Postopek sprejema NEP se bo začel predvidoma decembra

Postopek sprejema NEP se bo začel predvidoma decembra Ljubljana, 20. avgusta (STA) – Potem ko je ministrstvo za gospodarstvo 21. julija objavilo poročilo o določitvi okoljskega poročila za Nacionalni energetski program (NEP), se danes izteka javna obravnava poročila. Okoljsko poročilo za NEP mora izvajalec po pogodbi izdelati do 15. septembra, postopek sprejema NEP pa se bo predvidoma začel decembra.Kot so za STA pojasnili na gospodarskem ministrstvu, bodo okoljsko poročilo za NEP, ko bo končano, pregledali in ga skupaj s predlogom NEP poslali na ministrstvo za okolje in prostor.Okoljsko poročilo mora namreč vsebovati tudi oceno o čezmejnih vplivih. Ministrstvo za okolje in prostor bo po pojasnilih ministrstva za gospodarstvo v roku enega meseca poslal mnenje o ustreznosti okoljskega poročila.

Ljubljana, 20. avgusta (STA) – Potem ko je ministrstvo za gospodarstvo 21. julija objavilo poročilo o določitvi okoljskega poročila za Nacionalni energetski program (NEP), se danes izteka javna obravnava poročila. Okoljsko poročilo za NEP mora izvajalec po pogodbi izdelati do 15. septembra, postopek sprejema NEP pa se bo predvidoma začel decembra.

 

Kot so za STA pojasnili na gospodarskem ministrstvu, bodo okoljsko poročilo za NEP, ko bo končano, pregledali in ga skupaj s predlogom NEP poslali na ministrstvo za okolje in prostor.

 

Okoljsko poročilo mora namreč vsebovati tudi oceno o čezmejnih vplivih. Ministrstvo za okolje in prostor bo po pojasnilih ministrstva za gospodarstvo v roku enega meseca poslal mnenje o ustreznosti okoljskega poročila…


Celoten članek: http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/08/postopek_sprejema_nep_se_bo_zacel_predvidoma_decembra.aspx

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI