Naprava za mehčanje vode zagotavlja boljše zdravje in manj stroškov

Oglasno sporočilo

Naprava za mehčanje vode zagotavlja zdravje in higieno. Mehčalec vode BWT Perla Silk spremeni trdo vodo v popolno svilnato mehko.

Prvi v Evropi za vodno tehnologijo: BWT – Best Water Technology

Celotna ideja delovanja nemškega podjetja BWT je posvečena vodi, s ciljem, da postane svetovni vodilni proizvajalec vodne tehnologije z okolju prijaznimi, cenovno dostopnimi izdelki in rešitvami za mehčanje vode. Strokovno znanje in podpora pri upravljanju z vodo sta zaznavni na vseh ravneh bivanja – prisotnost BWT-ja boste opazili, okušali, čutili in zavonjali. Naprava za mehčanje vode zagotavlja zdravje in higieno pri vsakodnevni uporabi vode. Podjetje BWT je zaradi razvojnih inovacij in s kakovostjo izdelkov umeščeno v sam vrh proizvajalcev opreme za ravnanje z vodo.

 

mehcanje vode

 

Fleksibilne rešitve za različne naloge

BWT ima široko paleto rešitev za vsako zahtevo upravljanja z vodo – bodisi na dovodu vode v stavbo (točka vstopa) bodisi na izteku preko armature (točka uporabe). Visoko kakovostni izdelki pripomorejo k izjemni zaščiti vodovodnih napeljav in armatur, ogrevalnega sistema ter malih gospodinjskih aparatov pred vodnim kamnom in drugimi neželenimi delci, ki potujejo z vodo. BWT ponuja profesionalno upravljanje z vodo na vseh nivojih povpraševanja: od stanovanjskih hiš do večstanovanjskih blokov, poslovnih prostorov ali industrijskih objektov.

pasica aplikacija

Naredite trdo vodo mehko

Vzrok za trdo vodo je velika koncentracija v vodi raztopljenih mineralov, magnezija in kalcija ter njunih soli mineralov. Ker podtalna voda pronica skozi plasti zemlje, tudi skozi apnenec, s seboj nabira usedline magnezija in kalcija. Raztopljeni minerali, poznani kot vodni kamen, se nabirajo v vodovodnih inštalacijah, v grelcih bojlerjev in armaturah. Nalagajo na stene pip, cevi, ventilov, grelcev, na steklenih površinah, ter povzročajo škodo in neprijetni izgled. Naprave kot so bojlerji, pralni in pomivalni stroji, imajo zaradi vodnega kamna krajšo življenjsko dobo, grelci in cevi se sčasoma zamašijo, vodovodne pipe ne tesnijo. Poraba vode in energije je zaradi vodnega kamna višja.

 

mehcanje vode trda voda in mehka voda


Čiščenja in odstranjevanja vodnega kamna, ki običajno zahteva veliko truda, časa ter agresivnih čistilnih sredstev, bo veliko manj, če vodni kamen pravočasno odpravimo.


Naprava za mehčanje vode BWT Perla Silk

Kakovostno rešitev za mehčanje vode ponuja nemški proizvajalec z izdelkom BWT Perla Silk, ki spremeni trdoto vode v popolno svilnato mehko vodo. Z vgradnjo tega izdelka mehka voda ne bo puščala sledi, kopalnica in kuhinja pa bosta sijali v svoji eleganci. Vodovodne cevi bodo zaščitene pred nabiranjem vodnega kamna, prav tako se bo podaljšala življenjska doba gospodinjskih aparatov. Oprana oblačila in brisače bodo mehkejše, obenem pa svilnato mehka voda tudi ugodno vpliva na kožo in lase.

 

Kako namestimo mehčalec vode BWT Perla Silk?

Mehčalec vode BWT Perla Silk se priklopi na dovod vode v objekt, za vodnim števcem in filtrirno napravo. Z uporabo naprave se trda voda pretvori v svilnato mehko. Naprava za mehčanje vode loči minerale, ki povzročajo vodni kamen.

 

naprava za mehcanje vode BWT

Kako deluje naprava za mehčanje vode?

Mehčalec vode BWT Perla Silk deluje po klasični metodi ionske izmenjave, vsebuje granulat ali smolo, ki deluje kot izmenjevalni material. Minerale in apnenec, ko povzročajo vodni kamen zamenja z natrijevimi ioni. Minerali in ostale sestavine, ki povzročajo trdo vodo, se vežejo na smolo. Da dosežemo želeno raven trdote vode, lahko mehko vodo, očiščeno trdih delcev (0° dH ali 0 ppm), mešamo s trdo vodo.

Ko čez čas izmenjevalni material za mehčanje vode oslabi, ga preprosto očistimo s fiziološko raztopino. Ker je pretok pitne vode povsem ločen od mehčalca vode in ne vpliva na regeneracijo, trde snovi, ki so se nabrale na smoli, enostavno odtečejo z izpiranjem.


Več informacij pridobite s klikom na prospekt, ali izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI