Hitachi toplotne črpalke odlične za ogrevanje z radiatorji

Hitachi toplotne črpalke Yutaki so poleg ogrevanja primerne tudi za gretje sanitarne vode, ogrevanje bazena in so združljive s sončnimi kolektorji

Hitachi toplotne črpalke, tako kot vse ostale, za pogon in delovanje prestrezajo obnovljive vire energije – toplote iz okolice, ne proizvajajo emisij, stroški toplotne energije pa so majhni. Zato ne preseneča, da se ekološko ozaveščeni investitorji čedalje pogosteje odločajo zanje. Najbolj priljubljene med njimi so toplotne črpalke Hitachi zrak – voda, ki so v primerjavi z drugimi tipi toplotnih črpalk cenovno dostopnejše in jih je tudi preprosto vgraditi.

 

Izberite Hitachi toplotno črpalko najvišjega energijskega razreda A +++

Ponudba na trgu je velika, izbira pa zato nič lažja. Kako izbrati pravo toplotno črpalko, ki bo tudi v strejših objektih zadostila potrebam po toploti in hkrati zagotavljala cenovno ugodno ogrevanje? V podjetju Hitachi ponujajo rešitev – Hitachi toplotne črpalke zrak – voda linije Yutaki, ki jih odlikujejo učinkovito delovanje tudi v najzahtevnejših vremenskih razmerah, vsestranskost in visoka kakovost. V ponudbi imajo več različic toplotnih črpalk Hitachi zrak – voda, vse pa spadajo v energijski razred A+++.

 

 

Hitachi toplotne crpalke

 

Hitachi toplotne črpalke Yutaki M

Hitachi toplotne črpalke z modelom Yutaki M uporabnikom omogočajo kompaktni model za hitro in preprosto zamenjavo starega bojlerja v kateri koli zgradbi. Te toplotne črpalke so primerne za radiatorsko in talno ogrevanje, ventilatorske konvektorje in za ogrevanje sanitarne vode.

 


Linija toplotne črpalke Hitachi, pod nazivom Yutaki, je odlično povezljiva s sončnimi kolektorji.


 

Hitachi toplotne črpalke širijo nabor z večimi ključnimi funkcijami

Hitachi toplotna črpalka Yutaki S zadosti potrebam gospodinjstva po ogrevanju in hlajenju, v kombinaciji z ustreznim bojlerjem pa zagotavlja tudi toplo sanitarno vodo, tako v obstoječih hišah kot v novogradnjah. Primerna je za talno in radiatorsko ogrevanje in za ventilatorske konvektorje.

 

Hitachi proizvaja toplotne črpalke primerne tudi za hlajenje

Med toplotnimi črpalkami Hitachi je tudi model Yutaki S Combi , s tremi funkcijami v enem, ki z integrirano kompaktno notranjo enoto za lažjo namestitev ponuja rešitev za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode tako v novogradnjah kot v prenovah. Integrirani bojler (s prostornino 200 ali 260 l) v notranjosti enote lahko prihrani do 70 % prostora v primerjavi z drugimi enotami. Na voljo je tudi nova 6 kW enota, ki je idealna za manjše montaže in širi obseg razpoložljive moči od 4,30 do 16 kW.

 


Hitachi toplotne crpalke delovanje

Vse toplotne črpalke Hitachi so na voljo v slovenskem jeziku. So prilagojene kupčevim potrebam in omogočajo več možnih kombinacij, kot na primer ogrevanje bazena, kombinacijo z drugo pečjo ali serijsko krmiljenje drugega kroga. S preglednim uporabniškim vmesnikom zagotavljajo podroben vpogled v delovanje toplotne črpalke.


baner toplotne crpalke

 

Visokotemperaturna toplotna črpalka Yutaki S80

Yutaki S80 je visokotemperaturna toplotna črpalka, ki lahko deluje tako v kombinaciji s talnim ogrevanjem kot tudi z radiatorskim sistemom. Vodo brez pomoči električnega grelca segreje do 80 °C, tudi v primeru, ko zunanja temteratura pade pod minus 20 °C. Zgolj za primerjavo: večina toplotnih črpalk zrak/voda vodo segreje le do 50–60 °C. Brez težav bo nadomestila obstoječi kotel na drva, oljni kotel ali plinski kotel.

 

Hitachi toplotne crpalke zunanja in notranja enota

 Toplotne črpalke Hitachi Yutaki S80 zmorejo sanitarno vodo segreti brez pomoči električnega grelca do 80 °C, tudi v primeru, ko zunanja temteratura pade pod minus 20 °C.

 

Kaskadna tehnologija toplotne črpalke Hitachi Yutaki S80 z dvema hladilnima zankama

Posebnost toplotne črpalke Yutaki S80 je, da pri zmernih temperaturah okoliškega zraka deluje kot normalna nizkotemperaturna toplotna črpalka. Način delovanja se zaradi napredne kaskadne tehnologije prilagaja delovnim okoliščinam, kar močno poveča učinkovitost in zniža stroške ogrevanja. Naprava ima namreč dve hladilni zanki, vsako s svojim hladilnim medijem. Ko je potreba po energiji majhna, je aktiviran le prvi tokokrog, ki toploto prenaša neposredno na vodo, ki se uporablja za gretje. Takoj ko se potreba po toploti poveča, pa se aktivira še drugi tokokrog. V tem načinu tokokroga delujeta zaporedno – druga zanka še dodatno poviša temperaturo, ki jo doseže prva.

 

Do 75 odstotkov manjši stroški

Visoka učinkovitost pomeni manjšo porabo energije in posledično manjše stroške za ogrevanje. Prihranek je sicer odvisen predvsem od vrste obstoječe ogrevalne naprave, vendar lahko znaša tudi do 75 odstotkov.


Toplotna črpalka Hitachi Yutaki S80 je edina visokotemperaturna toplotna črpalka, za nakup katere je mogoče dobiti subvencijo Eko sklada.


Za vsa morebitna dodatna vprašanja kontaktirajte podjetje Prealpi, d. o. o., ali vprašanje napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI