Bosch v Evropi napoveduje vgradnjo 30 milijonov toplotnih črpalk do 2030

Oglasno sporočilo

Bosch je globalno pomemben igralec pri proizvodnji toplotnih črpalk, za razvoj namenja več kot milijardo evrov.

Nemški koncern Bosch krepi razvoj toplotnih črpalk v Evropi, do konca desetletja načrtujejo naložbe v višini več kot 1 milijarda evrov, v 2024 pa bodo izgradili novo proizvodno linijo toplotnih črpalk na Poljskem. Toplotnim črpalkam pripisujejo strmo rast, samo v Evropski uniji naj bi do leta 2030 vgradili 30 milijonov novih toplotnih črpalk.

 

Bosch

Bosch je globalno pomemben igralec pri proizvodnji toplotnih črpalk, za razvoj toplotnih črpalk namenja več kot milijardo evrov, z njimi stavi na hitro razogljičenje gradbenega sektorja v Evropi.

 

Prve toplotne črpalke Bosch sežejo daleč v zgodovino

Prvo toplotno črpalko so v Boschu izdelali pred 47 leti, leta 1975. Lani je korporacija poročala o prodaji v višini več kot 83 milijard dolarjev. V primerjavi s konkurenčnimi blagovnimi znamkami so Boscheve toplotne črpalke med bolj razvitimi in zanesljivimi. V primerjavi z inverterskimi toplotnimi črpalkami vgradnja toplotne črpalke Bosch predstavlja nižje stroške delovanja. Med vsemi razpoložljivimi ogrevalno hladilnimi napravami, imajo toplotne črpalke še vedno najdaljšo življenjsko dobo, povprečna pričakovana življenjska doba toplotnih črpalk zrak-voda znaša 15 let. S tehnologijo zvočne izolacije, ki jo je patentiral Bosch, pa je njihova zunanja enota toplotne črpalke nadpovprečno tiha ter primerna tudi za vgradnjo v gostejša naselja.

 baner toplotne crpalke

Bosch s toplotnimi črpalkami stavi na razogljičenje gradbenega sektorja

V nemškem koncernu Bosch so prepričani da so toplotne črpalke ključna tehnologija za doseganje evropskih podnebnih ciljev gradbenega sektorja. Zaradi občutno povečanega povpraševanja Bosch od leta 2018 pospešeno vlaga v razvoj in proizvodnjo toplotnih črpalk. »Tehnologija toplotnih črpalk je evropska zgodba o uspehu, ki jo želimo nadaljevati in z njo razogljičiti več kot 200 milijonov zgradb v Evropi. V ta namen bomo do konca desetletja vložili več kot milijardo evrov,« pravi Christian Fischer, namestnik predsednika upravnega odbora družbe Bosch, ki je odgovoren za sektor energetike in druge sektorje.

Bosch laboratorij za toplotne crpalke

Laboratorij koncerna Bosch za toplotne črpalke v Wernauu v Nemčiji

Nova propanska toplotna črpalka

Na najstarejši lokaciji skupine Bosch v Eibelshausnu v Nemčiji bodo z januarjem 2024 zagnali proizvodnjo notranje enote toplotne črpalke s hladilnim sredstvom R290 (propan). Bosch zadnja leta znatno vlaga v razvoj v Nemčiji, število modelov toplotnih črpalk se je v portfelju toplotnih črpalk podvojilo, obstoječi modeli Boschevih toplotnih črpalk so posodobljeni. Bosch proizvaja toplotne črpalke še na  Portugalskem, Švedskem in Wernauu v Nemčiji, v Izraelu pa je partner Electra Industries (proizvodnja reverzibilnih toplotnih črpalk).

Bosch proizvodnja toplotnih crpalk Nemcija

Toplotne črpalke proizvajajo v Eibelshausnu v Nemčiji.

Izjemna rast toplotnih črpalk v Evropi

V skupini Bosch Home Comfort Group toplotne črpalke prispevajo največjo rast prometa. Globalno se je koncernu prodaja toplotnih črpalk povečala za 54 odstotkov. »V Evropski uniji pričakujemo, da bo rast v naslednjem desetletju izjemna, skupaj z obstoječimi tovarnami v Evropi nam bo nova tovarna na Poljskem pomagala doseči te cilje rasti,« pravi Jan Brockmann, izvršni direktor Bosch Home Comfort Group.


Kovintrade zastopnik ogrevalne tehnike Bosch v Sloveniji

Podjetje Kovintrade s sedežem v Celju kot dolgoletni zastopnik ogrevalne tehnike Bosch prenaša izkušnje in znanje na slovenski trg že več kot 30 let. Partnerjem zagotavljajo hitro in zanesljivo dobavo rezervnih delov, hkrati skrbijo za izobraževanje partnerjev. Zagotavljajo visoko učinkovite rešitve tehnike za ogrevanje z dobro organizirano servisno montersko mrežo po celotni Sloveniji.


Več informacij o cenah toplotnih črpalk Bosch in primernosti za vaš objekt in ceni toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI