Ministrstvo: Gradnja vetrnic na Peci lahko problematična

Ministrstvo: Gradnja vetrnic na Peci lahko problematična Območje Pece predstavlja pomembne zaloge pitne vode. Z vidika vpliva na vodni režim menimo, da je gradnja in vetrnic lahko problematična, je zapisal minister za okolje in prostor Roko Žarnić. Poslanca Mirana Petka (SDS) je v poslanskem vprašanju, ki ga je na ministra naslovil konec maja, zanimalo, ali je bilo ministrstvo seznanjeno s projektom gradnje energetskega parka, ki ga na avstrijski strani Pece tik ob meji načrtuje celovško podjetje Alpswind, kakšno je stališče ministrstva glede tega in kako bo Slovenija v primeru gradnje vetrnih elektrarn uveljavila svoje okoljske interese.

Mežica – Območje Pece predstavlja pomembne zaloge pitne vode. “Z vidika vpliva na vodni režim menimo, da je gradnja in vetrnic lahko problematična,” je zapisal minister za okolje in prostor Roko Žarnić.

Ministrstvo: Gradnja vetrnic na Peci lahko problematična


Foto: RReuters

Poslanca Mirana Petka (SDS) je v poslanskem vprašanju, ki ga je na ministra naslovil konec maja, zanimalo, ali je bilo ministrstvo seznanjeno s projektom gradnje energetskega parka, ki ga na avstrijski strani Pece tik ob meji načrtuje celovško podjetje Alpswind, kakšno je stališče ministrstva glede tega in kako bo Slovenija v primeru gradnje vetrnih elektrarn uveljavila svoje okoljske interese.

Peca predstavlja pomembne zaloge pitne vode

Ob tem ugotavlja, da Peca s širšo okolico sodi med območja, ki imajo na podlagi predpisov s področja okolja pomembne varstvene statuse. Območje Pece tako za Slovenijo kot tudi za Avstrijo predstavlja pomembne zaloge pitne vode, ki se že uporablja oz. je namenjena za rabo v javnih sistemih oskrbe s pitno vodo prebivalcev na slovenski in avstrijski strani. Vzpostavljeni so tudi vodovarstveni režimi….


Celoten članek: http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/07/vetrnice_na_peci.aspx

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI