Nova doba toplotnih črpalk Fujitsu – Waterstage 2012

Toplotne črpalke zrak/voda so na slovenskem trgu že vrsto let. Proizvajalci toplotnih črpalk so se z leti predvsem osredotočili na razvoj regulacije, uporabniku prijazno upravljanje, spremljanje delovanja in enostavno montažo.Pri FUJITSU toplotnih črp

 

 

Toplotne črpalke zrak/voda so na slovenskem trgu že vrsto let. Proizvajalci toplotnih črpalk so se z leti predvsem osredotočili na razvoj regulacije, uporabniku prijazno upravljanje, spremljanje delovanja in enostavno montažo.

 

Pri FUJITSU toplotnih črpalkah so v tej smeri naredili korak naprej. Nove toplotne črpalke FUJITSU WATERSTAGE HIGHPOWER imajo notranjo enoto manjšo od predhodnice. Nove mere so 800x450x480mm (VxŠxG). V notranjosti se skriva nov Siemensov krmilnik, nov optimiziran koaksialni toplotni izmenjevalnik z 50% manjšim tlačnim padcem in WILO obtočno črpalko s frekvenčno regulacijo.

 

dines_FUJISTU_WATERSTAGE_regulacija_1

Nova notranja enota toplotne črpalke FUJISTU WATERSTAGE

 

Koaksialni toplotni izmenjevalnik

V notranji enoti je izmenjevalnik zaprt v nerjavno tlačno posodo, saj tako zmanjšamo toplotne izgube. Prednosti koaksialnega izmenjevalnika pred drugimi tipi izmenjevalnikov so:

–              ni rjavenja saj je izmenjevalnik izdelan iz nerjavnega jekla,

–              nizek tlačni padec zaradi nove optimizirane konstrukcije izmenjevalnika,

–              ni nujno potreben vodni filter saj je v primerjavi s ploščatimi izmenjevalniki neprimerno boljša pretočnost.

 

Obtočna črpalka s frekvenčno regulacijo

Preko obtočnih črpalk skrbimo za potreben pretok medija skozi ogrevalna telesa. Ker pa je potreba toplote odvisna od letnega časa, je pomembno da tudi črpalka spreminja pretok ogrevne vode skladno z obratovalno močjo toplotne črpalke. Rezultat je boljše razmerje med vloženo energijo in dobljeno energijo oz. opravljenim delom obtočne črpalke.

 

Regulacija in upravljanje

Upravljanje toplotne črpalke je enostavno. Na notranji enoti je na novo oblikovan zaslon. Na sredini je multi funkcijski vrtljivi gumb s katerim nastavite določen parameter. Pri nastavitvi toplotne črpalke ima vsaka funkcija svojo številko na robu zaslona. Z vrtljivim gumbom spreminjamo nastavitve, ki so razložene tako v originalih angleških navodilih kot v priloženih slovenskih.

 

dines_FUJISTU_WATERSTAGE_regulacija_2

 

Toplotna črpalka FUJITSU ima tudi nove možnosti upravljanja in nadziranje celotnega delovanja. Regulacija s strani Siemensovega krmilnika omogoča uporabniku upravljanje toplotne črpalke preko internetne povezave. V ta namen priključimo FUJITSU WEB server, s katerim je možen popolni nadzor spremljanja parametrov pri toplotni črpalk kjerkoli se nahajate. S pomočjo internetne aplikacije uporabnik spremlja parametre toplotne črpalke in jih po potrebi tudi nastavi. V aplikaciji si uporabnik lahko tudi izriše celotno kotlovnico in si s tem še bolj poenostavi  samo upravljanje na daljavo.

 

Za uporabnike, ki so vedno na poti pa je Fujitsu razvil aplikacije za upravljanje preko pametnega Androidnega telefona in iPhona.


Več na.:

Tel.: 01 438 39 15

Dines d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI