Zavrnjeno ali omejeno soglasje za sončno elektrarno? Rešitev je hranilnik električne energije!

Ste prejeli zavrnitev ali omejeno soglasje za priklop sončne elektrarne? Ne obupajte nad sanjami o lastni zeleni energiji!

Vam je distributer električne energije poslal zavrnjeno soglasje za priklop sončne elektrarne oziroma vam je izdal omejeno soglasje za sončno elektrarno z omejeno dopustno močjo? Razlog so zastarana in prešibka distribucijska omrežja, ki niso bila zasnovana za priključitev (tolikšnega števila) proizvodnih naprav. Vendar to še ne pomeni, da ne morete postati energetsko neodvisni. Sončno elektrarno lahko namreč še vedno postavite, le da poleg nje potrebujete še hranilnik električne energije, v katerega boste shranjevali presežke električne energije.

 

omejeno soglasje za soncno elektrarno

Sončna elektrarna in baterisjki hranilnik

Se nakup baterijskega hranilnika splača, če ste prejeli zavrnjeno ali omejeno soglasje za sončno elektrarno?

Strokovnjaki podjetja SONCE energija so izračunali, da se sončna elektrarna s hranilnikom finančno splača, če ste prejeli omejeno soglasje za več kot 5 kW sončno elektrarno. Za manj kot 5 kW je kombinacija s hranilnikom sicer še vedno možna, a se naložba glede na povprečno potrebo po elektriki za običajno gospodinjstvo povrne pozneje.

5-kilovatna sončna elektrarna v povprečju proizvede 11 do 13 MWh elektrike na leto, ob predpostavki, da je povprečna poraba okrog 1 kW. Za shranjevanje presežkov proizvedene elektrike, ki ne sme v omrežje, je takšno elektrarno najbolj optimalno nadgraditi z 10 kWh baterijo. Za takšno kombinacijo je mogoče pridobiti subvencijo Eko sklada v višini 5500 evrov, kar skoraj v celoti pokrije strošek baterije. Naložba se povrne v 6 do 9 letih (odvisno od osnovnega stroška elektrarne, na katerega med drugim vplivajo uporabljene komponente, orientacija strehe, ki vpliva na izkoristek sončne energije, ter cena elektrike, ki se spreminja).

 

baner hranilnik elektricne energije

Če želite zaradi omejenega soglasja nadgraditi sončno elektrarno z baterijskim hranilnikom, morate vložiti novo vlogo za spremembo soglasja. To lahko za vas uredijo v podjetju SONCE energija.


Za vsa dodatna vprašanja pišite v spodnji kontaktni obrazec.

Sonce energija d.o.o.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI