanje delovanja toplotne črpalke s pomočjo rešitve v oblaku (Cloud-based) uporabniku ponuja vrsto prilagodljivih in naprednih možnosti. Uporabnik lahko preverja in upravlja toplotno črpalko preko pametnega telefona (Android) ali preko osebnega računalnika z dostopom do interneta, vse s klikom ali pritiskom na gumb.

 

panasonic ths toplotna upravljanje

 

Možnosti daljinskega upravljanja

Prednost Aquarea T-CAP je v upravljanju naprave z novimi in naprednimi funkcijami ter možnostmi preko daljinskega upravljalnika. Ta vključuje:

•             Avtomatski način. Gre za možnost, ki uporabniku nudi maksimalno udobje in optimalno klimo v stanovanju s stalnim avtomatskim prilagajanjem.

•             Počitniški način delovanja. Ta način uporabniki izberejo ob odsotnosti, počitnicah ali daljših potovanjih. Zagotavlja znižanje temperature, manjšo porabo elektrike, manjše stroške, hkrati preprečuje zmrzovanje ogrevalnega medija, vode.

•             Sušenje estrihov. Gre za prednost, ki jo s pridom uporabijo inštalaterji. S posebnim programom sušenja omogoča skrajšanje sušenja estrihov ter hitrejše nadaljevanje instalacijskih in montažnih del v objektu.

•             7 hitrosti toplotne črpalke. Izbiranje med sedmimi hitrostmi delovanja črpalke omogoča natančno prilagajanje potrebam stanovanja.

 

Kombinacija z grelniki sanitarne vode

Opisana rešitev T-CAP se odlično kombinira s paleto Panasonicovih visoko kakovostnih grelnikov sanitarne vode. Grelniki sanitarne vode zagotavljajo visoko učinkovitost s pomočjo velike površine toplotnega izmenjevalnika in dobre izolacije z minimalnimi toplotnimi izgubami. 

 

O Panasonic-ovih sistemih ogrevanja in hlajenja

Z več kot 30 leti izkušenj, izvažanjem v več kot 120 držav po celem svetu in 100 milijonov izdelanih kompresorjev, je Panasonic eden vodilnih ponudnikov v sektorju ogrevanja in klimatizacije.

Panasonic ponuja štiri linije inovativnih rešitev za ogrevanje in klimatizacijo: za hiše, pisarne, podjetja in industrijske objekte.

Panasonic posebno pozornost namenja kakovosti rešitev, kar se odraža v premišljenem dizajnu in jamstvu zdravega zraka. Pri tem se zagotavlja skladnost z najstrožjimi standardi glede porabe energije ter upošteva pomembne okoljske vidike in emisije hrupa.

 

Podobni članki

Varčevanje toplotne energije

Ogrevanje z IR paneli je uveljavljeno več kot 80 let

Ogrevanje z IR paneli je uveljavljeno več kot 80 let. Zaradi nizkih cen fosilnih goriv in globalne prevlade teh energentov IR paneli niso imeli veljave.

Toplotna črpalka ne deluje ali deluje slabo. Kaj sedaj?

Prodaja toplotnih črpalk raste, na trgu pa se dogaja, da na videz enostavna, ampak napačna montaža, prepogosto vsem udeleženim povzroči velike preglavice, predvsem pa stroške. Če toplotna črpalka ne deluje ali pa...

 Geotermalna toplotna črpalka- 5 argumentov ZA

Kljub temu, da je za ogrevanje stanovanjskih objektov na voljo vse širši izbor rešitev, se lastniki stanovanjskih objektov v Sloveniji najpogosteje odločajo za ogrevanje s toplotno črpalko.

Vrhunske toplotne črpalke Mitsubishi Electric

Toplotne črpalke Ecodan Mitsubishi Electric v izvedbi zrak-voda so izjemno učinkovite, tihe in energetsko varčne v delovanju, zato so v samem svetovnem vrhu.

GRADNJA IN OBNOVE

Sodobna mansarda

Mansarda je danes sinonim udobja, energetske učinkovitosti,  neomejene naravne osvetlitve, razkošja z razgledom in še bi lahko naštevali.

Moderna mansarda v klasični hiši staršev

»Zakaj bi zapravljala denar za nakup zemljišča ali nepremičnine, če imava na voljo neizkoriščen podstrešni prostor v veliki družinski hiši,« sta se pred petimi leti spraševala takrat še fant in dekle. Danes...

Fasada hiše – katero izolacijo vgraditi

Toplotnoizolativna fasada hiše je najpomembnejši ukrep pri energetski obnovi hiše. Starejše hiše običajno porabijo od pet do desetkrat več energije na leto, kot je dovoljeno za novogradnje, zato obnova fasade...

Fasada - izolacija hiše malo drugače

Ko izoliramo fasado, poleg prihranka pri ogrevanju in prijetnega bivanja v hiši, želimo tudi osvežen videz hiše. Nekaj naredi že sveža barva fasade, pogosto pa je prenova fasadnega ovoja pametnejša rešitev.

ELEKTRIČNA ENERGIJA

Sončne elektrarne - pregled trga v Sloveniji

V letu 2018 smo pri gospodinjstvih opazili skokovito rast na področju samooskrbe z elektriko, ki jo omogočajo sončne elektrarne. Konec leta 2017 je bilo v Sloveniji skupno nameščenih 5.536 sončnih elektrarn v skupni moči 267 MW, v letu 2018 pa smo jih postavili skoraj 1.300 v skupni moči 13,1 MW.

Sončna elektrarna poskrbi za ogrevanje vaše hiše

Zadnje desetletje zaznamuje solarna revolucija in umik fosilnih goriv. Še pred desetletjem nihče ni pomislil na samooskrbo z elektriko, kot jo danes omogoča sončna elektrarna, še manj smo verjeli, da bi lahko...

Kako deluje samooskrba z elektriko

Samooskrba z elektriko je regulirana z Uredbo za samooskrbo gospodinjstev, ki  velja od januarja 2016 in predstavlja temelj net metering...

Sončna elektrarna da ali ne?

Toplotne črpalke so v zadnjih letih postale prevladujoča izbira. Če pomislimo kaj je tisto kar jim daje prednost pred ostalimi ogrevalnimi sistemi, je to znaten prihranek pri porabljeni energiji in nižji stroški...

Aktualne novice

Sejem vseh sejmov

52. MOS prinaša še bogatejšo ponudbo in ponovno segmetacijo sejma na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Sejem, ki ga lahko v Celju obiščete od 10. do 15. septembra, bo nadaljeval tudi dobro prakso države partnerice, katera je letos Črna gora.

Blagovna znamka Jupol v praznovanju 50. rojstnega dne

Družba JUB je v prostorih Švicarije v Tivoliju pripravila sklepno praznovanje ob 50-letnici blagovne znamke JUPOL, ki je JUB-ova najuspešnejša in najmočnejša blagovna znamka. Na predstavitvi so lahko udeleženci...

Prihodnost gradnje na 52. MOS-u od 10. do 15. septembra

MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2B in MOS Plus bodo na celjskem sejmišču od 10. do 15. septembra obiskovalce ponovno razveseljevali s široko ponudbo na enem mestu. Zaradi sledenja trendom, novostim in...

Otvoritev učnega centra Panasonic

Japonsko podjetje Panasonic bo v Sloveniji, v občini Hoče – Slivnica, odprlo prvi tako imenovani učni center Panasonic (HVAC), ki bo omogočal prenos idej, znanja in tehnološkega sodelovanja....

Prezračevanje, klimatizacija

Zračenje zaprtih prostorov

Zdi se, da smo v želji po čim večji energijski učinkovitosti svojih domov pozabili, čemu je dom sploh namenjen. To namreč ni laboratorij za doseganje prihrankov energije, ampak prostor, kamor se zatečemo po napornem dnevu, kjer se družimo s svojimi bližnjimi, se sprostimo in napolnimo baterije za nov dan –...

Revolucionarna klimatska naprava Samsung, ki ne piha

Samsung Electronics je pred časom lansiral revolucionarno stensko Wind-Free™ klimatsko napravo, ki ustvarja nadpovprečno prijetno bivalno klimo, nelagodje zaradi direktnega hladnega zračnega toka pa je preteklost....

Prezračevalni sistem v vsako hišo

Okna in vrata, ki odlično tesnijo, in toplotnoizolativna fasada zagotavljajo energijsko učinkovitost objekta. Pozimi nas ne zebe, poleti nam ni prevroče. Cena za to udobje je lahko visoka, če smo pozabili na...

Zima in pametno prezračevanje

Če hočemo doseči ugodno bivalno klimo v prostorih, bomo v Sloveniji morali ogrevati stavbe skoraj osem mesecev. V tem času samo občasno odpiramo okna in zračimo stanovanje, saj želimo za ogrevanje porabiti čim...

Varčevanje vode

Biološka čistilna naprava in pameten nakup

Ob veliki ponudbi raznih proizvajalcev se je potrebno odločiti za izdelek, ki bo izpolnil obljube in pričakovanja. Biološko čistilno bomo uporabljali več desetletij, delovati mora brezhibno in skoraj brez stroškov, zato odločitev ni enostavna.

Filtri za vodo - kristalno čista voda

Čista voda je edina tekočina, ki nemoteno pride do vseh celic, zato je osnova za dobro zdravje in vitalnost. Čsta voda prav gotovo ni voda, ki vsebuje klor, pesticide, kancerogene snovi in težke...

Nakup čistilne naprave – kaj moramo vedeti

Nakup male čistilne naprave ni enostaven, saj jo kupujemo za več desetletij. V tem času bo morala delovati brez napak, uporabniku pa povzročati čim manjše stroške. Ponudba na trgu je velika, zato so se v podjetju...

Čista pitna voda

Čeprav imamo v Sloveniji dobre pogoje in naravne danosti, ni samoumevno, da bomo imeli v svojem domu čisto pitno vodo. Zaradi težav na vodovodnem omrežju, ki je marsikje zastarelo in dotrajano, prihaja do...

ZELENA MOBILNOST

Ukrepi za množičen prehod na električni avto

Električni avto ni več redkost preprosto zato, ker se izplača. Vlade, vključno z našo, pa so dolžne sprejemati ukrepe, ki bodo pospešili množičen prehod na elektrifikacijo.

Električni avto - nujno in takoj

Motor z notranjim zgorevanjem je premična in komplicirana kemična tovarna. Ima izjemno slab izkoristek, saj od vsakega litra bencina 6 deci spremeni v toploto in izpušne pline, samo ostanek služi resničnemu...

Električni avto da ali?

Če bi vse odpadne snovi, ki povzročajo neprijetne klimatske spremembe lahko odvedli v vesolje, električnega avta sploh nebi potrebovali. Naprej bi lahko kurili premog in nafto, večina toplotnih strojev pa bi lahko...

Finančna matematika za električni avto -  strošek za gorivo zamenjam z...

V praksi izkušnje za električni avto kažejo, da je ta zelo primeren za vse uporabnike, ki dnevno v povprečju opravijo vsaj 100 kilometrov in lahko baterijo polnijo doma. Ti spadajo v veliko skupino dnevnih migrantov,...

Inštalacije

Tako lahko lastniki varčujejo

Fosilna goriva se bodo zagotovo dražila, kar naredi obnovljive vire energije za ogrevanje objektov še bolj zanimive. Pri tem so zelo priročne toplotne črpalke, čeprav niso poceni.

Varna uporaba je na prvem mestu

Takojšnja in enakomerna toplota, visoki izkoristki, nizka cena in največji dolgoročni prihranki so prednosti, zaradi katerih je uporaba zemeljskega plina v gospodinjstvih čedalje bolj razširjena. Pomembno pa je, da...

Menjam ogrevanje za talno

V želji za udobjem in ugodjem človeštvo že tisočletja prilagaja svoja bivališča razmeram v okolju. V hladnejših dneh leta je prostore kjer bivamo potrebno ogreti, da bi se v njih dobro počutili. Med več načini...

Suhomontažni sistem talnega ogrevanja Uponor

Pri adaptacijah starih zgradb se pogosto pojavijo potrebe po vgradnji talnega ali stenskega ogrevanja, saj se običajno investitorji odločijo za vgradnjo ogrevalnega sistema, ki bi deloval najbolj učinkovito in tudi...

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.