Kako do ugodnega in udobnega bivanja to zimo?

Oglasno sporočilo

Pred vrati je nova ogrevalna sezona. Zaradi energetske krize se letošnje zime marsikatero gospodinjstvo boji. Zagotovo je smiselno razmisliti o toplotni črpalki in prezračevalnemu sistemu.

Pred vrati je nova ogrevalna sezona. Zaradi energetske krize, ki nas je zadela, se letošnje zime marsikatero gospodinjstvo boji. V luči trenutnih podražitev se vse pogosteje sprašujemo, kako zagotoviti ugodno bivanje, ne da bi pri tem sklepali kompromise pri udobju. Zagotovo je smiselno razmisliti o toplotni črpalki in prezračevalnemu sistemu – rešitvah, ki ustvarjata ugodno, udobno in zdravju prijazno bivanjsko okolje.

 

udobno bivanje lokalno prezracevanje

Toplotna črpalka je najugodnejši način ogrevanja

Cene energentov se spreminjajo iz dneva v dan in dogajanju na trgu energentov stežka sledimo. Podražili so se vsi energenti – kurilno olje, zemeljski plin, lesna biomasa, dražja je tudi elektrika. Ključno dejstvo, ki pretehta, ko se odločamo o zamenjavi ogrevanja, je, da toplotna črpalka ne glede na draginjo še vedno pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri.

Toplotna črpalka ponuja najvišje, tudi do 75 % prihranke, obenem pa velja za najbolj udoben ogrevalni sistem. Vse, kar je treba narediti, je, da na začetku ogrevalne sezone nastavimo potrebne parametre, nato pa preprosto uživamo v prijetni toplini.

baner toplotne crpalke

Pri uporabi toplotne črpalke izkoriščamo obnovljive vire energije in tako naredimo pomemben korak na poti do energetske samooskrbe. »Samooskrba je rešitev, s katero se vsi spogledujemo, saj si želimo čim prej zagotoviti neodvisnost od dogajanja na trgu in dolgoročno seveda tudi prihranke pri stroških,« je trenutno dogajanje komentirala direktorica mariborskega podjetja Orca Energija Eva Kumrić. Zato vedno več investitorjev poleg montaže toplotne črpalke zanima tudi postavitev sončne elektrarne. Inovativni energetski rešitvi – toplotna črpalka in sončna elektrarna, namreč skupaj predstavljata popoln energetski krogotok.


udobno bivanje toplotna crpalka orca blaz svab

Tudi Blaž Švab se je odločil za ogrevanje s toplotno črpalko, ki mu na leto prinese kar 60 % prihranka. Priljubljeni slovenski glasbenik je želel preverjenega slovenskega ponudnika: »Odločil sem se za podjetje Orca energija, saj podpiram slovensko podjetništvo, nevprašljivi pa so bili tudi njihova strokovnost, znanje in izkušnje.«


Z rekuperacijo do čistega zraka in nižjih stroškov ogrevanja

Pozimi več časa preživimo v notranjosti in vzdrževanje ugodne mikroklime predstavlja dodatni izziv. Zaradi strahu pred velikimi toplotnimi izgubami prostorov ne zračimo v zadostni meri, neredna izmenjava zraka pa vpliva na naše počutje. Učinkovita rešitev je prezračevalni sistem, ki zagotavlja svež zrak, znižuje stroške ogrevanja ter ustvarja prijetno in zdravju prijazno mikroklimo.

udobno bivanje lokalno prezracevanje orca

Lokalni prezračevalni sistem Orca znižuje vlago v prostoru in omogoča vedno svež in čist zrak

Ohranitev toplote, pridobljene z ogrevalnim sistemom, ter posledično nižji stroški ogrevanja so zaradi dolge ogrevalne sezone in sunkovite rasti cen energentov še toliko pomembnejši. Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo uporabi toploto iz odpadnega zraka, ki ga odvaja iz prostora, in jo prenese na svež zrak, ki ga dovaja nazaj v prostor. Tako povrne tudi do 92 % toplote nazaj v prostor. Hkrati pa ga odlikuje energetska varčnost – poraba električne energije je namreč zanemarljiva.


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija prezračevalnega sistema ali toplotne črpalke Orca? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI