Sončna elektrarna – donosna in varna naložba za prihodnost

V podjetju Techaton d.o.o., se zavedamo, da so dobri elektroenergetski projekti zahtevni tako iz vidika projektiranja, izvedbe kot tudi vzdrževanja in servisa, zato je za izvedbo takih projektov nujna dobra ekipa.Sončna elektrarna prinaša dolgoročno dobro odločitev


V podjetju Techaton d.o.o., se zavedajo, da so dobri elektroenergetski projekti zahtevni tako iz vidika projektiranja, izvedbe kot tudi vzdrževanja in servisa, zato je za izvedbo takih projektov nujna dobra ekipa.

Sončna elektrarna prinaša dolgoročno dobro odločitev

techaton_1

Del v streho integrirane sončne elektrarne na Bizeljskem. (Avtor fotografije: Jure Filipič)


Sončna elektrarna je vsekakor donosna in varna naložba za prihodnost, saj vam ob ustrezni izbiri vgrajenih materialov in izvajalca le te, zagotavlja dolgo življenjsko dobo in nemoteno delovanje. Sončna tehnologija je izjemno prijazna do okolja, kar vam dodaja še dodaten plus v vedenju, da ste se odločili za dobro investicijo. Energija sonca je obnovljiva, zato ni razloga za dvom v ustreznost tovrstne odločitve.

 

Finančni vidik investicije

Z vzdrževanjem sončne elektrarne ne boste imeli večjih stroškov, ki bi lahko nastajali ob kakršnikoli drugi obliki pridobivanja električne energije. Ob tem je tudi zagotovljena doba odkupa tako proizvedene energije 15 let, investicija v sončno elektrarno  se običajno povrne v 8-10 letih, življenjska doba elektrarne pa znaša 30-40 let. Skratka: sončna elektrarna se izplača iz večih prepričljivih vidikov.

 

V podjetju Techaton d.o.o. vam zagotavljamo ustrezno podporo

V času odločanja o načinu pridobivanja električne energije ter ustrezni izbiri ponudnika oziroma izvajalca sončnih elektrarn se postavi vrsta vprašanj, dvomov ter potreb po dodatnih informacijah. V podjetju Techaton d.o.o. vam omogočajo želeno informiranje in pripravo ustrezne ponudbe, ki bo konkurenčna iz večih vidikov. Ob tem upoštevajo vaše želje glede na razmerje cena / kvaliteta, saj imajo možnost izbire različnih dobaviteljev sončnih modulov in razsmernikov, različnih cenovnih razredov.

 

techaton_2

Integrirana sončna elektrarna na gospodarskem poslopju v okolici Ribnice. (Avtor fotografije: Jure Filipič)


Lokacija izvedbe

Za vas opravijo brezplačen ogled lokacije, kjer ste si zamislili gradnjo sončne elektrarne (senčenje objekta, vrsta kritine, zazidljivost parcele, strelovod, oddaljenost transformatorja, presek in trasa vodnikov,…), oceno smotrnosti investicije glede na naklon in lego vaše lokacije. Moč sončnega obsevanja na vaši lokaciji lahko preverite tudi sami s kalkulatorjem sončnega obsevanja, ki ga najdete na njihovi spletni strani.


Optimalna lega je orientacija proti jugu +/- 20° s kotom nagiba za Slovenijo cca 30°, če hočemo povrnitev investicije v predvidenem roku in >1000 delovnih ur na leto

 

Dodatne aktivnosti vse do zagona elektarne

Zagotovijo vam tudi idejno zasnovo, v kateri se glede na projektne pogoje pristojnega elektro podjetja, projektira velikost sončne elektrarne, število modulov, njihova razporeditev, število razsmernikov, mesto priklopa… Ob tem vam pomagajo ali v celoti prevzamejo pridobivanje potrebne projektne dokumentacije in dovoljenj za postavitev. Na vašo željo vam izdelajo tudi finančno konstrukcijo in pomagajo pri pridobivanju sredstev z naslova državnih in regijskih razpisov. Ko uredijo vse potrebne korake sledi uspešna postavitev in zagon elektrarne, kasneje pa vam omogočajo tudi meritve, spremljanje proizvodnje električne energije, servis in ustrezno vzdrževanje.


Ob sodelovanju z njihovim podjetjem vam zagotavljajo kvaliteto produkta, razbremenitev ob urejanju formalnih postopkov, ob tem pa tudi zagotavljanje vseh potrebnih informacij, da boste lahko sprejeli tekom vseh korakov do zagona elektrarne ustrezne in dolgoročno uspešne odločitve.


Več na www.techaton.eu
tel.: 041 893 700

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE