Na sejem Narava-zdravje kar z odsluženo baterijo

Na sejem Narava-zdravje kar z odsluženo baterijo. Med novostmi sta tudi dva nova vsebinska poudarka, in sicer sklopa gibanje in ekološka gradnja.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja 40. sejem Narava-zdravje, na katerem letos sodeluje rekordnih 230 razstavljalcev.

Robert Balen

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja 40. sejem Narava-zdravje, na katerem letos sodeluje rekordnih 230 razstavljalcev.

Med novostmi sta tudi dva nova vsebinska poudarka, in sicer sklopa gibanje in ekološka gradnja. Na sejem, ki traja do nedelje, bo mogoče vstopiti tudi z odsluženo baterijo. Z njo obiskovalci sodelujejo pri prvi organizirani akciji zbiranja in recikliranja odsluženih baterij pri nas in tako prispevajo k ohranjanju naravi prijaznega okolja, so sporočili iz Gospodarskega razstavišča. Sejem bo od danes pa do sobote odprt od 9. do 19. ure, v nedeljo pa od 9. do 17. ure.

Pomembna novost sejma je v sklopu človek z naravo. To je naravi prijazen dom, ki predstavlja nove možnosti bivanja: od možnosti ekološke gradnje in naravnih gradbenih materialov, uporabe obnovljivih virov energije do varovanja okolja. V sonaravnem parku in sonaravni hiši, ki bosta na ogled do nedelje, bo zlasti les povezovalni element predstavitve, saj je Slovenija po deležu gozda med prvimi tremi državami v Evropi.


Vir: http://www.vecer.com/clanek2009100105473676

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI