Kdaj je čiščenje in servisiranje klimatske naprave nujno potrebno

Kdaj je čiščenje in servisiranje klimatske naprave nujno potrebno

V primeru, da je vaša klimatska naprava glasnejša in ne hladi tako kot bi morala, je čas za čiščenje in servisni pregled.

 

Gorenje klima

 

Z rednim vzdrževanjem in čiščenjem zunanje in notranje enote zagotavljamo učinkovito in zdravju prijazno delovanje naprave. Naprava tako deluje ob polni učinkovitosti, brez morebitne plesni in podobnega.

 

Gorenje klima 2Zamašeni filtri
Ob redni uporabi naprave za gretje ali hlajenje, se kaj hitro zamašijo filtri. Posledično pride do slabšega delovanja, neprijetnih vonjav ali celo do zamakanja, saj voda ne more pravilno odtekati. Filtre enostavno speremo pod tekočo vodo in osušimo.

 

Redni servis enkrat letno
Redni servis je zelo priporočljivo opraviti enkrat letno in sicer pred sezono največje uporabe. Delo naj opravi pooblaščeni in strokovni delavec. Delo naj vključuje dezinfekcijo notranje enote.

 

Dodajanje hladilnega plina
Hladilni plin prične čez čas, v zelo malih količinah, uhajati. To je naraven proces delovanja naprave in pomeni zmanjšanje učinkovitosti in delovanja. V izogib slabšemu delovanju, naj serviserji spremljajo vsebnosti plinov in po potrebi le te dodajo.

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI