Največja sončna elektrarna na Koroškem v Otiškem Vrhu

Največja sončna elektrarna na Koroškem v Otiškem Vrhu Elektrika iz sonca je dolgoročno največji potencial, je dejal Uroš Merc, direktor družbe Bisol Na Koroškem, v Dravogradu, so včeraj odprli največjo sončno elektrarno v regiji, ki je med večjimi tudi v državi. Družba Bisol je v sodelovanju s podjetjem Intereuropa priklopila v distribucijsko omrežje sončno fotonapetostno elektrarno velikosti en megavat, ki jo sestavlja 4416 fotonapetostnih modulov in s tem nadaljuje niz sončnih elektrarn v regiji.

“Elektrika iz sonca je dolgoročno največji potencial,” je dejal Uroš Merc, direktor družbe Bisol

 

Na Koroškem, v Dravogradu, so včeraj odprli največjo sončno elektrarno v regiji, ki je med večjimi tudi v državi. Družba Bisol je v sodelovanju s podjetjem Intereuropa priklopila v distribucijsko omrežje sončno fotonapetostno elektrarno velikosti en megavat, ki jo sestavlja 4416 fotonapetostnih modulov in s tem nadaljuje niz sončnih elektrarn v regiji.

 

Naj spomnimo, da je omenjeni slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov in izvajalec sončnih elektrarn na ključ inovativno in mednarodno priznano podjetje. Kot je ob tej priložnosti v Otiškem Vrhu povedal predsednik uprave družbe Bisol Uroš Merc, se lotevajo proizvodnje na dolgi rok, z veliko kredibilnosti. “Skrbimo za to, da ne bo čez deset treba reči, da je vse treba kupovati v tujini. Elektrika iz sonca je dolgoročno največji potencial,” je ob odprtju elektrarne na strehi skladišča Intereurope dejal Merc in poudaril, da je sončna energije v marsikaterem segmentu konkurenčna ostalim virom, če primerjamo primerljivo s primerljivim.

 

Ekološko vzdržno poslovanje “Marsikateremu gospodinjstvu se izplača proizvajati lastno energijo,” je prepričan Merc, ki ga je vizionarstvo  Intereurope prijetno presenetilo. Dodal je, da si podjetje želi v vsaki vasi kak lep reprezentančni objekt. V Murski Soboti  imajo v načrtu tovarno, novi prostori naj bi bili opremljeni do junija letos. Kupili so 51 tisoč kvadratnih metrov površine…

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE