Poslanci SDS nasprotujejo višjim davkom in trošarinam

Poslanci SDS nasprotujejo višjim davkom in trošarinam Ljubljana, 23. julija (STA) – V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke (PS SDS) nasprotujejo politiki, ki jo vodi vlada na področju davkov in trošarin. Kot je v sporočilu za javnost zapisal Andrej Vizjak, konfuzna trošarinska in davčna politika vlade dodatno bremeni slovensko gospodarstvo, visoke trošarine pa bodo obremenile najbolj ranljive.V času padanja gospodarske rasti bi bilo po mnenju SDS potrebno razbremeniti slovensko gospodarstvo in prebivalstvo ter ustvarjati spodbude za nadaljnjo gospodarsko rast in nova delovna mesta, še posebej v malih in srednje velikih podjetjih.Številna podjetja v predelovalni dejavnosti v zaostrenih razmerah poslujejo na robu rentabilnosti, zato jih lahko vsakršen dvig dajatev potisne v negativne številke. Posledice pa bodo žal zopet najbolj čutili najbolj ranljivi, to so delavci, piše Vizjak.

Ljubljana, 23. julija (STA) – V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke (PS SDS) nasprotujejo politiki, ki jo vodi vlada na področju davkov in trošarin. Kot je v sporočilu za javnost zapisal Andrej Vizjak, “konfuzna trošarinska in davčna politika vlade dodatno bremeni slovensko gospodarstvo, visoke trošarine pa bodo obremenile najbolj ranljive.”

 

V času padanja gospodarske rasti bi bilo po mnenju SDS potrebno razbremeniti slovensko gospodarstvo in prebivalstvo ter ustvarjati spodbude za nadaljnjo gospodarsko rast in nova delovna mesta, še posebej v malih in srednje velikih podjetjih.

 

“Številna podjetja v predelovalni dejavnosti v zaostrenih razmerah poslujejo na robu rentabilnosti, zato jih lahko vsakršen dvig dajatev potisne v negativne številke. Posledice pa bodo žal zopet najbolj čutili najbolj ranljivi, to so delavci,” piše Vizjak…..


Celoten članek: http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/07/poslanci_sds_nasprotujejo_visjim_davkom_in_trosarinam.aspx

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI