Toplotne črpalke Stiebel Eltron

Ob poplavi ponudnikov toplotnih črpalk se mora kupec na koncu vedno odločiti sam. Vse črpalke zrak/ voda imajo na papirju odlične izkoristke, so najbolj varčne in delujejo skoraj neslišno, vendar v glavnem ob idealnih pogojih. Ob visoki vlagi in dolgotrajnih nizkih temperaturah pa se pokaže prava zmogljivost teh naprav.

 

 

Ob poplavi ponudnikov toplotnih črpalk se mora kupec na koncu vedno odločiti sam.  Vse črpalke zrak/ voda imajo na papirju odlične izkoristke, so najbolj varčne in delujejo skoraj neslišno, vendar v glavnem ob idealnih pogojih. Ob visoki vlagi in dolgotrajnih nizkih temperaturah pa se pokaže prava zmogljivost teh naprav.

 

veto_stiebel_eltron_toplotna_rpalka_1

LWZ 304 – 404 ima vgrajen toplovodni bojler in centralni prezračevalni sistem

 

Kako ločiti seme od plevela

Na območju Ljubljane je zadnja zima pokazala zobe. Megleni januar, četrtina dni vlažnost zraka med 90 in 100%, druga četrtina temperature pod 0°C, nato še februar z več dnevi pod  -15°C. Po sporočilih uporabnikov pri nas in v Avstriji, so se v teh dnevih črpalke Stiebel Eltron res dobro izkazale, vsi kupci so brez izjeme lahko brezskrbno bivali v prijetno ogretih prostorih. Po vesteh s terena pa ugotavljajo tudi, da uporabniki podobnih naprav nekaterih drugih proizvajalcev, hladnih dni niso tako dobro preživeli. Zato je pred nakupom od prodajalca vedno dobro pridobiti naslov kakšnega kupca in ga vprašati, kako je zadovoljen.

 

veto_stiebel_eltron_toplotna_rpalka_2
WPL HT ogreje vodo do 75 °C in je primerna za naknadno vgradnjo

 

LWZ 304/ 404 za novogradnje

To toplotno črpalko zrak/ voda vgrajujejo predvsem v nizkoenergijske hiše, velikosti do 250 m2, nizkotemperaturno ogrevane, s toplotnimi potrebami do 12,9 kW (pri zun. temp. -15°C po DIN EN 12831). V zvočno izoliranem ohišju se skriva še 230 litrski bojler tople vode in prezračevalni sistem za hišo z vračanjem toplote. Ta zajame do 90% toplote odpadnega zraka in jo vrne nazaj v stavbo, pri čemer pozimi stavbo ogreva, poleti pa hladi. Priključimo lahko še sončne kolektorje in stroške za energijo dodatno znižamo.

Naprava dosega pri zunanji temperaturi zraka 2°C letno grelno število COP 4,0 in celo COP 3,7 pri -7°C.

 

Visokotemperaturna WPL HT

Primerna za posodabljanje ogrevalnih sistemov, vgradimo pa jo lahko znotraj ali zunaj stavbe. Črpalka zrak/ voda je sposobna brez dodatnega gretja ogreti vodo v predtoku do +75°C, zato lahko z njo neposredno ogrejemo sanitarno vodo in stavbo. To omogočata dva inverterska kompresorja, ki delujeta v enem krogotoku in se zelo natančno prilagajata trenutnim toplotnim potrebam, skupna toplotna moč črpalke pa znaša 12,5 kW. Delovanje izboljša še elektronski ekspanzijski ventil in posebna tehnika z vmesnim vbrizgavanjem pare hladilnega sredstva. To je potrebno ob nizkih zunanjih temperaturah, s čimer se povečata učinkovitost in moč ogrevanja. Spomladi in jeseni deluje le en kompresor, zato je delovanje učinkovito tudi ob delni obremenitvi. Ta način delovanja je posebnost, ki je trenutno ne ponuja noben drug proizvajalec.

 

Proizvajalec Stiebel Eltron izdeluje še vrsto toplotnih črpalk različnih moči, tipov in načinov zajemanje toplote, podjetje Veto pa ima na razpolago različne sisteme prezračevanja,  solarnih sisteme ter kotle na biomaso, olje in plin, www.veto.si

Edinstvena kompaktna naprava s funkcijami prezračevanja, ogrevanja, hlajenja prostorov in pripravo tople sanitarne vode – EDINI TOVRSTNI IZDELEK NA TRGU, KI IMA PRIDOBLJEN CERTIFIKAT PASSIVHAUS!

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI