Ob sejmu Megra prvič tudi sejma Engra in Kogra

Ob sejmu Megra prvič tudi sejma Engra in Kogra Sejem Megra v Gornji Radgoni, ki se bo začel 28. marca, bosta prvič spremljala sejem energije in trajnostne gradnje Engra ter sejem komunale, urejanja okolja in ekologije Kogra. Na razstavišču Pomurskega sejma se bo do 1. aprila na 14.000 kvadratnih metrih površin predstavljalo 310 razstavljavcev iz 14 držav.

Sejem Megra v Gornji Radgoni, ki se bo začel 28. marca, bosta prvič spremljala sejem energije in trajnostne gradnje Engra ter sejem komunale, urejanja okolja in ekologije Kogra. Na razstavišču Pomurskega sejma se bo do 1. aprila na 14.000 kvadratnih metrih površin predstavljalo 310 razstavljavcev iz 14 držav.

 

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec, ima mednarodni sejem gradbeništva v Gornji Radgoni najdaljšo tradicijo med vsemi tovrstnimi sejmi v Sloveniji, saj so ga začeli pripravljati že na začetku osemdesetih let.

 

Njegov letošnji slogan je Trajnostno perspektiven, kar po Erjavčevih besedah pomeni, da moramo začeti graditi objekte tako, da bomo upoštevali pravila trajnostne gradnje, pa tudi, da je gradbeništvo kljub trenutni krizi perspektivna dejavnost.

 

Poudarki na sejmu bodo na varčni in sodobni gradnji, nizkoenergijskih objektih, racionalni rabi energije, obnovljivih virih energije, lesu v gradbeništvu, kritinah v času podnebnih sprememb, urejanju okolice objektov, malih ekoloških čistilnih napravah za individualno uporabo, ekologiji in izobraževanju za gradbene poklice.

 

Najpomembnejša novost, ki so jo letos pripravili organizatorji, območne obrtno-podjetniške zbornice in njihove sekcije, je Obrtna ulica. Na njej bodo obrtniki navduševali sedanje in bodoče partnerje s ponudbo svojih izdelkov ter prikazi znanja in spretnosti: polaganja tlakovcev, prekrivanja strehe, obdelovanja kamna, izdelave fasade, beljenja, toplotne zaščite stavb ter polaganja talnih oblog…


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI