Toplotna črpalka brez zunanje enote - ko hrup in izgled nista več moteča - posebno za nove hiše

Danes se vse pogosteje srečujemo z motečim hrupom zunanjih enot toplotnih črpalk zrak - voda, posebno pri novogradnjah v mestnem okolju, ko morda parcele niso izredno velike in razdalje med sosedi manjhne. Hrup je moteč za lastnika, še večkrat pa za bližnjega soseda. Pri mnogih toplotnih črpalkah s spremenljivo močjo se hrup toplotne črpalke v hladnejših dnevih, posebno ponoči bistveno poveča, ko toplotne črpalke delujejo z maksimalno močjo. Zaradi tega so v številnih zahodnih evropskih državah uvedli ostre omejitve glede hrupa. Na primer v Avstriji so zahteve do 30 dB(a), v Švici pa ponekod tudi samo 28 dB(a).

Razen hrupa, marsikoga moti tudi sam izgled zunanjih enot toplotne črpalke, ki se pogosto ne vklapljajo v okolico hiše. Da bi rešili težavo, so za to idealne notranje toplotne črpalke brez zunanje enote, na steni hiše pa so vidne samo 2 zračni rešetki za dovod in odvod zraka.

 

Toplotna crpalka brez zunanje enote

 

Elegantna rešitev za novogradnje. Toplotna črpalka brez zunanje enote je v celoti nameščena v notranjosti hiše in ne kazi vrta, ne moti sosedov ter prihrani prostor.

Toplotna črpalka Stiebel eltron WPL 9/17 ICS classic v kombinaciji s kombinirano napravo, sestavljeno iz grelnika sanitarne vode in hranilnika ogrevalne vode HSBC 200 l.

 

Kakšne toplotne črpalke brez zunanje enote razvijajo najboljši

Vsem tistim, ki vas zanima gradnja nove hiše in si želite maksimalno udobje za ceno z dobrim razmerjem kakovost cena, vam predstavljamo uspešno serijo toplotnih črpalk za ogrevanje novih hiš nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki z visoko učinkovitimi izdelki premika meje na trgu. Stiebel Eltron razvija najsodobnejše toplotne črpalke zrak-voda izključno za notranjo postavitev - brez zunanje enote.

 


baner toplotne crpalke


Kaj zmore toplotna črpalka brez zunanje enote?

Toplotna črpalka zrak-voda Stiebel eltron WPL 9/17 ICS/IKCS classic je toplotna črpalka brez zunanje enote. Gre za elegantno in učinkovito sistemsko rešitev za novogradnje, zlasti za nove enodružinske hiše.

Toplotna črpalka brez zunanje enote pripravi toplo sanitarno vodo, hladi in ogreva prostore in je v celoti postavljena v kotlovnici. Zrak, ki je vir energije, zajema in izpihuje prek dovodnih oziroma odvodnih cevi, napeljanih do rešetk, nameščenih na fasadi. Toplotna črpalka brez zunanje enote dosega visok razred energijske učinkovitosti (A++/A++).

 

Toplotna crpalka notranja in zunanja enota

Dovod in odvod zraka skozi steno.

 

Lep dizajn notranje enote toplotne črpalke se poda v vsak prostor

Lep dizajn notranje enote toplotne črpalke omogoča umestitev toplotne črpalke v tako rekoč vsak prostor, lahko tudi v bivalne prostore. Tudi v manjših prostorih odlična zvočna izolacija dovoda zraka preprečuje glasnost obratovanja. S funkcijo »silentmode« je delovanje toplotne črpalke Stiebel Eltron še tišje. Dodatni prihranek prostora je mogoč zaradi inteligentne kombinacije toplotne črpalke s kompaktno enoto HSBC 200L. Slednja je opremljena s 180-litrskim emajliranim grelnikom za pripravo tople sanitarne vode in 100-litrskim hranilnikom ogrevalne vode. Tovarniško so vgrajeni vsi potrebni elementi ogrevalnega sistema.


Več informacij o ceni in stroških delovanja za toplotne črpalke brez zunanje enote prejmete z izpolnitvijo spodnjega kontaktnega obrazca.


VETO d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.