Osnovni namen predstavljenega ploskovnega ogrevanja je zagotoviti uporabniku želeno udobje, enostavno upravljanje sistema ter ekonomičen izkoristek. Nizkotemperaturni sistemi so predvsem v novogradnjah že pravilo. Osnova za zagotavljanje brezhibnega delovanja in dolge življenjske dobe so kvalitetne komponente sistemov. Predstavljen sistem Giacoklima predstavlja preizkušeno rešitev.

Na slovenskem tržišču je proizvajalec Giacomini poznan že 15 let, v svetovnem merilu pa predstavlja vodilno podjetje za proizvodnjo sistemov napeljav za ogrevanje, ohlajanje in napeljavo sanitarne vode.

 

ika_talno_ogrevanje

 

Razdelilniki za talno in radiatorsko ogrevanje

Giacoklima sistemi pokrivajo sisteme talnega, stropnega in stenskega ogrevanja in hlajenja z vso potrebno regulacijo le tega. Nabor rešitev nizkotemperaturnih sistemov je širok saj so v programu razdelilniki  za manjše in srednje sisteme (tipa GIACOMINI R553E, R553FY, R557) pa tudi za večje sisteme –industrijski objekti, proizvodnje in trgovske hale (tip R53 – modularni razdelilniki).

V proizvodnem programu so tudi  sistemi z rešitvami za napeljavo talnega ogrevanja in radiatorskega ogrevanja v enem razdelilniku (osnovna enota R557R).

 

ika_razdelilna_omara

 

Pex-b cevi za napeljavo talnega ogrevanja

Razdelilniki v kombinacijami s cevmi za talno ogrevanje COMO PEX , izolacijo, krogličnimi ventili, odzračevalnim komadom ter regulacijo, predstavljajo zaključen krog komponent sistema.

Cevi COMO PEX-b s protizračno zaporo zagotavljajo uporabniku varno in kvalitetno napeljavo talnega ogrevanja. Cevi so fleksibilne in enostavne za polaganje, na voljo pa v kolutih 100m, 200m, 400m in 600m.

 

Primer vezave termostata preko regulatorja PM 100 do elektrotermičnih pogonov. Predstavljen sistem zagotavlja neodvisno regulacijo talnega ogrevanja za različne prostore. S tem uporabniku omogoča prilagoditev ogrevanja prostorov glede na potrebe in želje. Rešitev zagotavlja udobje in nižjo porabo energije. Montaža sistema je enostavna, brez potrebnega vzdrževanja. Napetost elektronskih komponent: 230 V.
ika_diagram

LEGENDA

1  Razdelilec R553F

3  Odzračevalni sistem R554L

6  Kroglični ventil R259/R789

7  Elektrotermični pogon R473 - R478

8  Modul - PM100P

9  Sobni termostat

 

 

Izolacijske plošče

Glede na zahteve sistema, je možna tudi izbira več vrst izolacijskih plošč za talno ogrevanje. V standardni ponudbi so debeline 20 mm (SOLO TOP),  31 mm, 55 mm (COMBI TOP) s trdo PS folijo in negativnim kotom za lažje polaganje cevi. V standardnem programu so tudi  STIROTAL SILENT plošče debeline 47 mm vakuumsko plastificirane s PE folijo.

 

ika_GIACOMINI_R553E

 

Elektrotermični pogoni v kombinaciji s sobnimi termostati in modulom PM100

Elektrotermični pogoni v kombinaciji s sobnimi termostati in ostalo regulacijo predstavljajo nadgradnjo sistema talnega ogrevanja in na moderen način regulirajo temperaturo za vsak prostor posebej. Prednost sistemov Giacomini je kompatibilnost komponent saj se isti elektrotermični pogoni in ostala regulacija uporablja tudi v sistemih radiatorskega ogrevanja in ventil konvektorjev.

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.