Razvoj industrije, onesnaževanje okolja, kmetijstvo, povečanje gostote naseljenosti prebivalstva in motorizacija, povzročajo vedno večje onesnaženje pitne vode. Problem zdrave pitne vode postaja vsak dan bolj aktualen, javna podjetja pa zaradi onesnaženja ne morejo vedno zagotavljati neoporečne in kakovostne vode vsem porabnikom. Če želimo iz vode odstraniti nečistoče in kemikalije, je odločitev za filter za vodo rešitev pred zastrupljenjem telesa.

 

Filter za vodo cista pitna voda

Čista pitna voda je danes redkost

V uporabi je še vedno veliko salonitnih in svinčenih vodovodni cevi, veliko klora kot razkužila, divjih odlagališč smeti, še iz prejšnje države starih skritih odlagališč kemikalij, gramoznic, gnojenja in škropljenja v bližini vodonosnikov in vodarn, poleg tega pa ima večina naših vodovodov velike vodne izgube – počene cevi pa omogočajo nekontrolirane okužbe oz. onesnaženja. Upravljavci vodovodov, predvsem pa mediji, nas o preseženih mejnih vrednostih škodljivih snovi v vodi vedno pogosteje obveščajo, vendar največkrat prepozno in šele takrat, ko zdravnika s podobnimi simptomi obišče večje število ljudi iz istega kraja.


Vsak posamezen problem se rešuje na svojevrsten način – tako kot pri medicini ni čudežne tabletke, ki pozdravi vse bolezni, ni filtra, ki bi odstranil vse nečistoče.


Filter za vodo Onesnazevanje vode

V vodi se nabirajo razne onesnažene snovi na poti do vaše pipe.


Problem zdrave pitne vode

Voda ni vedno tako čista, kot se zdi na prvi pogled. S kozarcem domnevno čiste vode iz pipe lahko zaužijete veliko nesnag in kemikalij. Klor in drugi stranski produkti za čiščenje vode, nitrati, atrazin ter podobne spojine so že dolgo spoznane za zelo škodljive. Nahajajo se v skoraj vseh vodovodnih sistemih, še dovoljene količine pa so zelo različne od države do države. Na žalost morajo tisti, ki živijo na področjih z manj kvalitetno pitno vodo, za zaščito pred nevarnimi snovmi poskrbeti sami. Hišni vodni filter pomaga v vwliki mwri odstraniti tovrstne nečistoče, ki daljnoročno negativno vplivajo na zdravje. Sisteme za filtriranje vode je enostavno namestiti in ne zahtevajo vzdrževanja. Odvisno od kvalitete vode v vodovodnem sistemu, se jih enostavno zamenja na 50 do 100 m3 porabljene vode, kar pri povprečnem gospodinjstvu pomeni na pol leta do enega leta. Opazen padec pritiska iz pip je opozorilo, da je potrebno zamenjati filtre.

 

Filter za vodo sistem


Matrikx vodni filterMatrikx vodni filtri

V zadnjem stoletju smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, ki na koncu pristanejo v pitni vodi. Če ne želimo, da te snovi uživamo, je potrebno vodo prečistiti. Predstavljamo kvalitetne filtre za vodo, dobavljive na slovenskem trgu.


Filter za vodo z aktivnim ogljem

V praksi se največ uporabljajo kombinacije filtrov za vodo iz aktivnega oglja, ki zaradi svoje ogromne površine adsorbirajo predvsem organske spojine in mehanskih filtrov gostote  0,02 - 20 mikronov ter KDF55 (čisti baker in cink) mešanice, koloidnega srebra itd., da se v samem filtru ne začno razvijati bakterije.

 Filtri za vodo sterilizatorji reverzno osmozne membrane


Sterilizatorji in reverzno osmozne membrane

Kjer je možnost mikrobiološkega onesnaženja večja (lastna zajetja, kapnica, ali stari vodovodi) vlogo filtra za vodo odlično opravijo ultravijolični sterilizatorji, kemična onesnaženja (pesticide, herbicide, nitrate…) pa učinkovito odstranjujejo reverzno osmozne membrane ali ionizatorji vode.

Samo pravilno izbran in vgrajen ter redno vzdrževan filter za vodo dobro služi svojemu namenu.

Filtri za vodo cista pitna voda

Šele pri zamenjavi filtrov vidimo, kako nečista je voda

Pripomočki za čiščenje in filtriranje vode

Globalno povpraševanje po opremi za filtriranje vode (običajna filtracija in reverzno osmozne membrane) naj bi se zadnja leta povečalo za okrog 5% na leto. Zavedanje in skrb ljudi, kakšno vodo pijejo, je vedno večje. Na trgu obstaja cela vrsta pripomočkov; od setov za hitro analizo vode do filtrov za čiščenje in mehčanje vode. Potrebno se je le odločiti in preveriti, kakšna pitna voda vam priteče iz pipe in se zavedati posledic za zdravje, če takšno vodo uživato dolga leta. Problem pitne vode je najbolje zaupati strokovnjaku, ki vam bo glede na vaše potrebe in glede na stanje, pravilno svetoval.

 Filtri za vodo in pripomocki

Set za hitro analizo vode in razni izdelki za prečiščevanje in mehčanje vode

Kaj je živa voda?

Posebno poglavje predstavljata tako imenovana živa voda (negativni ORP-oksidacijsko redukcijski potencial) in alkalna/bazična voda (pH > 7,5), ki predstavljata zdravilno učinkovino, naprave pa so v tujini priznane kot medicinski pripomočki.


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.