V najbolj vročih poletnih dneh si vsi najbolj želimo predvsem neslišnega in enakomernega hlajenja prostorov brez zoprnega pihanja in šumenja, ki ga povzročajo pri svojem delovanju klasične klima naprave. Ena najbolj zdravju prijaznih alternativ predstavlja suho montažni sistem Variotherm, ki omogoča poleti stropno hlajenje in pozimi stropno ogrevanje ter ustvari prijetno in enakomerno ohlajene prostore s skoraj idealno temperaturo skozi vso leto.

stropno hlajenje stropno ogrevanje

 

Stropno hlajenje in stropno ogrevanje prinaša ugodje

Lahko zapišemo tudi, da je tak način hlajenja prinaša trenutno najvišje udobje bivanja tudi v vročih poletnih dneh in večerih. Še posebej je primeren za mansardna stanovanja - vgradnjo v poševnine v mansardi in tako še dodatno preprečuje poletno pregrevanje prostorov skozi strešno konstrukcijo.

stropno hlajenje poleti

Stropno hlajenje - prikaz vpliva sevalnega hlajenja sistema Variotherm na temperaturo prostora na različnih višinah.

Sistem je primeren tudi za vgradnjo v obstoječe objekte, ker omogoča enostavno in hitro vgradnjo in praktično ne pozna arhitekturnih omejitev. Veliko investitorjev, za katere je toplotna črpalka prva izbira ob zamenjavi ogrevalnega sistema v obstoječem objektu, po navadi vgradi tudi talno gretje. Sistem Variotherm poleg ohlajanja omogoča tudi ogrevanje, vgradimo pa ga poleg stropa tudi na tla ali stene.

Variotherm predstavlja energijsko varčne nizkotemperaturne sisteme za gretje in hlajenje iz mavčno-vlaknenih plošč debeline 18 mm z integriranimi večslojnimi kompozitnimi cevmi, v katerih kroži hladna voda. Celotna površina stropa deluje kot hladilni sistem, ki enakomerno, brez hrupa in prepiha s sevalnim načinom ohlaja brez hladnih šokov, kot jih poznamo pri ohlajanju s klasičnimi klimatskimi napravami. Sistem za stropno hlajenje in stropno ogrevanje Variotherm je mogoče nadgraditi z akustično površino, ki učinkovito absorbira hrup. To možnost bodo še posebej cenili vsi, ki bodo vgrajevali sistem stropnega hlajenja v poslovnih prostorih, sejnih sobah, restavracijah ...   

stropno hlajenje stropno ogrevanje temperatura v prostoru


Pri uporabi sistema Variotherm za stropno hlajenje je temperatura pri tleh nekoliko višja in z višino rahlo pada. Princip “toplejše noge in hladnejša glava” zagotavlja največjo stopnjo bivalnega udobja.


Poleti ohlaja, pozimi ogreva

Vsak dobro poučen investitor bo poskušal z eno potezo rešiti čim več različnih situacij ob čim nižji investiciji in čim nižjih stroških obratovanja in vzdrževanja. Sistem Variotherm za ploskovno stensko, talno in stropno hlajenje in gretje prinaša arhitekturnim posebnostim zelo prilagodljivo, enostavno in hitro izvedeno rešitev za udobno temperiranje prostorov v vseh letnih časih. Variotherm razvija in proizvaja istoimensko avstrijsko družinsko podjetje, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Kalcer iz Trzina.

 baner talno stensko ogrevanje

Stropno ogrevanje za tople noge

Če razmišljamo naprej, bi morda kakšen investitor izrazil pomislek glede tega, da “talno” gretje na stropu ne bo funkcioniralo, saj se topel zrak zaradi fizikalnih zakonov dviga proti stropu, človek pa si seveda želi hoditi po toplih tleh. Naj pojasnimo, da predstavlja sistem Variotherm t. i. sevalni način ogrevanja oziroma prenosa toplote. Tako kot nas recimo ogreva sonce in vse bolj priljubljeni IR paneli.

stropno ogrevanje pozimi

Sistem za stropno ogrevanje deluje na prijeten način sevalne toplote. Podobno kot IR paneli le s to razliko, da je površina »ogrevalnega« sistema nekajkrat večja, zato lahko deluje z nižjo temperaturo medija in bolj enakomerno ogreva celoten volumen prostora.

Površinska temperatura stropa v funkciji ogrevanja je med 23 do 35 stopinj Celzija. Klasična visokotemperaturna grelna telesa (radiatorji potrebujejo temperaturo vode 70 stopinj Celzija) ogrevajo prostore po načinu konvekcije, ki povzroča kroženje toplega zraka in prahu po prostoru, ter prinaša manj ugodno porazdelitev toplote na različnih višinah prostorov. Po drugi strani so pri sevalnem ogrevanju in zaradi velike površine grelnega telesa, ogreta tudi tla, stene in vsi predmeti v prostoru, razporeditev toplote je enakomerna po celotni površini in prostornini prostora. Pri tem sistemu, tako kot pri talnem gretju se lahko enkrat za vselej poslovite od občutka hladnih nog.

Pomembno je vedeti le, da za vgradnjo ogrevalnega sistema Variotherm potrebujemo površino, veliko od 50 do 60 odstotkov, za hlajenje pa od 70 do 80 odstotkov tlorisne površine ogrevanega prostora. 


Za dodatne informacije o stropnem hlajenju in ogrevanju, napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.