Blaž Švab je izbral domače, slovensko ogrevanje

Oglasno sporočilo

Blaž Švab: Ljudje me vprašajo, če toplotna črpalka res deluje in se izplača. Odgovor je – absolutno. Visoki prihranki in udobje pretehta v njen prid.

Pošteno smo že zakorakali novo ogrevalno sezono, ki je v Sloveniji razmeroma dolga – traja lahko tudi do osem mesecev. Stroški ogrevanja so veliko finančno breme za marsikatero gospodinjstvo, zato se jih veliko odloči za zamenjavo obstoječega sistema. Med njimi tudi priljubljeni pevec , ki je lansko poletje izbral naravi prijazen način ogrevanja s toplotno črpalko.

Kljub temu, da so zime iz leta v leto bolj mile, ogrevalna sezona še vedno traja več kot 200 dni. Izbira ogrevanja doma je dolgoročna naložba, zato je dobro na začetku investirati več in potem prihraniti na dolgi rok, saj je toplotna črpalka točno to – tek na dolge proge.

Blaz Svab ogrevanje s toplotno crpalko Orca montaza

 

Blaž, ki je pred tem svoj dom grel s pečjo na olje, je med številnimi ponudniki toplotnih črpalk izbral slovenski produkt. »Toplotne črpalke so trenutno najbolj priljubljen ogrevalni sistem in tega se zavedajo številni – tako kupci kot ponudniki«, pojasnjuje ustanovni član ansambla Modrijani in nadaljuje, »za podjetje Orca Energija sem se odločil, ker podpiram slovensko, predvsem pa kakovost. Izbira je bila pravilna.«

 

Slovenski produkt visoke kakovosti

Lasten razvoj, proizvodnja, kontrola kakovosti, montaža in široka servisna mreža zagotavljajo optimalne prihranke ter udobje pri ogrevanju. Toplotne črpalke podjetja Orca Energija so narejene v Sloveniji iz skrbno izbranih komponent uveljavljenih evropskih proizvajalcev. Svojo kakovost potrjujejo s pridobljenim certifikatom EHPA (European Quality Label for Heat Pumps). Njihova ključna prednost je v preprostem in uporabniku prijaznem upravljanju, ki so ga prilagodili slovenskim razmeram. Upravljanje omogoča natančnejšo prilagoditev nastavitev delovanja toplotne črpalke različnemu podnebju; tako primorskemu kot visokogorskemu svetu.


Blaz svab

Blaz svab je izbral ogrevanje s toplotno crpalko orca

Pred odločitvijo za nov način ogrevanja je Blaž obiskal podjetje Orca Energija in preveril, kako poteka njihovo delo – vse od razvoja, proizvodnje, testiranja do podpore in svetovanja strankam.


Zakaj je toplotna črpalka prava izbira?

Ogrevanje s toplotno črpalko prinaša udobje, večletne prihranke in učinkovito, okolju prijazno naložbo. Za svoje delovanje uporablja kar 90 % obnovljivih virov. Energija pridobljena iz vode, zemlje ali sonca je neodvisna od razmer na trgu energentov, zato je takšen način ogrevanja dolgoročno zanesljiva izbira. Začetna investicija, ki je na prvi pogled nekoliko višja, se v povprečju povrne v največ šestih letih. Ker življenjska doba toplotne črpalke ob rednem vzdrževanju zelo dolga, do 25 let, bo vašemu gospodinjstvu prihranke prinašala tudi do dve desetletji.

Pri ogrevanju s toplotno črpalko je potrebno zagotoviti ustrezno moč toplotne črpalke, ki je odvisna od potreb, karakteristik stavbe in porabe sanitarne vode. Zmogljivost delovanja toplotne črpalke se odraža šele ob izpostavitvi pri izjemno nizkih temperaturah, ko le-te padejo pod – 15 °C ali še nižje. Spremembo načina ogrevanja je zato potrebno zaupati strokovnjakom, ki bodo poiskali najučinkovitejšo in najprimernejšo rešitev glede na dane pogoje.

baner toplotne crpalke

toplotna crpalka orca

Delovanje toplotne črpalke Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric je prilagojeno vsem vremenskih razmeram, tudi ekstremno nizkim temperaturam vse do -28 °C.


Izberite trajnostno, energetsko in stroškovno učinkovito ogrevanje s toplotno črpalko tudi vi in hkrati podprite slovenski produkt visoke kakovosti!


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI