Izberite svojo najljubšo belo

JUB na svoji novi barvni karti Favourite Whites predstavlja 16 skoraj belih odtenkov

JUB na svoji novi barvni karti Favourite Whites predstavlja 16 skoraj belih odtenkov

V JUB-u veliko pozornosti usmerjajo v spremljanje trendov na področju arhitekture in oblikovanja sodobnih interierjev, z novimi izdelki pa še dodatno utrjujejo ugled svoji blagovni znamki JUPOL. To letos dokazujejo z novo barvno karto JUB Favourite Whites s 16 povsem novimi odtenki skoraj bele, ki jih lahko v interierju odlično kombinirate z ostalimi barvami. Z novimi odtenki bele barve za osvežitev notranjih zidnih površin tako JUB že dopolnjuje program barv višjega cenovnega razreda JUPOL Gold.

 

 

JUB odtenki bele barve

 

Pri izbiri materialov in barv je pomembno, da z njihovo kombinacijo v prostoru ustvarimo privlačne in funkcionalne kompozicije. Za opremljanje in prenovo doma pogosto izbiramo barve, ki nam prostor odprejo, ga naredijo svetlejšega in bolj zračnega, hkrati pa nas sproščajo in blagodejno vplivajo na naše razpoloženje in počutje. Kot kažejo trendi v tujini, so številni skoraj beli odtenki klasično belo barvo, ki jo zdaj uporabljajo le še kot osnovni premaz na zidnih površinah in stropih, že skoraj povsem nadomestili, v Sloveniji pa izbira te še vedno prednjači. V JUB-u ugotavljajo, da se pri njih povprečno vsak četrti uporabnik notranjih barv odloči za niansiranje, sedem od desetih pa se jih že v osnovi takoj odloči za belo barvo.

  

Beli odtenki – trendi niansiranja

Barva sten je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na celostno podobo prostora. Izbira pravega odtenka mu lahko doda toplino, ustvari iluzijo večjega ali manjšega prostora ter poudari njegove arhitekturne značilnosti.

 

JUB odtenki bele barve trendi niansiranja

 

Skoraj bela je bela barva s podtonom sive ali bež in se odlično dopolnjuje v kombinaciji z ostalimi temnejšimi odtenki. Z njimi lahko ustvarite topel, domač in sproščen ambient ter v prostor vnesete prijeten občutek svežine. Novih 16 odtenkov bele barve se na novi barvni karti JUB Favourite Whites med seboj razlikuje v podtonih. Za oblikovanje notranjih prostorov bodo primerni tako hladni kot nevtralno topli podtoni, ki v interier vnašajo svežino, ali pa podtoni, ki prostoru dajejo večjo globino, nežnost in toplino. Pri izbiri je treba upoštevati svetlost prostora in celoten stil notranje opreme. Enak odtenek skoraj bele barve je lahko v danem interierju videti povsem drugače kot v drugem, zato je pomembno izbrati takega, ki se prilega celotni opremi prostora.

 

JUB odtenki bele barve podtoni

 

Izbira pravega odtenka bele barve s toplim ali hladnim podtonom, od rumenkastega, sivkastega, modrikastega, rožnatega ali pa nevtralnega podtona, lahko za uporabnika postane izziv, saj mora upoštevati še druge elemente v prostoru, kot so tla, pohištvo, svetloba in dekor. Za prijeten občutek doma je pri izbiri odtenka bele barve priporočljivo upoštevati še kombinacijo obstoječih naravnih materialov in različnih elementov, od tekstur, preprog, zaves in celo umetniških del. Nekateri prisegajo na kontraste, drugi spet na umirjene barve in nežne odtenke ob minimalistični dekoraciji, ki ne preobremeni prostora. 

 

Prednosti uporabe skoraj belih odtenkov v primerjavi s klasično belo barvo

Skoraj beli odtenki tako ponujajo bistveno več možnosti pri izbiri barve za stene, v primerjavi s klasično belo pa ima njihova uporaba številne prednosti. Različni skoraj beli odtenki dajejo prostoru drugačno globino, da stene niso videti presvetle ali preveč hladne, sterilne ali monotone, temveč s toplejšimi ali hladnejšimi toni dajejo prostoru posebno mehkobo, čar in stil. Da bi bil prostor videti bolj zračen in lahkoten, v JUB-u svetujejo izbiro skoraj belega odtenka z nevtralnim podtonom, pri tem pa je treba paziti, da v prostoru ni preveč toplih elementov, saj lahko v takem primeru naravna bela deluje rahlo kremasto ali rumenkasto. V takih primerih je bolje izbirati odtenek z rahlo hladnejšim podtonom, s katerim lahko dosežemo lep nevtralen ton bele. Ne glede na izbrani skoraj beli odtenek pa ima barva vedno globino, ni preveč bela ali presvetla ter daje površini poseben videz gostote. Da bi izbrali pravi odtenek, ki najbolj ustreza našemu prostoru, lahko na steni preizkusimo več odtenkov in jih opazujemo v različnih svetlobnih pogojih.

 

JUB odtenki bele barve JUMIX

 

Uporabnikom bodo na prodajnih mestih z JUMIX mešalnicami poleg najnovejše barvne karte JUB Favourite Whites za lažjo izbiro na voljo tudi stojala z vzorčnimi lističi z naravnimi (Neutral), rdečkastimi (Blush), toplimi (Warm) in hladnimi (Cool) toni. Z nasveti, kako izbrati pravi odtenek bele, vam bodo na voljo tudi strokovnjaki na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

{youtube}sNKUrtp-Imo

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI