Hitachi toplotne črpalke, tako kot vse ostale, za pogon in delovanje prestrezajo obnovljive vire energije - toplote iz okolice, ne proizvajajo emisij, stroški toplotne energije pa so majhni. Zato ne preseneča, da se ekološko ozaveščeni investitorji čedalje pogosteje odločajo zanje. Najbolj priljubljene med njimi so toplotne črpalke Hitachi zrak - voda, ki so v primerjavi z drugimi tipi toplotnih črpalk cenovno dostopnejše in jih je tudi preprosto vgraditi.

 

Izberite Hitachi toplotno črpalko najvišjega energijskega razreda A +++

Ponudba na trgu je velika, izbira pa zato nič lažja. Kako izbrati pravo toplotno črpalko, ki bo tudi v strejših objektih zadostila potrebam po toploti in hkrati zagotavljala cenovno ugodno ogrevanje? V podjetju Hitachi ponujajo rešitev – Hitachi toplotne črpalke zrak - voda linije Yutaki, ki jih odlikujejo učinkovito delovanje tudi v najzahtevnejših vremenskih razmerah, vsestranskost in visoka kakovost. V ponudbi imajo več različic toplotnih črpalk Hitachi zrak - voda, vse pa spadajo v energijski razred A+++.

 

 

Hitachi toplotne crpalke

 

Hitachi toplotne črpalke Yutaki M

Hitachi toplotne črpalke z modelom Yutaki M uporabnikom omogočajo kompaktni model za hitro in preprosto zamenjavo starega bojlerja v kateri koli zgradbi. Te toplotne črpalke so primerne za radiatorsko in talno ogrevanje, ventilatorske konvektorje in za ogrevanje sanitarne vode.

 


Linija toplotne črpalke Hitachi, pod nazivom Yutaki, je odlično povezljiva s sončnimi kolektorji.


 

Hitachi toplotne črpalke širijo nabor z večimi ključnimi funkcijami

Hitachi toplotna črpalka Yutaki S zadosti potrebam gospodinjstva po ogrevanju in hlajenju, v kombinaciji z ustreznim bojlerjem pa zagotavlja tudi toplo sanitarno vodo, tako v obstoječih hišah kot v novogradnjah. Primerna je za talno in radiatorsko ogrevanje in za ventilatorske konvektorje.

 

Hitachi proizvaja toplotne črpalke primerne tudi za hlajenje

Med toplotnimi črpalkami Hitachi je tudi model Yutaki S Combi , s tremi funkcijami v enem, ki z integrirano kompaktno notranjo enoto za lažjo namestitev ponuja rešitev za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode tako v novogradnjah kot v prenovah. Integrirani bojler (s prostornino 200 ali 260 l) v notranjosti enote lahko prihrani do 70 % prostora v primerjavi z drugimi enotami. Na voljo je tudi nova 6 kW enota, ki je idealna za manjše montaže in širi obseg razpoložljive moči od 4,30 do 16 kW.

 


Hitachi toplotne crpalke delovanje

Vse toplotne črpalke Hitachi so na voljo v slovenskem jeziku. So prilagojene kupčevim potrebam in omogočajo več možnih kombinacij, kot na primer ogrevanje bazena, kombinacijo z drugo pečjo ali serijsko krmiljenje drugega kroga. S preglednim uporabniškim vmesnikom zagotavljajo podroben vpogled v delovanje toplotne črpalke.


baner toplotne crpalke

 

Visokotemperaturna toplotna črpalka Yutaki S80

Yutaki S80 je visokotemperaturna toplotna črpalka, ki lahko deluje tako v kombinaciji s talnim ogrevanjem kot tudi z radiatorskim sistemom. Vodo brez pomoči električnega grelca segreje do 80 °C, tudi v primeru, ko zunanja temteratura pade pod minus 20 °C. Zgolj za primerjavo: večina toplotnih črpalk zrak/voda vodo segreje le do 50–60 °C. Brez težav bo nadomestila obstoječi kotel na drva, oljni kotel ali plinski kotel.

 

Hitachi toplotne crpalke zunanja in notranja enota

 Toplotne črpalke Hitachi Yutaki S80 zmorejo sanitarno vodo segreti brez pomoči električnega grelca do 80 °C, tudi v primeru, ko zunanja temteratura pade pod minus 20 °C.

 

Kaskadna tehnologija toplotne črpalke Hitachi Yutaki S80 z dvema hladilnima zankama

Posebnost toplotne črpalke Yutaki S80 je, da pri zmernih temperaturah okoliškega zraka deluje kot normalna nizkotemperaturna toplotna črpalka. Način delovanja se zaradi napredne kaskadne tehnologije prilagaja delovnim okoliščinam, kar močno poveča učinkovitost in zniža stroške ogrevanja. Naprava ima namreč dve hladilni zanki, vsako s svojim hladilnim medijem. Ko je potreba po energiji majhna, je aktiviran le prvi tokokrog, ki toploto prenaša neposredno na vodo, ki se uporablja za gretje. Takoj ko se potreba po toploti poveča, pa se aktivira še drugi tokokrog. V tem načinu tokokroga delujeta zaporedno – druga zanka še dodatno poviša temperaturo, ki jo doseže prva.

 

Do 75 odstotkov manjši stroški

Visoka učinkovitost pomeni manjšo porabo energije in posledično manjše stroške za ogrevanje. Prihranek je sicer odvisen predvsem od vrste obstoječe ogrevalne naprave, vendar lahko znaša tudi do 75 odstotkov.


Toplotna črpalka Hitachi Yutaki S80 je edina visokotemperaturna toplotna črpalka, za nakup katere je mogoče dobiti subvencijo Eko sklada.


Za vsa morebitna dodatna vprašanja kontaktirajte podjetje Prealpi, d. o. o., ali vprašanje napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Prealpi d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.