Iščete klimatsko napravo, ki zmore vse? Klima Samsung WindFree™ lahko poleti hladi z edinstveno tehnologijo, tako, da vam ne piha, ampak zrak tiho in nežno razprši po celotnem prostoru in pozimi ogreva do -30 stopinj Celzija zunanje temperature. Poleg vsega lahko z njo tudi filtriramo zrak v prostoru.

 

Samsung WindFree - preprosto popolna klima

Na naše počutje močno vplivata temperatura in relativna vlažnost. Strokovnjaki opozarjajo, da je priporočena razlika zraka med bivalnimi prostori in zunanjo temperaturo okrog 6 °C. Večje temperaturne razlike nam lahko škodujejo. Poudariti je treba, da vsaka stopinja pod 25 °C pomeni 5 % več porabe elektrike v načinu hitrega hlajenja. Če hladimo z načinom WindFree™, pa lahko prihranimo tudi do 77 % energije. Samsungova tehnologija WindFree™ poleg male porabe energije nudi tudi hlajenje s klimo brez neprijetnega pihanja.

 

klima samsung windfree

Samsung Windfree klima spada med tehnološko visoko razvite klima naprave in je odlična izbira za še tako zahtevne uporabnike.

 

Pred nakupim klima naprave je dobro vedeti, katere funkcije bomo potrebovali. Bi želeli s klimo samo hladiti prostor, morda čistiti zrak v prostoru ali jo uporabljati tudi za ogrevanje. Ogrevanje s klima napravo je primerno za prehodna obdobja v jeseni in spomladi, Samsung Windfree z modelom Nordic Airise lahko ogreva prostor tudi do -30 °C zunanje temperature.

 

Samsung Windfree™ klima - inovacija z 21.000 mikroluknjicami

Samsung Windfree™ deluje na dva načina. V prvem načinu je sposobna na hitro ohladiti pregret prostor, kar doseže z odpiranjem vpihovalnega pokrova. Pri tem kompresor takoj doseže najvišjo učinkovitost, intenziven in nihajoč tok hladnega zraka pa hitro ohladi prostor na željeno temperaturo. Čeprav učinkovito pa je takšno delovanje v manjših prostorih lahko nezaželeno, saj hladen prepih na ljudi v prostoru včasih deluje neugodno. Z isto napravo pa lahko prostore pozimi tudi ogrevamo.

 

klima samsung windfree tisoci drobnih odprtin

Klima Samsung Windfree - klima ki ne piha. Tisoči drobnih odprtin v okrovu omogočajo neopazno hlajenje prostora

Delovanje klimatske naprave Samsung Windfree v drugem načinu pa je novost, ki jo imajo samo klimatske naprave Samsung. Pri tem se izpihovalna loputa zapre, ventilator zmanjša število obratov, nežen oblak ohlajenega zraka pa začne počasi prodirati skozi 21.000 mikroluknjic v okrovu. S tem se vse spremeni, saj v tem načinu lahko pod delujočo klimo tudi spimo, in to brez neprijetnih posledic. Zrak se giblje počasi, samo 0,15 m/s, ter se širi enakomerno na vse strani, zaradi česar ni več prepiha, prostor pa bo kljub temu prijetno ohlajen. V tem načinu porablja klima kar 72% manj energije za delovanje, saj se istočasno zmanjšata število obratov ventilatorja in kompresorja.

 baner klimatske naprave


Samsung Windfree združuje več funkcij, kot ste jim vajeni

Samsung je zaradi stalnega tehnološkega napredka in inovacij poznan kot vodilno svetovno tehnološko podjetje, ki spreminja svet elektronike. Klimatske naprave Samsung lahko prek vmesnika Wi-Fi upravljamo na daljavo. Z inovativno aplikacijo SmartThings lahko povežemo klimatske naprave, čistilnike zraka, robotski sesalnik, Smart TV, pralni stroj, hladilnik in pečico.


Povezljivost klime z različnimi napravami v aplikaciji SmartThings

Podjetje Tratnjek klima center so uvozniki in distributerji Samsungovih naprav za hlajenje in ogrevanje. Z uporabo praktične aplikacije SmartThings omogočajo, da si uporabniki Samsungovih naprav v eni aplikaciji povežejo različne naprave kot so toplotna črpalka ClimateHuba in Mono Quiet, klimatske naprave Samsung, robotski sesalnik, nadzorne kamere in pomivalni stroj.

 

klima samsung windfree aplikacija

Aplikacija Samsung SmartThings podpira več kot 350 partnerskih znamk, ima 250 miljonov registriranih uporabnikov, ter več kot 5000 združljivih naprav.


Obiščite sedež podjetja Tratnjek klima center v Murski Soboti, kjer vam bodo predstavili delovanje sistema SmartThings.


Popolna novost Samsung Windfree klime - solarni daljinec brez baterij

Baterije za enkratno uporabo niso najboljše za okolje. Samsung predstavlja novo, okolju prijazno rešitev, solarni daljinski upravljalnik SolarCell za stenske klimatske naprave. Solarni daljinski upravljalnik ne potrebuje baterij in se polni z izpostavljenostjo neposredni svetlobi ali z USB priključkom. 

Solarna plošča na zadnji strani daljinskega upravljalnika je dovolj učinkovita, da se daljinec napolni tudi pri svetlobi prižganih luči v hiši. Lahko pa daljinec, obrnjen s solarnimi celicami navzgor, postavite v bližino okna, kjer se bo napolnil z naravno sončno svetlobo.

Daljinski upravljalnik SolarCell je izdelan iz recikliranih materialov, zaradi česar je še bolj okolju prijazen! 

 

klima samsung windfree daljinec solarcell


Ali ste vedeli? Prvo klimatsko napravo je podjetje Samsung proizvedlo že leta 1974.


Stropna klima Samsung Windfree za še boljše počutje

Vsakemu od nas daje svež zrak nov zagon, s katerim lažje ujamemo pozitiven pogled na svet. Ta je še toliko bolj intenziven, če je prijetno in enakomerno porazdeljen po prostoru. To pa najlažje dosežemo, če je naprava montirana na stropu. Zato so v Samsungu poleg stenskih klimatskih naprav razvili in na trgu ponudili tudi štirismerne kasetne stropne klime WindFree™. Posebnost teh stropnih klimatskih naprav je, da so krilca zasnovana z mikro luknjicami, te pa omogočajo enakomernejšo hlajenje brez neprijetnega pihanja ter tako prijeten občutek bivanja.

 

klima samsung windfree stropna

Stropna klima Samsung WindfreeTratnjek d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

 

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.