Kdaj se odločiti multi–split klimatsko napravo?

Multi split klimatsk naprav so odlična izbira, kadar želite temperaturo uravnavati v več prostorih, ki so medsebojno ločeni.

Tako vam omogoča denimo ohlajanje prostorov v različnih nadstropjih, večstanovanjskih hišah, poslovnih prostorih in večjih stanovanjih. Pri tem so vam na voljo različne možnosti in kombinacije. Kljub temu, da običajno za multi-split oz. deljene klimatske naprave uporabljamo izraz ‘dvojna klimatska naprava’, pa je pomembno vedeti, da pri tem nismo omejeni le z dvema notranjima enotama.

 

Multi split klimatske naprave

Zakaj izraz dvojna oz. multi split klimatska naprava?

Split ali deljena klimatska naprava je izraz, ki odlično ponazori, da gre za klimo, ki je sestavljena iz ločenih delov. Ko govorimo o mono-split napravi, to pomeni, da imamo eno zunanjo in eno notranjo enoto. V primeru multi-split klime, pa gre za eno zunanjo enoto in več notranjih, ki jih porazdelimo po prostorih glede na svoje potrebe.

 


Notranje enote klima naprave izberemo glede na karakteristike prostora in svoje želje, pri tem pa lahko izbiramo med:

  • stensko klimo
  • kanalsko klimo
  • talno klimo
  • stropno klimo
  • vgradno klimo

Glede na izbrane notranje enote in število le teh, izberemo tudi primerno zunanjo enoto. Te se razlikujejo po zmogljivosti in številu priključkov, ki jih podpirajo. Najpogostejša izbira uporabnikov je zunanja multi split klimatska naprava z 2 ali 3 priključki za notranje enote, ki se večinoma uporabljajo v bivalnih prostorih. So pa na voljo tudi multi-split sistemi, ki omogočajo priključitev do 6 notranjih enot na eno zunanjo enoto.


Multi split sistemi so rešitev za hlajenje/ogrevanje do 6 prostorov

Z uporabo Multi split klima sistemov Mitsubishi Electric MXZ lahko ohlajate in ogrevate večje objekte, saj omogočajo priklop kar do 6 notranjih enot klimatskih naprav, ki jih po potrebi razporedite po prostorih.

Pri tem lahko izbirate notranje enote iz različnih serij klimatskih naprav (denimo 1x Mitsubishi Electric MSZ-LN + 3x Mitsubishi Electric MSZ-AP + … ) in različne tipe klimatskih naprav (denimo 1x Mitsubishi Electric MSZ-LN stenska in 1x Mitsubishi Electric MFZ-KT talna + … ). Vsem izbranim enotam je skupno, da so priključene na izbrano zunanjo Multi split enoto Mitsubishi Electric MXZ.

Multi split klimatske naprave Mitsubishi

Mitsubishi Electric MXZ je rešitev z eno zunanjo enoto, na katero lahko povežete 2, 3, 4, 5 ali pa 6 notranjih klimatskih naprav.  

 

baner klimatske naprave

5 prednosti izbire multi-split klimatske naprave

Možnosti je tako obilo in prav vsakdo lahko najde rešitev zase. Prednosti, ki nam jih uporaba multi split klimatskih naprav prinaša:

1. Višja energetska učinkovitost naprav

Multi split klimatske naprave zagotavljajo prihranek energije, saj nam omogočajo izbor klimatskih naprav, primernih posameznemu prostoru, zaradi česar po nepotrebnem ne izgubljamo energije. Enota, ki je prevelika za določeno velikost sobe, bo denimo stalno izgubljala energijo. Z izborom primerne in energetsko najučinkovitejše klimatske naprave za vsak prostor si tako zagotovite prihranek pri računu za elektriko.

2. Priključek do 6 notranjih enot na eno zunanjo

Možnost, da na eno zunanjo enoto priklopite kar do 6 notranjih enot vam zagotavlja hlajenje in ogrevanje tudi večjih prostorov in objektov. S pomočjo multi split klima sistema z vsaj dvema notranjima enotama tako lahko upravljate temperaturo v vsakem prostoru posebej.

3. Izbira enote, primerne specifikam prostora

Vsako notranjo enoto lahko izberete specifično za potrebe posameznega prostora. To vam zagotavlja fleksibilnost in udobje. V prostorih s pobitimi stenami boste tako npr. uporabili talno notranjo enoto, v večjih prostorih stropno vgradno klimo, v klasičnih prostorih pa stensko klimatsko napravo.

4. Prilagajanje temperature za vsak prostor

Velika prednost montaže multi-split klimatske naprave je tudi, da temperaturo lahko nastavite za vsak prostor posebej. To vam prinaša fleksibilnost in vam omogoča enostavno prilagajanje potrebam prostora in posameznikov, ki ga uporabljajo.

5. Neslišnost notranjih enot

Ker je kompresor nameščen v zunanji enoti so multi-split notranje enote klimatske naprave izredno tihe in nemoteče.

 

Klima naprave Mitsubishi

 

Za učinkovito upravljanje temperature in ustvarjanje kakovostnih bivalnih prostorov tudi v večjih stanovanjih, poslovnih prostorih ter hiš, je odlična izbira multi split klimatska naprava. Ta vam omogoča priklop več notranjih enot klimatske naprave na eno zunanjo enoto in tako zagotavlja toplotno udobje tudi v večjih prostorih in objektih skozi celo leto.


Vas zanima ponudba za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje, cena, izvedba, subvencija Eko sklada, garancija? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


REAM d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.