Sončna energija v ospredju energetskega tehnološkega dneva

Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije (OZS) danes v Mariboru pripravlja energetski tehnološki dan. V ospredju strokovnega posveta bo direktna pretvorba sončne energije v električno, predstavili pa bodo tudi možnosti aplikacij na tem področju za mala in mikro podjetja.Prireditev, ki bo potekala na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, sodi v redni proces povezovanja gospodarstva ter akademske in znanstvene sfere, so sporočili organizatorji dneva.Prav tako energetski tehnološki dan sodi v projekt EnergyHub, ki sta ga razpisala in podprla ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Tehnološka agencija Slovenije.

Maribor, 27. oktobra (STA) – Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije (OZS) danes v Mariboru pripravlja energetski tehnološki dan. V ospredju strokovnega posveta bo direktna pretvorba sončne energije v električno, predstavili pa bodo tudi možnosti aplikacij na tem področju za mala in mikro podjetja.

 

Prireditev, ki bo potekala na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, sodi v redni proces povezovanja gospodarstva ter akademske in znanstvene sfere, so sporočili organizatorji dneva.

 

Prav tako energetski tehnološki dan sodi v projekt EnergyHub, ki sta ga razpisala in podprla ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Tehnološka agencija Slovenije.

 

Dogodek bosta odprla rektor mariborske univerze Ivan Rozman in predsednik odbora za znanost in tehnologijo pri OZS ter član tretje razvojne skupine za materiale in nanotehnologijo pri vladnem svetu za konkurenčnost Janez Škrlec.

 

OZS je z mariborsko fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko leta 2005 podpisala dogovor o sodelovanju na področju prenosa znanja in novih tehnologij. Njegov cilj je krepitev slovenskega gospodarstva, spodbujanje inovativnosti obrtnikov in podjetnikov ter težnja po ustvarjanju izdelkov in storitev z visoko dodano vrednostjo.


Vir: http://www.sta.si/vest.php?id=1441493

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI