Prezračevalna naprava je pomembna za kvaliteto bivanja

Oglasno sporočilo

Kvalitetna prezračevalna naprava je pomemben dejavnik za kvaliteto bivanja. V Panasonicu so razvili novo prezračevalno napravo z rekuperacijo toplote.

Eden pomembnih pogojev za kvaliteto bivanja je tudi čistost zraka v prostoru. Velikokrat se zgodi, da posamezniki v obnovo bivalnih prostorov vložijo veliko sredstev, vendar obnove ne izpeljejo do konca. Zelo hitro so stanovalci sočeni s slabim zrakom, nasičenim z mikroorganizmi, s pojavom plesni, posledično pa tudi slabim spancem. To se nam velikokrat zgodi, ko se obnovi fasada, zamenjajo okna, pozabimo pa, kako zelo je pomemben dejavnik za kvaliteto bivanja je kvalitetna prezračevalna naprava.

Hisno prezracevanje

 

Prezračevalna naprava primerna za novogradnje ali prenove

Da se ljudje po prenovi ali novogradnji ne bi soočali s podobnimi problemi, so strokovnjaki podjetja Panasonic razvili prezračevalno napravo za stanovanjske objekte z rekuperacijo toplote. Z uravnavanjem temperature in čistosti zraka, ta omogoča visoko stopnjo bivalnega ugodja. Prezračevanje je idealna za domove, predvsem za vse tiste lastnike, ki iščejo visoko zmogljivost in maksimalno ugodje.

Pri Panasonicovi prezračevalni napravi za stanovanjske objekte z rekuperacijo toplote ob zagotavljanju svežega zraka govorimo o znatnih energijskih prihrankih, saj toploto, ki bi bila izgubljena skozi ventilacijo, rekuperira in jo tako v nizko energijskih domovih pomaga tudi zadrževati. Zasnovana je za zagotavljanje svežega prefiltriranega zraka, medtem ko ohranja visoko toplotno udobje. Večina energije iz izhodnega zraka se uporabi za predhodno pripravo vhodnega zraka, zaradi česar prihranimo energijo za ogrevanje.

Kompaktno prezračevalno napravo je mogoče namestiti nad kvadraten zbiralnik sanitarne tople vode ali na notranjo enoto Aquarea All in One Compact. Prezračevalno napravo za stanovanjske objekte in toplotno črpalko Aquarea upravljamo le z enim upravljalnikom.

 


Znanje, ki so ga strokovnjaki podjetja Panasonic pridobili z leti, jim je omogočilo lansirati na trg trajnostne produkte, ki prispevajo k nizkoogljični družbi. Izjemno učinkovite rešitve podjetja Panasonic lahko pomagajo občutno zmanjšati porabo energije v hiši, in sicer:

  • toplotna črpalka Panasonic Aquarea High Performance za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode,
  • Aquarea Smart Cloud za spremljanje porabe energije,
  • prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote,
  • fotovoltaični zbiralniki za proizvodnjo obnovljive energije na mestu uporabe.

baner prezracevanje

Glavne značilnosti Panasonicovega rekuperatorja za hišno prezračevanje

Prezračevalna naprava za stanovanjske objekte je zasnovana za prostore velike približno 140 m2 . Med glavne značilnosti sodi zagotovo rotacijski toplotni izmenjevalnik, ki ima visoko energijsko učinkovitost, z ventilatorji s tehnologijo EC in funkcijo prenosa vlage za zmanjšanje kondenzacije dovodnega zraka v zimskem času. Vgrajeno tipalo vlažnosti odvodnega zraka je mogoče uporabiti za nadzor na zahtevo. Enoto lahko upravljamo preko zaslona na dotik in čarovnika za preprosto usposobitev zagona, komunikacijo Modbus pa je možno vzpostaviti preko naprave RS-485. Če so toplotne črpalke Aquarea generacije H in J povezane s Panasonicove prezračevalne naprave PAW-A2W-VENTA, se možnosti upravljanja toplotne črpalke na zaslonu pojavijo v ločenem zavihku.

Hisno prezracevanje rekuperacija

Shematski prikaz razvoda Panasonicove prezračevalne naprave z rekuperavijo – vračanjem toplote

Prezračevalno napravo za stanovanjske objekte z rekuperacijo toplote odlikuje uporabniku prijazen vmesnik za upravljanje, ki preko barvnega zaslona na dotik s pomočjo upravljalne plošče, ki je vgrajena v sprednji pokrov, omogoča vse nastavitve. Omogoča tudi možnost povezave ene ali več upravljalnih plošč. Hkrati lahko izberemo ročni ali samodejni način delovanja, ali nastavitve urejamo v predhodno konfiguriranih uporabniških načinih. V ponudbi podjetja Panasonic najdete prezračevalno enoto z dovodom zraka na levi ali desni strani, ki doseže nazivni pretok zraka 204 m3/h pri 50 Pa. Največji pretok zraka prezračevalna naprava zmore pri 100 Pa in znaša 292 m3/h. Napravo odlikuje tiho delovanje, raven hrupa znaša le 38 dB.

Mojstri iz podjetja Panasonic priporočajo, da prezračevalno napravo za stanovanjske objekte združite z enoto Panasonic Aquarea, v kolikor iščete prostorsko varčno ter tehnično dovršeno rešitev ogrevanja, hlajenja in prezračevanja.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI