MITSUBISHI ELECTRIC z novo serijo stenskih klimatskih naprav serije MSZ-FH, v ospredje postavlja toplotno udobje skozi vse leto, zdravo bivanje, visoko učinkovitost in varčevanje energije. Proizvajalec je to dosegel z uporabo treh ključnih tehnologij:
Vse klimatske naprave so z napredno invertersko tehnologijo, ki obremenitev naprave natačno prilagaja glede na potrebe. Prilagajanje moči delovanja glede na potrebe omogoča bistveno manjšo porabo energije, zato te dosegajo najvišje kazalnike učinkovitosti in so uvrščene v najvišje razrede. Zaradi inverterske tehnologije so tišje, varčnejše, imajo daljšo življenjsko dobo in nudijo večje udobje.

 

vitanest klima 2

 

Energetska učinkovitost za novi model MSZ-FH25 VE:
-     najvišji razred sezonske energetske učinkovitosti je razred A+++, število SEER pri hlajenju = 9,1, grelno število SCOP = 5,1
-     najvišji razred energetske učinkovitosti merjen na eni merilni točki je razred A, število EER pri hlajenju = 5,15,  grelno število COP = 5,52.


 
Nazivna obremenitev pri gretju v povprečni sezoni (Pdesign H) za navedeno napravo z nazivno zmogljivostjo 3,2 kW  je pri temperaturi  -10°C še vedno 3,0 kW, prijavljena zmogljivost gretja pri mejni delovni temperaturi -15°C je 2,5 kW (brez dodajanja rezervne zmogljivosti ogrevanja z el. grelnikom). Podrobnejši podatki so dosegljivi na naši spletni strani http://www.vitanest.si/koristno.html .

 

Izjemno tiho delovanje klimatske naprave
MITSUBISH ELECTRIC spada med najtišje klimatske naprave, tudi model MSZ-FH25VE deluje izjemno tiho, vrednost za nivo zvočnega tlaka pri najnižji hitrosti ventilatorja je 20 dB(A), vrednost za nivo zvočne moči pa je 58 dB(A).

 

vitanest klima 3


Hiper gretje je tehnologija, uporabljena v seriji MSZ-FH z zunanjo enoto, model VEHZ in omogoča učinkovito ogrevanje tudi v zelo mrzlem vremenu. Zahvaljujoč tej tehnologiji se celo uporabniki v regijah z izjemno mrzlimi zimami (na primer v Skandinaviji) zanesejo na klimatsko napravo MITSUBISHI ELECTRIC, saj je delovanje zagotovljeno tudi do zunanje temperature -25°C, polna nazivna zmogljivost pa se ohrani tudi pri zunanji temperaturi do -15°C. Grelnik proti zamrzovanju kondenzata prepreči zamrzovanje in posledično prepreči blokado ventilatorja v zunanji enoti. Uporaba modelov serije MSZ-FH VEHZ, kot edini vir gretja, je posebej priporočljiva v območjih, kjer obstaja večja možnost zamrzovanja vode, ki med ogrevanjem kondenzira na zunanji enoti:
-     kjer se temperatura skozi ves dan ne dvigne nad 0°C in se spusti celo do -25°C  
-     kjer je veliko vlage (v gorah, dolinah obdanih z gorami, v bližini gozda, jezer..)
-     v območjih s snežnimi padavinami.

 

vitanest klima 4

 

Za modele serije MSZ-FH z zunanjo enoto VE pa proizvajalec zagotavlja ogrevanje do -15°C zunanje temperature brez uporabe dodatnega grelnika.
3D I-see senzor je infrardeči senzor za merjenje temperature na oddaljenih položajih v prostoru. Osem vertikalno nameščenih senzorjev se premika levo in desno in sobno temperaturo podrobno tridimenzionalno (3D) analizira. Naprava tako lahko oceni, kje se v sobi nahajajo osebe in na tej osnovi izvaja funkciji »posredni zračni tok« ali »neposreden zračni tok«. Funkcija posredni zračni tok se lahko uporabi, ko je zračni tok premočan ali preveč neposredno usmerjen v osebo, na primer ob želji, da se telesna temperatura osebe v prostoru ne bi pretirano ohladila. Funkcija neposredni zračni tok se lahko uporabi za usmeritev zračnega toka neposredno v ljudi, ko se želijo hitro ogreti ob prihodu v prostor, na primer na zelo mrzel dan.


www.vitanest.si

Povezane vsebineVitanest d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.