Mrzla kopalnica?

Oglasno sporočilo

Mrzla kopalnica Izoliranje sten na notranji strani

 

V starih hišah, v katerih fasade niso izolirane, so stene hladne. Kopalnice, praviloma postavljene ob severne stene, so zato še posebej neprijetne. Hlad seva od sten, obloženih s ploščicami, in če jih želimo ogreti na prijetno temperaturo,  porabimo zanje bistveno več energije kot za ostale prostore. Pri obnovi kopalnice se temu lahko izognemo. Kako?

 

kalcer wedi plosce umivalnik

 

Izoliranje sten na notranji strani

Izoliranje sten na notranji strani je rešitev, ki se ji praviloma izogibamo, ker prinaša številne težave: toplotni mostovi, kondenz, plesen… V kopalnicah pa je še en problem: stenske obloge morajo biti odporne na vodo in primerne za oblaganje s keramiko. Za take primere se lahko za izoliranje zidov uporabi wedi plošče, ki so zelo dober toplotno izolacijski material, na katerega lahko lepimo tudi keramične ali kamnite ploščice, saj so popolnoma vodotesne.

 

kalcer wedi plosca
Vsi bralci revije , ki se bodo odločili za nakup wedi plošč v trgovinah Kalcer v letošnjem letu, bodo ob nakupu lahko dobili poseben 25% popust

če bodo s sabo prinesli revijo Varčujem z energijo

 

Kaj pridobimo?
•    Zmanjšajo se toplotne izgube skozi stene, s tem pa tudi strošek ogrevanja.
•    Izoliran prostor se bistveno hitreje segreje.
•    Temperatura v prostoru je enakomerna, s sten ne seva več hlad.
•    Zmanjšana je možnost za pojav plesni.
•    Vgrajevanje je enostavno in hitro.
•    Površina wedi plošč je primerna za direktno oblaganje s keramiko.

 

Dodatna prednost:

na plošče lahko položimo električno talno gretje!

kalcer wedi plosce kopalnica

 

Za kaj so wedi plošče še uporabne?
Z njimi lahko izravnamo neravne zidove: pogosto je treba poravnati steno, ki je v spodnjem delu obložena s ploščicami, zgornji del pa je le prebarvan. Naredimo lahko pregradno steno okrog tuš kabine, ali ločimo WC od kopalnice. Iz wedi plošč lahko naredimo police, omarice, pulte in klopi, ki se lahko barvajo ali oblagajo s keramiko. Položimo jih lahko na tla, plošče z izdelanim naklonom in odtokom pa so lahko tudi nadomestek za tuš kad – dostop pod tuš je varen tudi za starejše ali ljudi, ki se teže gibljejo.

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI