Indukcijske kuhalne plošče

Avtor: tihec

 

Marjan: Prosim, če mi lahko posredujete vaše mnenje o
indukcijskih kuhalnih ploščah, plinski štedilnik bi rad zamenjal z
indukcijskim, kaže pa da bom moral zamenjati tudi posodo. Slišal sem, da so
prihranki energije veliki.

Odgovor:

Indukcijski kuhalniki imajo več prednosti. V reklamah jih
opisujejo kot hitre, varčne in varne, saj z indukcijskim tokom ogrevamo posodo
samo in ne okolice. Proizvajalci zatrjujejo, da je poraba energije manjša za
kar 40%, hitrost ogrevanja pa za polovico višja, kot pri ostalih načinih
kuhanja. Kuhalnik je avtomatiziran in sam prepozna vrsto posode, ter se niti ne
vključi, če postavimo nanj posodo iz stekla ali plastike. Ploskve kuhalnika
ostanejo hladne, v poštev pa pride samo posoda s čim debelejšimi stenami iz
magnetnega materiala, zato posode iz nerjavečega jekla z odebeljenim dnom iz
aluminija, niso primerne. Izdelek ima same prednosti in mogoče eno majhno
pomanjkljivost. Strokovnjaki za prehrano, ki se ukvarjajo tudi z njenim
energetskim potencialom, na primer makrobiotiki ali feng- shui specialisti,
priporočajo kuhanje na ognju ali na plinu. Trdijo, da na hrano najslabše vpliva
mikrovalovna pečica, boljša je elektrika, sledi plin, najboljša pa naj bi bila
drva. 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE