Obnovljivi viri energije priložnost za industrijo

Ljubljana, 13. aprila (STA) – Slovenija cilja, da do leta 2020 doseže 25 odstotkov končne porabe energije iz obnovljivih virov, po besedah Hinka Šolinca z ministrstva za gospodarstvo ne more doseči le z uvoženimi tehnologijami, ampak mora vsaj del proizvesti sama. In to je priložnost za slovensko industrijo, je poudaril Šolinc.Slovenija trenutno pripravlja nacionalni energetski načrt obnovljivih virov energije, je na današnjem simpoziju o obnovljivih virih energije v Ljubljani pojasnil Šolinc. Že zdaj pa je po njegovi oceni jasno, da bo Slovenija cilj dosegla tako, da bo morala vključiti vse vrste obnovljivih virov energije in tudi zmanjšati porabo energije.

Ljubljana, 13. aprila (STA) – Slovenija cilja, da do leta 2020 doseže 25 odstotkov končne porabe energije iz obnovljivih virov, po besedah Hinka Šolinca z ministrstva za gospodarstvo ne more doseči le z uvoženimi tehnologijami, ampak mora vsaj del proizvesti sama. In to je priložnost za slovensko industrijo, je poudaril Šolinc.

 

Slovenija trenutno pripravlja nacionalni energetski načrt obnovljivih virov energije, je na današnjem simpoziju o obnovljivih virih energije v Ljubljani pojasnil Šolinc. Že zdaj pa je po njegovi oceni jasno, da bo Slovenija cilj dosegla tako, da bo morala vključiti vse vrste obnovljivih virov energije in tudi zmanjšati porabo energije.

Cilja po njegovem mnenju Slovenija ne bo dosegla le z gradnjo novih zmogljivosti, ampak bo morala veliko narediti na porabi. Trenutno ima Slovenija 16-odstotni delež obnovljivih virov energije, obveze 25-odstotnega deleža iz obnovljivih virov energije pa na različne načine prenaša v predpise, z zadnjo spremembo energetskega zakona se je ta obveza prenesla tudi na lokalne skupnosti……


Celoten članek:  http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1501786

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI