Prvi v Evropi za vodno tehnologijo: BWT – Best Water Technology

Celotna ideja delovanja nemškega podjetja BWT je posvečena vodi, s ciljem, da postane svetovni vodilni proizvajalec vodne tehnologije z okolju prijaznimi, cenovno dostopnimi izdelki in rešitvami za mehčanje vode. Strokovno znanje in podpora pri upravljanju z vodo sta zaznavni na vseh ravneh bivanja – prisotnost BWT-ja boste opazili, okušali, čutili in zavonjali. Naprava za mehčanje vode zagotavlja zdravje in higieno pri vsakodnevni uporabi vode. Podjetje BWT je zaradi razvojnih inovacij in s kakovostjo izdelkov umeščeno v sam vrh proizvajalcev opreme za ravnanje z vodo.

 

mehcanje vode

 

Fleksibilne rešitve za različne naloge

BWT ima široko paleto rešitev za vsako zahtevo upravljanja z vodo - bodisi na dovodu vode v stavbo (točka vstopa) bodisi na izteku preko armature (točka uporabe). Visoko kakovostni izdelki pripomorejo k izjemni zaščiti vodovodnih napeljav in armatur, ogrevalnega sistema ter malih gospodinjskih aparatov pred vodnim kamnom in drugimi neželenimi delci, ki potujejo z vodo. BWT ponuja profesionalno upravljanje z vodo na vseh nivojih povpraševanja: od stanovanjskih hiš do večstanovanjskih blokov, poslovnih prostorov ali industrijskih objektov.

 pasica aplikacija

Naredite trdo vodo mehko

Vzrok za trdo vodo je velika koncentracija v vodi raztopljenih mineralov, magnezija in kalcija ter njunih soli mineralov. Ker podtalna voda pronica skozi plasti zemlje, tudi skozi apnenec, s seboj nabira usedline magnezija in kalcija. Raztopljeni minerali, poznani kot vodni kamen, se nabirajo v vodovodnih inštalacijah, v grelcih bojlerjev in armaturah. Nalagajo na stene pip, cevi, ventilov, grelcev, na steklenih površinah, ter povzročajo škodo in neprijetni izgled. Naprave kot so bojlerji, pralni in pomivalni stroji, imajo zaradi vodnega kamna krajšo življenjsko dobo, grelci in cevi se sčasoma zamašijo, vodovodne pipe ne tesnijo. Poraba vode in energije je zaradi vodnega kamna višja. 

 

mehcanje vode trda voda in mehka voda


Čiščenja in odstranjevanja vodnega kamna, ki običajno zahteva veliko truda, časa ter agresivnih čistilnih sredstev, bo veliko manj, če vodni kamen pravočasno odpravimo.


Naprava za mehčanje vode BWT Perla Silk

Kakovostno rešitev za mehčanje vode ponuja nemški proizvajalec z izdelkom BWT Perla Silk, ki spremeni trdoto vode v popolno svilnato mehko vodo. Z vgradnjo tega izdelka mehka voda ne bo puščala sledi, kopalnica in kuhinja pa bosta sijali v svoji eleganci. Vodovodne cevi bodo zaščitene pred nabiranjem vodnega kamna, prav tako se bo podaljšala življenjska doba gospodinjskih aparatov. Oprana oblačila in brisače bodo mehkejše, obenem pa svilnato mehka voda tudi ugodno vpliva na kožo in lase.

 

Kako namestimo mehčalec vode BWT Perla Silk?

Mehčalec vode BWT Perla Silk se priklopi na dovod vode v objekt, za vodnim števcem in filtrirno napravo. Z uporabo naprave se trda voda pretvori v svilnato mehko. Naprava za mehčanje vode loči minerale, ki povzročajo vodni kamen.

 

naprava za mehcanje vode BWT

Kako deluje naprava za mehčanje vode?

Mehčalec vode BWT Perla Silk deluje po klasični metodi ionske izmenjave, vsebuje granulat ali smolo, ki deluje kot izmenjevalni material. Minerale in apnenec, ko povzročajo vodni kamen zamenja z natrijevimi ioni. Minerali in ostale sestavine, ki povzročajo trdo vodo, se vežejo na smolo. Da dosežemo želeno raven trdote vode, lahko mehko vodo, očiščeno trdih delcev (0° dH ali 0 ppm), mešamo s trdo vodo.

Ko čez čas izmenjevalni material za mehčanje vode oslabi, ga preprosto očistimo s fiziološko raztopino. Ker je pretok pitne vode povsem ločen od mehčalca vode in ne vpliva na regeneracijo, trde snovi, ki so se nabrale na smoli, enostavno odtečejo z izpiranjem.


Več informacij pridobite s klikom na prospekt, ali izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


VETO d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.