Zima je pred vrati

Kurilna sezona se je začela in ni ga čez prasketajoč plamen v kurišču in toploto, katero daje lončena peč ali kamin. V modernih in pogosto stresnih časih pomeni peč oz. kamin oazo miru, nujno potrebno toploto in leposredišče stanovanja.

 

 

Kurilna sezona se je začela in ni ga čez prasketajoč plamen v kurišču in toploto, katero daje lončena peč ali kamin. V modernih in pogosto stresnih časih pomeni peč oz. kamin oazo miru, nujno potrebno toploto in lepo

središče stanovanja.

 

pe_MEZ_megamik


V Pečarstvu Megamik pred odločitvijo strankam svetujejo razmislek koliko časa bodo peč oz. kamin uporabljali. V kolikor bo vsakodnevno kurjenje, potem priporočajo klasično lončeno peč, Ob prvem kurjenj traja dve do tri ure, da se ogreje, potem pa izredno dolgo oddaja toploto in ob vsakem nadaljnjem kurjenju se samo dodaja izgubljena toplota.

 

Tisti, ki nimajo časa ali potrebe vsak dan zakuriti ali pa tisti, ki hočejo na hitro ogreti prostor, naj se odločijo za kamin. Za take uporabnike so najbolj priporočljivi toplozračni kamini, ki začnejo po desetih do petnajsti minutah, ko so zakurjeni že greti, zaradi šamotne obdelave pa imajo tudi sposobnost akumulacije.


Pomembna pa je tudi toplozračna lončena peč, ki je nadgradnja toplozračnega kamina. Tu gre za kombinacijo med klasično pečjo in toplozračnim kaminom. Pomeni, da se najprvo začne ogrevati kaminsk del, potem pa ostali del peči,npr: sedišče, naslonjalo in ima veliko sposobnost akumulacije toplote.


Nenazadnje: peč oz. kamin kupujemo za dlje časa, zato v Pečarstvu Megamik priporočajo, da se pred nakupom posvetujete s pečarjem, kateri bo glede na izkušnje znal svetovati.


Več na www.megamik.si

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI