Arso: Okoljevarstveno soglasje za vetrno elektrarno je veljavno

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je, kot je napovedalo, konec minulega tedna vložilo pritožbo zoper odločbo o okoljevarstvenem soglasju za vetrno elektrarno na Volovji rebri. Odločba Agencije RS za okolje je diletantska, manj kakovostne upravne odločbe na DOPPS še nismo videli, so danes sporočili iz DOPPS.Agencija RS za okolje (Arso) je namreč 22. junija letos izdala odločbo, s katero potrjuje veljavnost okoljevarstvenega soglasja za vetrno elektrarno Volovja reber, ki ga je 2006 izdala Elektru Primorski. S takratno odločbo je Arso delno ugodil zahtevi družbe za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za vetrno elektrarno Volovja reber nad Ilirsko Bistrico.

Ljubljana – Agencija RS za okolje (Arso) je 22. junija izdala odločbo, s katero potrjuje veljavnost okoljevarstvenega soglasja za vetrno elektrarno Volovja reber iz leta 2006.

Arso: Okoljevarstveno soglasje za  vetrno elektrarno je veljavno


Foto: STA, Srdjan Živulović/BOBO

Na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) že pripravljajo pritožbo na to odločbo, ki jo bodo podali do naslednjega petka.

Po izdaji odločbe leta 2006 se je vključil DOPPS

Arso je junija 2006 Elektru Primorska izdal odločbo, s katero je delno ugodil zahtevi družbe za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za vetrno elektrarno Volovja reber nad Ilirsko Bistrico. S takratno odločbo je Arso izdal okoljevarstveno soglasje za postavitev 33 od 43 vetrnih turbin, kablovod in povezovalne ceste, 110 kV povezovalni daljnovod od RTP Ilirska Bistrica do RTP Volovja reber in RTP Volovja reber…


Celoten članek: http://www.siol.net/slovenija/znanost_in_okolje/2010/06/arso%20okoljevarstveno%20soglasje%20za%20vetrno%20elektrarno%20je%20veljavno.aspx

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI