Kalcer d.o.o. – gradnja

Stensko in stropno gretje ali hlajenje


Pri podstrešnih oblogah in lahkih montažnih stenah se notranje površine pogosto močneje pregrevajo kot tudi ohlajajo. Pogosto izrazit problem s pregrevanjem in ohlajanjem se pojavlja v mansardnih stanovanjih ali v montažnih zgradbah na območjih, kjer so sezonska temperaturna nihanja zelo izrazita.

 

Variomodul sistem

Pozimi lahko z Variomodul ploščami preprečimo neprijetno sevanje hladu s sten, poleti pa ravno nasprotno: ohlajena stena ali strop preprečujeta pregrevanje prostora. In to brez neprijetnega kroženja presuhega ali prehladnega zraka.

 

Dve funkciji v enem – obloga in temperiranje

Variomodul sistem je sestavljen iz plošč s tovarniško vgrajenimi cevmi za vodo. Pri oceni stroška izvedbe takega načina ogrevanja ne smemo pozabiti, da istočasno izdelujemo tudi konstrukcijsko oblogo stene ali stropa, zato proizvajalec lahko upravičeno uporabi reklo plačaš 1 dobiš 2. Plošče Variomodul so v petih različnih velikostih z različno ogrevalno površino oz. obliko.

 

kalcer1
Modul Variotherm
kalcer2
Stropni element Variotherm


Način vgradnje

Način vgradnje je enak kot za običajne gradbene plošče, zato je delo enostavno. Običajno ga opravijo izvajalci, ki izvajajo zaključna gradbena dela, če smo spretni, lahko tudi sami. Plošče se na stikih lepijo, s čimer je preprečeno pokanje fugirne mase na spojih, armiranje stikov ni potrebno, delo zato poteka hitreje.

 

Da ne prebijemo cevi

Cevi v modulih so prirejene za enostaven način spajanja. Da pri kasnejši uporabi prostora ne bi prišlo do poškodbe cevi zaradi prebitja z vijaki ali žeblji, nam priročen iskalec cevi natančno pokaže mesto, kje so pod površino.

Napačna uporaba klimatskih naprav ali njihova zastarelost vpliva tudi na zdravje uporabnikov prostorov. Če gre za poslovne prostore, se da ta vpliv izmeriti. V stanovanjih smo prepuščeni le svoji osveščenosti.

 

kalcer3
Moduli

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE