Skoraj vsa stanovanja in sodobne stavbe so danes toplotno izolirane in opremljene z okni, ki zelo dobro tesnijo. Da bi zgubili čim manj toplote, se zračenja z odpiranjem oken običajno lotimo preredko in neučinkovito. Posledice so slab zrak, kuhinjski vonj v prostorih in na oblačilih, zidna plesen, vpliv na zdravje in celo poškodbe gradbene konstrukcije.

Prezračevanje skozi okna je kar težko opravilo, če hočemo doseči osnovno kakovost zraka, da virusov sploh ne omenjamo. S poskusi so ugotovili, da bi naj okna šestkrat dnevno odprli za pet minut na stežaj, pri tem pa vsakokrat zaprli ogrevanje. V eni povprečni zimi je to več kot tisoč zračenj in ker to ni izvedljivo, pogosto bivamo v prostorih s slabim zrakom.

 

Nov prezracevalni sistemPretok zraka se po 70 sekundah obrne ter prezrači, razvlaži in osveži enega ali več prostorov

Rešitev - lokalno prezračevanje

Lokalno prezračevanje deluje povsem enostavno in zelo je učinkovito. Enega ali več prostorov zračita dva ventilatorja, ki vedno delujeta istočasno. Vgrajena sta v zunanjo steno, pri čemer prvi vpihuje svež zunanji zrak, drugi pa slab zrak iz prostora črpa. Po krajšem času se smer vrtenja obeh ventilatorjev obrne, zrak skozi prostor se sedaj giblje v nasprotni smeri.

Ta menjava ima več prednosti. Sistem za izmenični tok zraka, kot tudi integrirani senzor vlage v prostoru, zagotavljata konstantno kakovost notranjega zraka. Vsaka enota ima vgrajen keramični izmenjevalec toplote, ki se med tokom zraka iz prostora ogreje, toploto pa nato odda vstopnemu hladnemu zraku, ki ga dovajamo od zunaj. Pri tem vgrajeni filtri prestrežejo še nečistoče, ki bi jih dobili v prostor z okenskim zračenjem. Pri tem pa je še izguba toplote  zanemarljiva, saj ima sistem kar 93 % toplotni izkoristek!

 

Seltronov prezračevalni sistem Ghost 160

Napredek na vseh področjih je tako skokovit, da je vsak novejši izdelek bolje oblikovan, učinkovitejši in tišji. To velja tudi za lokalno prezračevalno napravo, ki jo zastopa podjetje Seltron. S parom vgrajenih ventilatorjev lahko prezračimo tudi velike prostore, saj omogoča pretoke zraka do 60 m3 na uro. Ima več načinov delovanja, nočni je z 20 dB izjemno tih. Za primerjavo, dihanje 10 dB, šelestenje listja 20 dB, šepet 30 dB. Keramični toplotni izmenjevalec omogoča 93 % izkoristek, zaradi česar je primeren za subvencijo Eko sklada in bo uporabniku povrnil 20 % vloženega denarja.

 

Nov prezracevalni sistem Ghost 160

Prezračevalnik Ghost 160 samodejno in tiho prezračuje, filtrira in vrača toploto v prostor

 

Uporabnik lahko izbira med tremi izvedbami. Osnovna, BASE, ima dve hitrosti, vključevanje s stikalom ali daljinsko upravljanje. Izvedba ACTIVE ima žično povezavo med enotami, tipala za vlago in svetlobo, 3 hitrosti in še nočni način delovanja ter več avtomatskih funkcij, ki jih izberemo na daljincu. Izvedba WIRELESS ima vse lastnosti kot Active, vendar brezžično povezane enote, ki delujejo v načinu master/ slave in več avtomatskih funkcij, ki jih nastavimo na daljincu. Obe slednji lahko nadzirano obratujeta z do 16 prezračevalnimi enotami, ki nato delujejo kot celovit sistem.

Nov prezracevalni sistem lokalno prezracevanje daljinec

Z daljincem izbiramo način delovanja med več različnimi nastavitvami

Vgradnja prezračevalnega sistema in vzdrževanje

Vgradnja poteka hitro in brezprašno. V zidno izvrtino premera 160 mm vstavijo kompleten sklop z zunanjim nagibnim pokrovom, ki preprečuje vdor zraka, ko je naprava izklopljena. Uporabnik lahko sam enostavno dostopa do dvojnega filtra, ga opere in vrne nazaj, pogonski elektromotor in ležaji so najvišje kakovosti in ne potrebujejo vzdrževanja. Naprava v eni smeri prezračuje 70 sekund, nato se smer delovanja avtomatsko obrne. Deluje v razponu temperatur od -30°C do +50°C. Med mirovanjem senzorji ostanejo aktivni in bodo samodejno vključili delovanje, dokler nastavljen nivo vlažnosti ne bo spet dosežen. Skratka, svež zrak in nižji stroški ogrevanja so zagotovljeni.


 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.