Z Rinnai tehnologijo lahko v eni uri segrejemo več kot 10.000 litrov vode

Z Rinnai tehnologijo lahko v eni uri segrejemo več kot 10.000 litrov vode

Restavracije, hoteli, športna središča in drugi podobni objekti imajo konstantne in velike potrebe po topli sanitarni vodi. Kako doseči, da se ob velikih potrebah zagotovi tudi ustrezna temperatura vode, optimalni izkoristki in prihranki energije? Rinnai je ime za vrhunsko tehnologijo pretočnih plinskih grelcev za toplo sanitarno vodo. Rešitev se je izkazala za izjemno učinkovito v številnih primerih in dejavnostih, kjer je ob veliki porabi tople sanitarne vode potrebno zagotoviti tudi optimalne izkoristke in prihranke energije.

V pralnici Calcit Moste lahko z Rinnai tehnologijo v eni uri segrejejo več kot 10.000 litrov vode iz 10 na 40 stopinj Celzija, kar kaže na izjemno energetsko učinkovitost.

 

 

butan plin pralnica ogrevanje vode

 

»V pralnici Calcit na lokaciji v Mostah v Ljubljani izvajamo čiščenje cistern, ki se uporabljajo za prevoz naših tekočih proizvodov po železnici. Za to potrebujemo veliko vode, ki pa je ni dovoljeno puščati v kanalizacijo, poleg tega pa se tudi iz okoljevarstvenega vidika zavzemamo, da je le-te čim manj. Optimalna temperatura za pranje teh vagonov je 60 stopinj Celzija, ki jo odslej dosegamo s pomočjo sodobne tehnologije plinskih pretočnih grelcev Rinnai. Tak sistem uporabljamo že več kot eno leto. V eni uri lahko segrejemo več kot 10.000 litrov vode, ki se segreje iz 10 na 60 stopinj Celzija. Dnevno v povprečju porabimo tudi več kot 70 m3/l tople sanitarne vode, ki jo neposredno ob porabi segreva osem kaskadno povezanih grelcev Rinnai Infinity k32e. Zaradi ustrezne temperature se pri čiščenju porabi manj vode, posledično je manj odpadne vode, ki jo je potrebno odvažati, voda pa se ne segreva na zalogo, kar skupaj prinaša optimalne izkoristke in s tem povezane pomembne prihranke. Investicija se nam bo tako povrnila v manj kot dveh letih,« je nad Rinnai tehnologijo navdušen Janez Poljanšek iz Pralnice Calcit Moste v Ljubljani.

 

baner plinski kotli

 

Porabite do 25 % manj energije

Rinnai tehnologija omogoča natančno določanje temperature vode z maksimalnim odstopanjem za eno stopinjo Celzija, voda pa se segreva neposredno ob porabi. Gre za izjemno učinkovit sistem, ki porabi do 25 % manj energije kot klasični sistemi za shranjevanje tople vode. Veliki porabniki lahko kaskadno postavijo več grelnikov, pri čemer temperatura vode ostaja konstantna, ne glede na število porabnikov. Plinski pretočni grelci Rinnai so primerni za nadgradnjo obstoječih ali novih grelnih sistemov in so odličen partner drugim virom ogrevanja, kot so toplotne črpalke, solarni sistem ali biomasni kotli.

Za doseganje predpisanih standardov povezanih s toplo sanitarno vodo in s tem zadovoljstva gostov so se tudi v gostišču Grof na Vranskem odločili za Rinnai tehnologijo.

 

butan plin gostilna grof

 

 

»Poraba tople vode v našem gostišču je precejšna in je s prejšnjim sistemom na toplotno črpalko nismo uspeli zagotoviti. Z vidika udobja in zagotavljanja ustreznih standardov je pri nas nujno, da imamo vsak trenutek na voljo ustrezno toplo in predvsem zadostno količino tople vode. Rinnai nam omogoča, da se potrebna količina tople vode ustvari ob porabi – ko odpremo pipo, ob tem pa lahko sami določamo tudi njeno temperaturo,« je z rešitvijo Rinnai tehnologije zadovoljen Zoran Golc, lastnik gostišča Grof na Vranskem.

Strokovnjaki družbe Butan plin, ki je ekskluzivni zastopnik te vrhunske japonske tehnologije, lahko preverijo tudi vaš primer in možnosti za prihranek.

 

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI