Kje je cenejša elektrika

Kje je cenejša elektrika Ob iskanju poti, kje najti najugodnejše živilo, obleko, pralni stroj, televizijski sprejemnik, banko, kjer so najnižji stroški, ugodnega mobilnega operaterja in podobno, morajo porabniki zdaj razmišljati še, kje je najcenejša električna energija. Prej, ko je vlada v zaščito osebnega standarda določala cene električne energije, ni bilo teh težav. Že vlada je poskrbela, da cene niso poletele v nebo, ker je s tem omilila nezadovoljstvo gospodinjskih odjemalcev. Vrh tega so bili zadovoljni v vseh petih podjetjih za distribucijo električne energije, ko so lahko porabnikom odgovarjali, da cene električne energije niso v njihovi pristojnosti. Potem pa so se pritoževali, da gospodinjstvom prodajajo elektriko po nižjih cenah, kot jo kupujejo.

Ob iskanju poti, kje najti najugodnejše živilo, obleko, pralni stroj, televizijski sprejemnik, banko, kjer so najnižji stroški, ugodnega mobilnega operaterja in podobno, morajo porabniki zdaj razmišljati še, kje je najcenejša električna energija. Prej, ko je vlada v zaščito osebnega standarda določala cene električne energije, ni bilo teh težav. Že vlada je poskrbela, da cene niso poletele v nebo, ker je s tem omilila nezadovoljstvo gospodinjskih odjemalcev. Vrh tega so bili zadovoljni v vseh petih podjetjih za distribucijo električne energije, ko so lahko porabnikom odgovarjali, da cene električne energije niso v njihovi pristojnosti. Potem pa so se pritoževali, da gospodinjstvom prodajajo elektriko po nižjih cenah, kot jo kupujejo.

Gospodinjski odjemalci so takrat pogosto izražali kritike na račun cen električne energije, čeprav ost ni bila povsem upravičena, ker so bile cene nizke. Zdaj, ko lahko distribucijska podjetja samostojno določajo cene električne energije in ne potrebujejo blagoslova vlade, je jeziti se na cene povsem odveč. Z vikom in krikom ne bodo dosegli ničesar, ker lahko sami povlečejo glavno potezo in preprosto zamenjajo dobavitelja električne energije, saj je zdaj na trgu osem dobaviteljev za gospodinjske odjemalce….

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE