Najprej govorice, zdaj res odstop prvega moža Elektra Celje

V petek je odstopil predsednik uprave Elektra Celje Viktor Tajnšek. To nam je včeraj potrdila Andreja Bezjak, predstavnica za komuniciranje in marketing tega celjskega podjetja za distribucijo električne energije. Ni pa navedla vzroka za njegov odstop.Govorice o odstopu Viktorja Tajnška z mesta predsednika uprave Elektra Celje so se pojavile že konec prejšnjega meseca, vendar so jih v tem podjetju zanikali. Tudi ob slovesnosti, ko so kot edini med 28 državami prejeli visoko priznanje za uvajanje moderne tehnologije in ko so v Brestanici odprli posodobljeno razdelilno transformatorsko postajo. Tedaj govoric o odstopu ni želel komentirati niti Tajnšek sam. Nekateri so govorice povezovali “s konflikti z državo”, bil je med tistimi, ki za lani niso dobili razrešnice. A pri tem seveda ni bil izjema, podobna usoda je doletela tudi predsednike uprav ostalih elektrodistribucijskih podjetij. Kaj se je zgodilo v tem času od konca novembra, da se je Tajnšek le odločil za odstop, nismo izvedeli.

V petek je odstopil predsednik uprave Elektra Celje Viktor Tajnšek. To nam je včeraj potrdila Andreja Bezjak, predstavnica za komuniciranje in marketing tega celjskega podjetja za distribucijo električne energije. Ni pa navedla vzroka za njegov odstop.

Govorice o odstopu Viktorja Tajnška z mesta predsednika uprave Elektra Celje so se pojavile že konec prejšnjega meseca, vendar so jih v tem podjetju zanikali. Tudi ob slovesnosti, ko so kot edini med 28 državami prejeli visoko priznanje za uvajanje moderne tehnologije in ko so v Brestanici odprli posodobljeno razdelilno transformatorsko postajo. Tedaj govoric o odstopu ni želel komentirati niti Tajnšek sam. Nekateri so govorice povezovali "s konflikti z državo", bil je med tistimi, ki za lani niso dobili razrešnice. A pri tem seveda ni bil izjema, podobna usoda je doletela tudi predsednike uprav ostalih elektrodistribucijskih podjetij. Kaj se je zgodilo v tem času od konca novembra, da se je Tajnšek le odločil za odstop, nismo izvedeli.

Viktorju Tajnšku se sicer konec februarja naslednje leto izteče mandat in 5. decembra je nadzorni svet Elektra Celje že tudi objavil razpis za novega predsednika uprave. Rok za prijavo se izteče v ponedeljek, 21. decembra. Do imenovanja novega predsednika uprave bo Elektro Celje kot zastopnik vodil Uroš Merc, član nadzornega sveta. Merc je sicer večinski lastnik in direktor družbe Bisol, znane proizvajalke fotonapetostnih modulov za sončne elektrarne iz Latkove vasi pri Preboldu. 


Vir: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2009121705495222

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI