Zidana letna kuhinja, postopek izdelave in ideje 2023

Oglasno sporočilo

Letna kuhinja je idealen prostor za spomladansko in poletno pripravo obrokov na terasah, druženje z družino ali s prijatelji na svežem zraku.

Spomladi komaj čakamo na udobno posedanje na terasah, vzbudijo se želje, kako bi koristili zunanje površine svojih bivališč. Za popestritev terase, je postavitev letne kuhinje prav gotovo ena boljših idej. Cena letne kuhinje ni visoka, če si jo izgradite sami, manjše zidane letne kuhinje ne presegajo investicije 2.000 EUR, vključujejo pa vse kar potrebuje kuhinja, pult; korito, žar, omarice, odlagalne površine.

 

zidana letna kuhinja

 

Dobra idejna zasnova = dobra letna kuhinja

Letno kuhinjo lahko z minimalnimi stroški izdelate sami. Če nimate idej kakšna zidana letna kuhinja bi bila najustreznejša za vas, lahko na spletu poiščete primere in letno kuhinjo prilagodite vašim potrebam. Izrisana idejna zasnova letne kuhinje je predpogoj za optimalno funkcionalno letno kuhinjo.

 

Za zidane letne kuhinje je priročen Ytong

Nadvse priročni in preprosto uporabni so Ytong zidaki. S temi zidaki lahko oblikujete letno kuhinjo po vaši meri, stroški izdelave pa ne bodo vrtoglavi. Za delovni pult lahko po želji namestite kamnito ploščo ali sezidate ploščo z Ytong materialom. Ti zidaki se odlično skladajo s keramiko, kamnom ali drugimi podobnimi materiali. Po meri lahko prilagodite velikost korita ali prostor za korito enostavno izrežete in namestite kupljeno korito.

 

Estetski videz zidane letne kuhinje

Ko je kuhinja z Ytong zidaki sezidana, preostane še zunanja podoba kuhinje. Zunanjo površino Ytong zidakov je najenostavneje obzidati z dekorativnim kamnom, na notranji strani kuhinje pa si lahko omislite predalnike iz lesa in vgradite police za odlaganje. Ker so Ytong zidaki na razpolago različnih debelin, od 5 cm do 25 cm debeline, za uresničitev želje potrebujete le še idejo, malto, mešalnik za malto žago. Zidaki Ytong so nadvse priročni tudi za vse tiste, ki si želite sezidati novo vrtno garnituro, ki jo je moč kasneje tudi oblaziniti.

 

Kako poteka gradnja zidane letne kuhinje z Ytong zidaki v praksi

Zidana letna kuhinja izdelava podlage

Zidana letna kuhinja ytong zidaki zar

Zidana letna kuhinja ytong zidaki

zidana letna kuhinja izdelava delovne plosce

zidana letna kuhinja koncana

Zidana letna kuhinja potrebuje betonsko podlago, ki jo lahko z malo spretnosti izdelate sami. Priporočljivo je, da v letno kuhinjo pripeljete elektriko, vodo in uredite odtok. Tudi prostor za žar lahko sezidate sami. Nadvse priročni in preverjeno uporabni so Ytong zidaki. S temi zidaki lahko oblikujete letno kuhinjo po meri, stroški izdelave pa ne bodo vrtoglavi. Za delovni pult lahko namestite kamnito ploščo ali sezidate ploščo z Ytong materialom. Ti zidaki se odlično skladajo s keramiko ali drugim podobnim materialom, po meri lahko prilagodite velikost korita ali prostor za korito enostavno izrežete in namestite kupljeno korito. Ko je kuhinja z Ytong zidaki sezidana, preostane le še zunanja podoba kuhinje. Zunanjo površino Ytong zidakov je najenostavneje obzidati z dekorativnim kamnom, na notranji strani kuhinje dodati omarice ali predalnike iz inoxa ali lesa (kot je prikazano na fotografijah) ali vgraditi police za odlaganje.

Če potrebujete še več nasvetov za prenovo z materialom Ytong, lahko na www.ytong-prenova.si naročite brezplačen e-Vodič po prenovi doma.

Zanimive informacije o gradnji letne kuhinje najdete tudi v blog zapisu.


Namig – zidaki Ytong so nadvse priročni tudi za nove vrtne garniture, ki jo je moč kasneje tudi oblaziniti.

Zidana letna kuhinja sedezna garnitura iz zidakov Ytong

Vir fotografij: grillsportverein.de


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI