Henkel med najbolj etičnimi podjetji na svetu 2

Neodvisne institucije so ponovno podelile priznanje Henklovim družbeno odgovornim praksam upravljanja. Družba je bila imenovana na seznam najbolj etičnih podjetij na svetu (»Worlds Most Ethical Companies«).

 


Neodvisne institucije so ponovno podelile priznanje Henklovim družbeno odgovornim praksam upravljanja. Družba je bila imenovana na seznam najbolj etičnih podjetij na svetu (»World’s Most Ethical Companies«).

Henkel se je uvrstil na seznam najbolj etičnih podjetij na svetu. Za svoje poslovne prakse v kategorijah korporativno državljanstvo, korporativno upravljanje, inovativnost, pionirstvo v industriji, upravljavski stil vodstva, upravljavski sistem in ugled podjetja, je prejel izjemne ocene. Ethisphere Institute, ki priznanje podeljuje v sodelovanju z revijo Forbes, je zbral ekipo strokovnjakov, profesorjev uglednih inštitutov, vodilnih odvetnikov in predstavnikov vlade, ki so ocenjevali sodelujoča podjetja in med njimi izbrali najbolj etična. Slavnostna prireditev ob podelitvi priznanj je bila 3. junija v New Yorku.

Dr. Wolfgang Gawrisch, tehnični direktor raziskav/tehnologij in predsednik Henklovega sveta za trajnostni razvoj, je navdušenje ob priznanju izrazil z naslednjimi besedami: »V svoji 130-letni zgodovini se je Henkel vedno zavedal pomena družbene odgovornosti in je posloval temu primerno. Zato nas še posebej veseli, da so naša prizadevanja priznali tudi zunanji analitiki. Programi trajnostnega razvoja in korporativne družbene odgovornosti spodbujajo ekonomsko učinkovitost in pomembno prispevajo k ohranjanju dolgoročne konkurenčnosti na mednarodni ravni.« Na slavnostni podelitvi je bil med predstavniki Henkla tudi Brad Casper, predsednik in izvršilni direktor podjetja Dial iz ZDA, ki posluje pod Henklovim okriljem. Dodal je: »Henkel ima močno korporativno kulturo in dolgo zgodovino pravilnih in etičnih odločitev, ko gre za okoljske, ekonomske in družbene teme. Nagrada nas veseli, saj priznava naša prizadevanja na tem področju.«

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI